Rean fortsätter! Upp till 55% rabatt

Ytterdörrar

Ge ditt hem ett unikt utseende med en ytterdörr från Klar.

✓ 12 års garanti på aluminiumklädda produkter och 7 års garanti på träprodukter ✓ Prismatch ✓ Trygg E-Handel

Vill du investera i en billig ytterdörr i specialmått av god kvalitet? På denna sida kan du få en översikt över vårt stora urval. Klicka på bilderna för att läsa mer information om produkten och få ett erbjudande så att du kan beställa den.

En av de viktigaste delarna i ett hus är ytterdörren. Den är ofta synlig från vägen, där alla förbipasserande kan se det, och det är en av de första sakerna dina gäster stöter på när de besöker dig.

Om du bryr dig om husets, underhåll och design är det förmodligen också viktigt för dig att ytterdörren är perfekt. En vacker och välskött ytterdörr ger ett bra första intryck för nya gäster, och det är alltid ett nöje för dig och familjen att komma hem till ett hus med en fin ytterdörr - varje dag.

Våra ytterdörrar är en av flera typer av dörrar

Ge hemmet en ansiktslyftning med ett bra och billigt ytterdörrerbjudande. Vi producerar 29 modeller av fasaddörrar, som skiljer sig åt i antal rutor och bröstningar. Du kan välja att beställa en dörr som endast består av rutor respektive fyllning/bröstning, en kombination, eller bara nöja sig med en liten ruta högst upp. Valet beror naturligtvis på vilken design som tilltalar dig mest, men det beror också på hur mycket du uppskattar insynsskydd; det är lättare för människor från utsidan att se vad som händer i huset genom en ytterdörr med till exempel 8 rutor och utan bröstning. Du kan dock alltid investera i en persienn som hjälper till att hålla nyfikna blickar ute.

Glaset är tillverkat av energivänligt 2-glas eller 3-glas. Ju fler glas desto bättre isolerar rutan.

OBS: Om glaset är placerat under 60 cm från golvet måste du enligt lag välja härdat glas. Detta gäller glasdörrar och fönster.

Vi har också altandörrar och dubbla balkongdörrar samt dubbla ytterdörrar.

Välj mellan flera mönster, material och färger för din ytterdörr

Valet av din nya ytterdörr beror också på hur resten av husets exteriör är utformad. Kanske är ditt hus byggt i en minimalistisk stil där ett stort antal fyllningar inte passar. Här kan en enklare ytterdörr vara ett bättre val. Å andra sidan förbättras många äldre hus av att få en ny ytterdörr, i antingen glas eller med bröstning. Ett sådant beslut behöver inte vara dyrt och vi vill hitta en billig lösning för dig som garanterar god kvalitet och långvarig hållbarhet.

Materialet på ytterdörren är gjord av antingen långsamt växande nordisk tall eller trä/aluminium, som är en kombination av tall och en pulverlackerad aluminiumram. Tall är riktigt trevlig, men behöver mycket mer underhåll. Till exempel kräver materialet att du målar det ibland. Oavsett om du väljer tall eller en ytterdörr i trä/aluminium, rekommenderar vi att du underhåller och sköter om din dörr regelbundet.

Våra ytterdörrar finns i flera olika färger.

Man ser ofta hus med vita ytterdörrar. Det är en standardfärg som enkelt kan kombineras med huset, oavsett vilken färg det är målat i. Om ditt hus är vitt kan en svart dörr vara ett bra val, eftersom färgerna sticker ut i kontrast till varandra, särskilt om taket är svart.

Ska ytterdörren öppnas inåt eller utåt?

En sak som inte har något att göra med design är den stora frågan om ytterdörren ska öppnas inåt eller utåt, och om den ska vara högerhängd eller vänsterhängd. Den funktionella delen av en ytterdörr är nästan lika viktig att betrakta som utseendet. Det enklaste sättet att fatta ditt beslut är att titta på den befintliga dörren. Om du alltid har varit nöjd med hur dörren öppnas, har du en bra utgångspunkt för den nya ytterdörren.

Fördelarna med att ytterdörren öppnas innåt:
Ytterdörren är lätt att öppna om du har något i dina händer och det ger en välkomnande känsla när du tar emot gäster.

Ytterdörren kommer inte plötsligt att slå i någonting, som ett skoställ om till exempel vinden blåser.

Ett skäl till att de allra flesta Svenskar väljer att ha sin dörr med utåtgående öppning.

Fördelarna med att ytterdörren är öppnas utåt:
När du väljer att ha din ytterdörr med utåtgående öppning är det vanligtvis en önskan att ha mer utrymme i hallen. Om du inte har för mycket utrymme att använda kan det vara bra att ha en dörr som öppnas utåt.

Om dörren öppnas utåt tar inte ytterdörren plats i entrén.

Ta reda på vilken sida du vill ha gångjärnen placerade genom att placera dig själv på sidan där gångjärnen är synliga. Om de är placerade till höger om dörren och du står utanför är det en höger utåtgående dörr. Om de är placerade till vänster och du står innomhus, är det en vänster innåtgående dörr.

Detta är något du måste tänka på när du väljer din ytterdörr

Det finns otaliga varianter och typer av ytterdörrar som du kan välja för ditt hem. Och det kan vara svårt att navigera vilken typ av dörr som passar bäst. Ytterdörrar är ett viktigt inslag för huset, eftersom det är det första du ser. Det ska finnas en synlig röd tråd mellan ytterdörren och resten av hemmet, eftersom detta uppnår bästa resultat. Det handlar mycket om att ytterdörren ofta kan lyfta hemmets övergripande utseende.

Om du väljer en ytterdörr med glas  kommer detta att ge extra ljus i hemmet, varför denna typ av ytterdörr ofta ses i svenska hem. Sådana ytterdörrar med glas fungerar praktiskt taget som ett extra fönster, vilket kan vara särskilt värdefullt för hem som kan verka mörka inomhus.

Det ses ofta att ett tvättstuga kan verka mörkt och täppt, men om du får en helglasadytterdörr kommer du att få en stor förändring i tvättstugan när det gäller naturligt ljus. Om ytterdörren ska användas till något annat än ytterdörren är det viktigt att tänka på hur viktigt det är att ljus kommer in i rummet i fråga. Om t.ex. dörren ska användas som bakdörr kan kraven ändras.

Klar har ett brett utbud av ytterdörrar med glas, oavsett vad man vill ha bara en eller flera rutor. Den typ av glas vi använder för våra fönster är extremt robust och stark, varför du säkert kan välja en ytterdörr med glas.

Klar leder dig genom processen


Klar lyssnar vi alltid på dina önskemål och frågor och kommer med goda råd för ditt val av ytterdörr. För oss är det viktigt att du är helt nöjd med resultatet av din nya ytterdörr. Det är därför vi hjälper dig från början till slut i processen med ett bra erbjudande till ett billigt pris.

Vi levererar entrédörrar/ytterdörrar i specialmått.

När du har beställt din nya ytterdörr i specialmått väntar du bara på speditören. Inom några veckor dyker han upp med din nya dörr. Under tiden kan du se fram emot din snygga, nya ytterdörr, som bara är pricken över i på ditt hus.

Uppgradera ditt hem med vackra skandinaviska ytterdörrar

Ytterdörrar är en oumbärlig del av alla hus och byggnader. Det är din ytterdörr som välkomnar dina besökare och ger det första intrycket av ditt hem, samtidigt som din ytterdörr ger ditt hem den mängd solljus, frisk luft och det utseende det förtjänar. Ytterdörrar spelar en viktig roll när det gäller att fullborda din fastighets estetik utomhus. Att komplettera ditt hem med ytterdörrar med rätt material, färger och stilar kan få din hus att se perfekt ut! Vi förstår hur viktiga ytterdörrar är, och därför erbjuder vi ett brett utbud av utsökta skandinaviska ytterdörrar som du kan välja mellan. Oavsett om du vill piffa upp utseendet på ditt hem eller hitta den perfekta ersättningsdörren för extra säkerhet kommer du garanterat att hitta något du älskar.

Lämna ett bestående intryck med ytterdörrar i trä

Din ytterdörr är det första som dina gäster ser när de besöker ditt hem, och det är just därför du vill välja din ytterdörr med omsorg. I vår kollektion av ytterdörrar finns sammanlagt 29 stilar. Var och en av dem kan anpassas efter dina önskemål. Oavsett om du har ett fantastiskt tidstypiskt hem som är dränkt i historia eller en modern bostad som skriker minimalism, kommer du här på Klar att hitta en ytterdörr som smälter felfritt in i resten av ditt hem. Den kraftfulla konfiguratorn i vårt unika onlinebeställningssystem gör det superenkelt att anpassa färg, material och spröjs på din ytterdörr efter dina önskemål. Genom att skräddarsy dessa visuella element kommer din helt nya ytterdörr enkelt att harmonisera utseendet och känslan i ditt bostadsområde.

Ytterdörrar påverkar inte bara de estetiska aspekterna av ditt hem utan ger också mycket funktionalitet. Stilar som kommer med olika storlekar på glaspaneler är utformade för att föra in ljus i ditt rum - perfekt för dig som älskar ett ljust, naturligt upplyst rum. Om du vill ha lite extra avskildhet är stilar med bröstning eller fyllning det perfekta valet. Ytterdörrar kommer också med antingen L-formade eller U-formade dörrhandtag som känns bra att hålla i handen. Den viktigaste funktionen för en ytterdörr är att hålla ditt hem tryggt och säkert, och därför har våra ytterdörrar säkerhetslås. De har också unika stöldskyddade låsbultar och slagplåtar. Med dessa säkerhetsfunktioner behöver du inte oroa dig för inbrottstjuvar när du lämnar hemmet.

Att matcha ditt vackra hem med en högkvalitativ ytterdörr i skandinavisk stil kan avsevärt förbättra utseendet på din fastighet. Ett hem som ser mer attraktivt ut gör inte bara livet roligare utan lockar också potentiella framtida köpare. Att uppgradera din ytterdörr är definitivt en investering som är värd att göra.

Få ut det mesta av utomhusmiljön med ytterdörrar i trä

Om du har lyxen att ha trädgård, varför inte ta den till nästa nivå genom att addera en vacker uppsättning ytterdörrar för att sömlöst förbinda dina inomhusutrymmen med naturen? Våra ytterdörrar är fantastiska men ändå funktionella. Ytterdörrar från Klar ger varje hem en klassisk och elegant look. Utformningar med helglasning från golv till tak förstorar visuellt ditt rum genom att ge ögonen full tillgång till dina utomhusmiljön. Om du vill öppna upp ditt rum kan dessa charmiga ytterdörrar vara din lösning. Den klassiska vita dörren ger ditt hem en sofistikerad känsla, men du kan välja en mörkare färg och dina ytterdörrar kommer omedelbart att ge en industriell look och känsla.

En uppsättning bra ytterdörrar förbättrar utan tvekan funktionaliteten hos ditt hus. Förutom att de ger enkel tillgång till och från din trädgård eller bakgård, fyller våra yttre dörrar ditt hem med naturligt ljus och frisk luft. Deras dubbla eller tredubbla glasrutor och robusta, isolerande material skyddar ditt hus mot kallt och hårt väder. Är du orolig för att tjuvar ska bryta sig in från din trädgård? Våra ytterdörrar har hållbara cylinderlås för ultimat säkerhet. Att installera våra ytterdörrar innebär att du kan gå till sängs med större sinnesro.

Våra trä ytterdörrar av hög kvalitet

Ytterdörrar kan tillverkas av en mängd olika material, men vi tror på traditionernas skönhet och tillförlitlighet. Här på Klar har vi åtagit oss att erbjuda dig ytterdörrar av högsta träkvalitet. Det finns en anledning till att trä har stått sig genom tiderna: det är robust, värmeeffektivt och prisvärt. Våra ytterdörrar är tillverkade av högkvalitativt kvistfritt furuträ som kommer från FSC-certifierade skogar. Eftersom karmen är tillverkad av 100 % kärnved är våra ytterdörrar i trä mer hållbara än genomsnittliga trädörrar. Vi målar varenda en av våra ytterdörrar i vår egen fabrik så att vi kan säkerställa att våra ytterdörrar är perfekta i alla avseenden. Vår konsekventa kvalitet förklarar varför våra ytterdörrar är älskade av så många.

Har du lite pengar över och vill uppgradera dina ytterdörrar ytterligare? Välj en ytterdörr i trä/aluminium. Genom en kombination av trä- och aluminium är våra trä/aluminium ytterdörrar det bästa av två världar. Den aluminiumbeklädda utsidan fungerar som en barriär mellan träinteriören och det dagliga slitaget, vilket gör ytterdörren ännu mer hållbar.

Kvistfritt furuträ är det perfekta materialet för våra traditionella skandinaviska ytterdörrar eftersom det förkroppsligar klass och tidlöshet. Om du tycker att du har ett smakfullt hem kommer våra ytterdörrar säkert inte att göra dig besviken.

Vanliga frågor

Hur mycket kostar nya ytterdörrar?

På Klar har vi startpriser från 3990,48 SEK på ytterdörrar. Se priset för dina nya ytterdörrar med dina tillval i prisräknaren, direkt i shoppen.

Hur mycket kostar det att byta ut en ytterdörr?

Du kan spara mycket pengar genom att själv mäta och installera din nya ytterdörr. På detta sätt pressar du priset till, särskilt om du köper billiga dörrar från Klar.

Hur mäter du dig mot en ny ytterdörr?

Du kan mäta upp till din nya ytterdörr på egen hand. Det kräver att du har papper, penna och tumståck / måttband till hands. Läs vår guide för mätning av ytterdörrar.

Hur installerar jag en ny ytterdörr?

Att installera en ny ytterdörr är inte alls svårt, men det kräver lite tålamod. Om du vill installera din ytterdörr själv, läs vår guide för installation av ytterdörrar.