Vi svenskar tillbringar en stor del av året inomhus då klimat och antal soltimmar gör att vi bor in oss under vinterhalvåret. Samtidigt är vi nog en av de befolkningar som bäst tar tillvara dagsljuset och skapar hemmamiljöer där det naturliga ljuset får dominera. Hur är det i ditt hus? Har du rätt fönster som gör att ljuset verkligen kommer fram? Inte? Då är det kanske dags att se över möjligheten att byta fönster?

Ljuset styr till stor del hur vi inreder hem, inte bara i Sverige, utan också i Skandinavien. När ditt hus byggdes så hade arkitekten en tanke med ljusflöden och fönsterplaceringar. Och nu? Känns det som ljuset inte riktigt når fram? Då är det nog dags att se över om det är dags att byta gamla fönster.

Men det finns flera orsaker till att byta fönster. Många byter fönster inför en husförsäljning för att höja husets värde, eller för att de vill ha ett bättre inomhusklimat och lägre energikostnader.

Idag är möjligheterna oändliga. Fönster designas i alla färger och former. Oavsett om du föredrar romantiska allmogefönster, moderna fönster med stora rutor eller unika, arkitektritade fönster, bör dina nya fönster anpassas till inredningsstilen i ditt hem.

Samtidigt så finns det ju också möjligheten att faktiskt skapa än mer ljus genom att ta upp nya fönster. Givetvis kan vi på Klarfönster hjälpa till här. Men vad ska man tänka på om man ska byta fönster? Det ska vi försöka redovisa här nedan:

Anledningar till att byta fönster:

Bättre inomhusklimat

I takt med att vi blivit mer medvetna om välbefinnande och hälsa har inomhusklimatet blivit allt viktigare. Med de svenska väderförhållandena är det särskilt viktigt med ett bra inneklimat, då vi tillbringar en stor del av årets dagar inomhus.

Ett sämre inomhusklimat kan skapa problem för de som är extra känsliga. Vissa människor kan utveckla allergier och astma. Dålig luft inomhus kan också påverka sömnen, vilket leder till än fler följdproblem.

Lägre energikostnader

Att investera i nya fönster, tex energifönster som är CE-märkta, minskar energikostnaderna för huset. Många gånger kan äldre fönster vara en stor källa till att energiförbrukningen drar iväg. Att då byta fönster kan vara väldigt gynnsamt för hushållets ekonomi. Moderna fönster släpper ut väldigt lite värme vilket gör att behovet av uppvärmning minskar.

BESTÄLL FÖNSTER  BESTÄLL DÖRRAR   

Husets värde ökar

Nya fönster ökar värdet på ditt hus genom att förlänga dess livslängd, minska underhållet och därmed sänka dina löpande månadskostnader. Nya fönster är också energisparande och när (om!) du säljer ditt hus, kommer din mäklare kommer garanterat lyfta upp din investering som ett plus i objektsbeskrivningen.

Det blir varmare på vintern och svalare på sommaren

Nya kvalitetsfönster, som dem från oss på Klarfönster, har energiglas. Med energiglas, hålls värmen inne under vinterhalvåret. På sommaren hålls värmen ute så att det är ett behagligt klimat inne i huset, även om solen gassar utanför. Kallraset som många är oroliga för försvinner med dessa fönster

Tystare inomhus

Utomhusljud från flygplan, lekplatser, skolar och bilar stör en del personer. Men med rätt fönster så kan ljudet stängas ute. Nya fönster släpper in mindre ljud då fönstren är bättre, liksom tätningen runt fönstret. Bor du nära ett område med mycket buller tex en flygplats eller tågräls, så finns det också ljudreducerande fönster som kan hjälpa än mer.

Minskad inbrottsrisk

Nya fönster är mer inbrottssäkra. De är designade för att göra det svårare för tjuvar att bryta sig in. Trygghet är viktigt i hemmet och nya fönster stärker det fysiska skyddet kring din bostad. 

BESTÄLL FÖNSTER  BESTÄLL DÖRRAR