55% rabatt + 25% rabatt på myggnät

Ytterdörrar

Ge ditt hem ett unikt utseende med en ytterdörr från Klar.

✓ 12 års garanti på aluminiumklädda produkter och 7 års garanti på träprodukter ✓ Prismatch ✓ Trygg E-Handel

1. Planera & mäta
 1. Planera & mäta

Använd våra guider för antingen renovering eller nybyggnation

Se våra guider

2. Design & beställning
 1. Design & beställning

Använd vår konfigurator för att anpassa din produkt

3. Installera
 1. Installera

Gör det själv med vår guide eller få hjälp

Guide till installation

Välkommen med en vacker ytterdörr från Klar

Ytterdörrar från Klar

Varje hus behöver en eller flera högkvalitativa ytterdörrar. Våra ytterdörrar med eller utan glas fyller ditt hem med naturligt ljus och frisk luft. Deras dubbla och tredubbla glasytor samt robusta och isolerande material skyddar husets insida mot kyla. Tack vare dörrarnas cylinderlås erbjuder de dessutom utmärkt säkerhet, så att du kan sluta oroa dig över ovälkomna gäster. 

Det är alltid viktigt att välja ytterdörr efter vad som passar husets övriga exteriör. Klar erbjuder ett brett utbud av ytterdörrar för att du enkelt ska kunna hitta en modell som passar ditt hus. För minimalistiska hus kan exempelvis en enklare dörr passa bättre, medan äldre hus får ett helt nytt yttre med en snygg ytterdörr med fönster eller bröstning. 

För oss är det viktigt att våra kunder får ta del av kvalitet till ett bra pris – och det här är något vi har lyckats med. Vi håller alltid vad vi lovar när det kommer till såväl pris som kvalitet och leveranstid. 

Valet av ytterdörr beror också på hur resten av husets exteriör är utformad. Kanske är ditt hus byggt i en minimalistisk stil där ett stort antal fyllningar inte passar. Här kan en enklare ytterdörr vara ett bättre val. Å andra sidan kan det göra stor skillnad när äldre hur får en ny ytterdörr, i antingen glas eller med bröstning. 

Grossister, showrooms, butiker och försäljare är alla faktorer som får slutpriset att skjuta i höjden. Genom att kapa dessa led har vi uppnått en mycket effektiv process där vi har kontroll från början till slut. På så sätt kan vi erbjuda bästa kvalitet till ett lågt pris. 

Klars olika typer av ytterdörrar 

Ge ditt hem ett lyft med en riktigt snygg ytterdörr från Klar. Vi producerar ytterdörrar i 29 olika modeller, som skiljer sig åt i antal rutor och bröstningar. Du kan välja att beställa en dörr som endast består av rutor respektive fyllning/bröstning, en kombination, eller nöja sig med enbart en liten ruta högst upp. Du kan även välja en ytterdörr med snyggt sidoljus. Våra ytterdörrar finns också som dubbeldörr för extra ljusinsläpp. 

Valet är såklart helt upp till dig – och beror på vilken design som attraherar dig mest. Däremot är det viktigt att ha vissa faktorer i åtanke. Bland annat hur stort behov du har av insynsskydd och isolering. Modellerna med fönster är tillverkade i energivänliga 2-glas och 3-glas. Ju fler glas, desto bättre isolerar rutan. Dessutom är våra ytterdörrar i trä antingen tillverkade i långsamt växande nordisk tall, eller trä/aluminium som är en kombination av tall och en pulverlackerad aluminiumram. 

Du kan även välja om du vill att din dörr ska öppnas inåt eller utåt, samt om den ska vara högerhängd eller vänsterhängd. Ytterdörrens funktioner är precis lika viktiga som utseendet. Om du är osäker på om dörren ska öppnas inåt eller utåt kan du alltid kolla på din befintliga och fundera över om du trivs med den eller inte. 

Hur du väljer rätt ytterdörr 

Eftersom det finns så många ytterdörrar att välja mellan kan det såklart vara svårt att navigera bland alternativen, och hitta den dörr som passar bäst. Kom ihåg att det ska finnas en synlig röd tråd mellan ytterdörren och det resterande hemmet. Faktum är att en ytterdörr har förmågan att lyfta hemmets övergripande yttre. 

Om du väljer en ytterdörr med glas kommer den att ge extra ljus. Det här är också varför denna typ av ytterdörr ofta ses i svenska hem. Att ha en helglasad ytterdörr in till en tvättstuga är exempelvis ett bra alternativ, eftersom tvättstugor och källarutrymmen ofta upplevs mörka och instängda. Här skulle du exempelvis kunna välja en ytterdörr med sidoljus. Dessutom kan våra ytterdörrar matchas med olika dörrhandtag för valfri effekt. 

Ytterdörrarna i trä är tillverkade i virke från långsamt växande tall, och enbart kärnvirke. Tack vare den höga densiteten hos kärnvirket är våra produkter formstabila. Dessutom har virket ett naturligt skydd som stänger ute fukt. Kärnvirket innehåller ämnet pinosylvin som motverkar bakterier och svamp. Dessutom tillsätter vi flera lager målarfärg och impregnerar med en särskild Akzo Nobel 3-komponent som är utformad för att passa det svenska klimatet. Självklart är vår målarfärg helt fri från giftiga ämnen. 

Vårt virke har FSC-certifikat, vilket är ett internationellt certifikat som betecknar att virket kommer från en skog där det inte fälls fler träd än vad skogen hinner reproducera. Djurliv och växter bevaras, och personalen får en ordentlig lön, säkerhetsutrustning och utbildning. Certifikatet stöds av miljöorganisationer som WWF, Greenpeace och Forests of the world.

Självklart finns ytterdörrarna i flera färger. Vi har bland annat vita och svarta ytterdörrar. Vit är den absolut vanligaste färgen och passar de flesta hus. Om ditt hus är vitt kan en svart ytterdörr vara ett bra alternativ, framförallt om taket är svart. 

Fördelarna med ytterdörrar från Klar 

När du köper din nya ytterdörr från Klar får du alltid ta del av hög kvalitet till ett bra pris. På Klar är vi noga med att lyssna på dina önskemål och frågor, och kommer med goda råd för ditt val av ytterdörr. Vårt mål är att du ska känna dig helt nöjd med resultatet, och därför hjälper vi dig att designa en modell precis i din smak. 

När du har genomfört din beställning väntar du bara på speditören. Inom några veckor dyker han upp med din dörr.  

Alla våra produkter tillverkas i vår egen fabrik, för att vi ska kunna erbjuda ett perfekt slutresultat i alla avseenden. Dessutom ser vi det som vår uppgift att optimera fabriken i takt med den teknologiska utvecklingen, och som följd kunna ge dig det lägsta möjliga priset. På andra fabriker optimeras produktionen för att skapa större vinst per såld vara. På vår fabrik optimerar vi utifrån kundens behov. 

Självklart kan du alltid kontakta vår svensktalande support om du har några frågor eller funderingar. De finns alltid till hands för att hjälpa dig hitta den perfekta dörren. 

Guide till hur du byter din ytterdörr 

Att byta en ytterdörr behöver inte vara speciellt svårt. Börja med att kontrollera att din nya dörr inte har några skador samt att måtten är rätt. Ta sedan bort den gamla dörren och mät så att den nya dörren passar det tomma utrymmet. Därefter kan du börja montera, och då gör du såhär:

 1. Placera dörren med utsidan nedåt.

 2. Täta noggrant med lim eller silikon och justera dörrkarmen. Fixera sedan karm med montageskruvar.

 3. Lägg isolering runt väggöppningen.

 4. Lyft försiktigt karmen på plats.

 5. Placera distansklossar under tröskeln för att säkerställa att den är i våg. Använd vattenpass för att kontrollera och mät noga.

 6. Spänn upp dörrkarmen i rätt läge och fixera med montageskruvar. Skruva fast gångjärnen efter att ha kontrollerat med vattenpass.

 7. Testa dörren genom att stänga den försiktigt och justera springan mellan dörren och karmen vid behov.

 8. Använd klossar av olika tjocklekar under tröskeln och kontrollera med vattenpass innan du fixerar karmen med montageskruvar.

 9. Justera slutblecket för att säkerställa att dörren fungerar korrekt med karmen. Täta med isolering och komplettera ytterdörren med tätningslist, foder, tröskelplåt och dörrbroms. Din ytterdörr kommer även med dörrhandtag och lås. 

10. Grattis, nu är du klar! 

För utseendets och funktionens skull är det bättre att hantera din installation ordentligt snarare än att få det gjort snabbt. Felaktig isättning av dörrar kan senare leda till problem som kan vara svåra att åtgärda. Dessutom innebär felaktig installation i värsta fall att garantin upphör att gälla, och då finns det inte mycket att göra.

Rengöring och underhåll av ytterdörr

Tall är ett mycket bra material, men kräver underhåll för att hålla sin optimala kvalitet. Till exempel kräver materialet att du målar om ytterdörren någon gång ibland. Oavsett om du väljer tall eller en dörr i trä/aluminium rekommenderar vi att du sköter om den regelbundet. 

Förutom att måla ytterdörren bör du rengöra den regelbundet med diskmedel eller någon annan liknande tvål som inte är alkalisk. Underhåll även med olja på träet och gångjärnen. Vi erbjuder upp till 12 års garanti på alla våra dörrar.

 

Customer service person
Vi finns här för att hjälpa dig!

Att köpa nya fönster och dörrar kan verka komplicerat, men vi är här för att göra det enkelt. Om du har några frågor - vi är bara en fråga bort.

Kontakta ossBlue Phone Icon