60% REA! Slutar i

Därför ska du välja vridfönster vid nästa fönsterbyte

Kadi Siilik
Skrivet av Kadi Siilik18.09.2024

Innehållsförteckning

Arrow icon related to the table of content

Är det dags för ett fönsterbyte? Grattis! Nya fönster för med sig mängder av fördelar, till exempel lägre energikostnader och högre inbrottssäkerhet. Vi förstår emellertid att det kan vara svårt att veta vilken typ av fönster du ska välja i det breda utbudet. Det finns ju så många modeller: Fönster som kan öppnas inåt och utåt, som är fasta eller sidohängda, bara för att nämna några. I den här texten vill vi på Klar lyfta våra vridfönster, och berätta om varför just dessa är ett smart och snyggt val. 

Vad är ett vridfönster?

Först och främst ska vi berätta vad ett vridfönster är. Ett traditionellt fönster är som du säkert vet upphängt i karmen på vänster eller höger sida. Ett sådant fönster öppnas därför horisontellt som en dörr, antingen utåt eller inåt. Ett vridfönster är i stället upphängt på mitten av karmen, vilket gör att det kan vridas 180 grader kring upphängningen. Denna typ av upphängning för med sig en mängd olika fördelar. 

Fem fördelar med vridfönster

  • Eftersom fönstret kan vridas 180 grader innebär det att du tryggt kan putsa båda sidorna av det stående på golvet innanför det. Du behöver med andra ord inte längre anlita fönsterputsningsfirmor eller balansera på vingliga stegar om du väljer den här typen av fönster.

  • Ett vridfönster är säkert och smidigt att öppna och stänga. En spärr ser till att fönstret inte kan öppnas hela vägen vilket gör det barnsäkert. Däremot kan du alltid öppna fönstret i ett vädringsläge utan att röra spärren.

  • Du behöver inte röja undan allt på fönsterbrädan för att öppna fönstret eftersom det smidigt öppnas utåt.

  • Vridfönster anses på grund av sin speciella låsningsmekanism vara ett av de mest inbrottssäkra fönstren på marknaden, vilket skapar en större trygghet för dig och din familj.

  • Fönstren går att anpassa helt efter din fastighets stil och mått.

Vridfönster finns i många olika utföranden

Felaktigt tror många att vridfönster bara finns i en enda modell och endast passar en viss sorts hus. Kanske beror det på att H-fönster med en ruta var mycket vanliga på fastigheter byggda under 60-talet. 

Idag är dock urvalet mycket större än så. Faktum är att du hos oss på Klar kan hitta vridfönster som passar allt från sekelskiftesvillan till det stilrena och moderna huset. Vi har modeller både med och utan spröjs i ett flertal utföranden. Dina fönster skräddarsys dessutom alltid efter dina mått och behov.

Fem anledningar till att välja Klar när du ska köpa fönster

  • Genom att hoppa över onödiga och dyra mellanhänder kan vi erbjuda mycket förmånliga priser.

  • Vi skräddarsyr dina fönster enligt dina mått och önskemål.

  • Hos oss får du upp till 12 års garanti på dina nya fönster.

  • Miljön är viktigt för oss, därför har alla våra fönster FSC-certifiering.

  • Vi erbjuder fönster i många olika utföranden och stilar, så att du enkelt kan hitta fönster som passar just dig och din bostads karaktär.