55% rabatt + 25% rabatt på myggnät
1. Planera & mäta
 1. Planera & mäta

Använd våra guider för antingen renovering eller nybyggnation

Se våra guider

2. Design & beställning
 1. Design & beställning

Använd vår konfigurator för att anpassa din produkt

3. Installera
 1. Installera

Gör det själv med vår guide eller få hjälp

Guide till installation

Vad är flaggfönster och varför ska du välja dem?

Flaggfönster efter dina specifik mått 

Flaggfönster är uppdelade i två sektioner, där den övre sektionen består av små fyrkantiga rutor och den nedre avlånga rutor. För många utstrålar flaggfönster nostalgi och charm. Det är ett vackert och funktionellt fönster som erbjuder ett större ljusinsläpp än många andra modeller tack vare sin höjd. De kan dessutom bestå av hela 40 rutor eftersom både de fyrkantiga och de avlånga fönstren kan delas upp i fyra extra rutor. 

Letar du efter billiga flaggfönster av bästa kvalitet? Då har du kommit helt rätt. Här hittar du nämligen hela vårt utbud av flaggfönster i över 20 olika modeller. På Klar arbetar vi dessutom efter ett koncept där vi har kapat alla fördyrande mellanled. Något som reducerar risken för logistiska fel, missförstånd och liknande problematik. Det hjälper också till att garantera billiga flaggfönster av hög kvalitet.  

Material och glastyper för flaggfönster 

Våra flaggfönster finns i FSC-certifierat långsamtväxande furu av bästa kvalitet. Du kan dessutom välja flaggfönster i trä/aluminium samt i PVC-plast. Fördelen med PVC-plast är att dessa fönster inte behöver lika mycket underhåll som flaggfönster med trä. 

Du har möjlighet att välja mellan färgerna vitt, svart och antracitgrå på dina flaggfönster – både invändigt och utvändigt. Något som ger dig goda möjligheter att vara kreativ och anpassa färgerna till husets exteriör och interiör. 

Därefter ska du även välja glastyp. Vi erbjuder Basic Low Energy med 2-glas och Premium Energy+ med 3-glas. Skillnaden mellan dessa två ligger i hur väl glaset isolerar och håller kvar värmen. När du väljer 3-glas kan du spara lite extra pengar på din värmeräkning. Däremot är våra 2-glasfönster också mycket bra isolerade. 

Vårt glas kommer dessutom i flera varianter: 

 • Klarglas: Lågenergi-glas som levereras som standard med varmkant.

 • Solskyddsglas: Ett glas med blåaktig ton, som bromsar det starka solljuset och dess UV-strålar.

 • Granit: Det mest använda råglaset som kännetecknas av lodräta linjer och en skrovlig yta. 

 • Cotswold: Ett mönstrat råglas som kännetecknas av lodräta linjer och en skrovlig yta. 

 • Frostat glas: Den moderna typen av råglas, med en mjukare och silkesaktig yta. 

Vi erbjuder 12 års garanti på våra ramar i aluminium och 7 års garanti på ramarna i trä. Genom att lägga till några steg till din vanliga rengöringsrutin kan du åtgärda eventuella problem så snart de uppstår och ökar livslängden på dina fönster. Underhåll regelbundet med olja på träet och gångjärnen. 

Gångjärn, grepp, lås, ventiler och vindbromsar produceras i Danmark och Sverige från tillverkare som IPA och ASSA ABLOY (RUKO). Du bestämmer måtten och vår högteknologiska fabrik tar hand om resten. Inga mellanhänder – endast billiga priser och bra kvalitet.

Historien bakom flaggfönster 

Flaggfönster är historiska fönster med rötter från 1700-talet. De användes ursprungligen på hus som en symbol för välstånd, status och prestige. Stora flaggfönster på hus ansågs vara en indikation på att ägaren var välbärgad och hade hög socialt status. Flaggfönstrena hade pröjs och var ofta målade i ljusa färger och dekorerade på ett extravagant sätt för att ytterligare förstärka intrycket av lyx och överflöd. 

Även om denna koppling inte är lika relevant idag lever traditionen med flaggfönster kvar som en viktig del av svensk arkitektur och kulturhistoria. Många äldre hus, särskilt i mer välbärgade områden, har fortfarande kvar sina flaggfönster som en påminnelse om den historiska innebörden och symboliken. Idag används flaggfönster ofta som en dekorativ detalj för att ge karaktär åt hus. 

Varför välja flaggfönster från Klar till ditt hem?

Det finns många fördelar med att installera flaggfönster på ditt hus. Nedan listar vi några av dem: 

 1. Naturligt ljus: Stora flaggfönster skapar en ljusare atmosfär och minskar behovet av konstgjord belysning. 

 2. Förbättrad ventilation: Stora fönster gör det enklare att ventilera rummet, särskilt under varma sommardagar, vilket bidrar till ett friskt och luftigt inomhusklimat.

 3. Skapar känsla av rymd: Flaggfönster ger intrycket av större rymd, vilket är fördelaktigt i trånga utrymmen.

 4. Estetiskt tilltalande: Flaggfönster är en attraktiv arkitektonisk detalj som förbättrar både in- och utvändig estetik på en byggnad.

 5. Ökar fastighetens värde: Tillgång till stora flaggfönster kan öka värdet på en fastighet, eftersom de är mycket eftertraktade. 

Hos Klar hittar du flera alternativ på flaggfönster. Därför kan det också vara svårt att välja vilket som passar bäst för ditt hem. Varmt välkommen att kontakta vår svensktalande kundtjänst om du behöver tips och råd kring vilken modell du ska välja. Förutom att välja mått och antal rutor har du även möjlighet att sätta din personliga prägel på designen. 

Dessutom har du möjlighet att välja typ av gångjärn och stängning, vilket glas, ventilation och vilken friktionsbroms. Läs mer om de olika delarna och vad dina val innebär under varje produkt. 

Alla flaggfönster från Klar är CE-märkta, vilket innebär att produkterna uppfyller EU:s lagstiftning på området. Dessutom får du upp till 12 års garanti på dina nya flaggfönster. 

Vanliga frågor och svar  

Vad är ett flaggfönster? 

Flaggfönster är traditionella fönster som fått sitt namn från att deras design påminner om den svenska flaggan. Den klassiska modellen av flaggfönster har fyra glaspartier uppdelade med spröjs, precis som de blågula fälten på flaggan. Flaggfönster med spröjs är en både attraktiv och klassisk design. Idag finns det emellertid många olika varianter av flaggfönster, med allt från enstaka fönsterrutor till så många som 40 rutor.

Vilka fönster är billigast? 

Hos Klar köper du alltid fönster till ett billigt pris, av högsta kvalitet. Flaggfönster från Klar är dessutom ett prisvärt alternativ eftersom de erbjuder god isolering samtidigt som de släpper in mycket naturligt ljus. Något som är fördelaktigt ur en energisynpunkt.

Customer service person
Vi finns här för att hjälpa dig!

Att köpa nya fönster och dörrar kan verka komplicerat, men vi är här för att göra det enkelt. Om du har några frågor - vi är bara en fråga bort.

Kontakta ossBlue Phone Icon