60% Slutar i

Så väljer du rätt ytterdörr

Kadi Siilik
Skrivet av Kadi Siilik09.10.2024

Innehållsförteckning

Arrow icon related to the table of content

Är det dags att sätta in en ny ytterdörr? Då är det troligen en hel del frågor som hopar sig. Du kanske funderar över vilken stil du ska välja på dörren, eller hur du ska tänka kring det här med säkerhet? Var bara lugn. Klar reder ut begreppen åt dig så att du kan hitta en dörr som passar dig och din bostad perfekt.

Våra ytterdörrar

Hos Klar hittar du inte mindre än 29 modeller av ytterdörrar i varierande stilar, tillverkade i antingen långsamväxande tall eller trä och aluminium. Välj mellan dörrar med stora glaspartier i isolerande glas, med sidoljus eller en mindre glasruta. Vi har även dörrar med bröstning utan glasinslag.

Det är även viktigt att veta att samtliga av våra ytterdörrar är utrustade med säkra cylinderlås av trepunktsmodell som gör det svårt för obehöriga att ta sig in.

Design, stil och uttryck

Att installera en ny ytterdörr är ett utmärkt sätt att ge din bostad ett lyft. Det kan dock vara svårt att veta vilken typ av dörr du ska välja, men ett tips kan vara att leta efter dörrar som går ihop med din fasads yttre. 

Bor du i ett 50-talshus kan en dörr i funkisstil vara ett bra val. Är din bostad i stället från slutet av förra seklet eller början av detta? Då vill du kanske leta efter en dörr som har en sekelskiftesdesign. Med det sagt så kan det också ge ett häftigt intryck att välja en dörr som inte alls är i samma stil som fastigheten. Det är helt enkelt ditt tycke och din smak som får avgöra. 

Säkerhet

Ingen vill få oinbjudna gäster. I kampen mot inbrottstjuven är därför en bra ytterdörr ett utmärkt vapen. 

På Klar är vi extra noga med säkerheten, just för att du ska kunna känna dig trygg i ditt hem. Våra ytterdörrar är därför utrustade med ett säkerhetslås som har ett motståndskraftigt låsbleck och en stark låskärna. Låset är av varianten trepunktslås, vilket gör att det låses med hjälp av tre olika hakreglar.

Isolering och energi

Glöm inte att mycket värme kan slinka ut genom ytterdörren om den inte är tillräckligt välisolerad. Har du en dörr som släpper ut värme stiger energiförbrukningen i ditt hem, något som kommer att öka dina uppvärmningskostnader. 

För att hitta en dörr som är välisolerad bör du titta på dess u-värde. Ju lägre sådant den har, desto bättre kommer den att bevara värmen i ditt hem. Hos Klar hittar du ytterdörrar av mycket hög kvalitet med låga u-värden. 

Material och underhåll

Vilket material din ytterdörr är tillverkad av är viktigt eftersom det påverkar dess hållbarhet och utseende. Våra dörrar är tillverkade av FSC-certifierad långsamväxande tall, eller trä och aluminium.

Fördelarna med en dörr helt i trä är att den har en lång livslängd om den sköts på rätt sätt. Du har också möjlighet att måla om den om du skulle vilja ha en förändring. 

Väljer du en dörr i aluminium får du en i det närmaste underhållsfri ytterdörr, något som kan vara skönt om du inte är hemmafixar-typen. Aluminium är även det ett material med mycket lång livslängd. 

Fem anledningar till att välja Klar när du ska köpa fönster

  • Genom att hoppa över onödiga och dyra mellanhänder kan vi erbjuda mycket förmånliga priser.

  • Vi skräddarsyr dina fönster enligt dina mått och önskemål.

  • Hos oss får du upp till 12 års garanti på dina nya fönster.

  • Miljön är viktigt för oss, därför har alla våra fönster FSC-certifiering.

  • Vi erbjuder fönster i många olika utföranden och stilar, så att du enkelt kan hitta fönster som passar just dig och din bostads karaktär.