55% rabatt + 25% rabatt på myggnät

Uterumsfönster

Bygg eller uppgradera ditt hem med klassiska fönsterlösningar från Klar. Våra uterumsfönster med inbyggda öppningssektioner släpper in mycket ljus och luft.

✓ 12 års garanti på aluminiumklädda produkter och 7 års garanti på träprodukter ✓ Prismatch ✓ Trygg E-Handel

1. Planera & mäta
  1. Planera & mäta

Använd våra guider för antingen renovering eller nybyggnation

Se våra guider

2. Design & beställning
  1. Design & beställning

Använd vår konfigurator för att anpassa din produkt

3. Installera
  1. Installera

Gör det själv med vår guide eller få hjälp

Guide till installation

Uterumsfönster för vinterträdgårdar, uterummet eller orangeriet 

Om du drömmer om nya fönster till ditt uterum eller orangeri kan det vara bra att ta en titt på 3-glas uterumsfönster med en övre eller mittöppning. Fönster för uterum är för dig som vill njuta av naturen året runt. Med rätt fönster till ditt uterum kan du verkligen njuta av alla årets säsonger. Som att vara ute, men med bekvämligheten att vara inne.

Uterummet är en av svenskarnas favoritplatser att tillbringa tid i, både på sommaren och vintern, även om vintermånaderna kan medföra kalla temperaturer. Därför är det viktigt att dina uterumsfönster har en hög isoleringsförmåga. När du köper fönsterpartier från Klar får du alltid fönster som är tillverkade av FSC-certifierad furu, vilket garanterar en lång livslängd. Om du också väljer aluminiumbeklädnad får du ytterligare fördelar i form av förbättrad livslängd och nästintill underhållsfria fönster. 

Om du vill öka värdet på ditt hem kan ett uterum vara ett effektivt sätt att göra detta. Det är dock viktigt att uterummet fungerar i harmoni med ditt hem så att hemmet som helhet ser enhetligt ut. 

Om du vill bygga ditt eget uterum kan du spara pengar genom att välja fönster från Klar. Du sparar till exempel minst 35 % när du köper uterumsfönster från Klar, jämfört med din lokala snickare. 

Det harmoniska uterummet

Ett uterum passar de allra flesta svenska hem, särskilt om du väljer att ditt uterum huvudsakligen ska bestå av öppningsbara uterumsfönster och uterumsfönster med fast karm. Om du väljer en enkel glaskonstruktion för ditt uterum kommer ditt uterum att se modernt och neutralt ut, beroende på vilken färg du väljer. 

Om du vill att ditt uterum ska smälta in i ditt hem ska uterummet bara vara en förlängning. Det är en bra idé att utgå från ditt hems arkitektur när du skissar på dina idéer för ditt dröm uterum. 

Välj färger för karmarna och dörrar som matchar resten av ditt hem. Sträva efter att respektera den estetiska stilen. Om dina fönster på huset är vitmålade kan du också välja vita uterumsfönster.. 

Men du kan också få ett mycket vackert uterum om du väljer att det ska stå i kontrast till resten av ditt hem. Om du vill ha detta, välj en färg för dina uterumsfönster som står i kontrast till ditt hems fönster och dörrar.

Fönster för vinterträdgården

Ett vinterträdgård handlar om att komma närmare din vackra trädgård, närmare naturen. Det bör finnas gott om naturligt ljus som flödar in i vinterträdgården. Just därför är det viktigt att välja rätt fönster. Fönstren bestämmer i stor utsträckning vinterträdgårdens utseende och stil.

Om du väljer dina uterumsfönster i trä/aluminium kommer din vinterträdgård att se modernt ut. Om du däremot vill att ditt uterum ska se mysigt ut kan du välja större spröjsade fönster.

Dörrar till vinterträdgården

När det gäller dörrar har du flera valmöjligheter. Och det beror lite på hur mycket utrymme du vill ha för att komma in och ut. Om du vill ha en bred öppning kan du välja en dubbel altandörr eller en dubbel ytterdörr. Om du däremot bara vill ha en mindre utgång, kan du ta en titt på altandörrar eller ytterdörrar.

Medan en enkel altandörr ger ett minimalistiskt intryck skapar en dubbel altandörr verkligen en harmonisk atmosfär av orangeri, sommar och vinter.  Det beror helt enkelt på vad du vill ha till ditt uterum.  

Upplev de skiftande årstiderna i ditt uterum

Att bygga ett uterum har blivit mycket populärt de senaste åren. Särskilt om du bor i ett mindre hem kan det vara trevligt att få mer utrymme för mysighet, umgänge eller växter med ett uterum. Andra ord för ett sådant rum är vinterträdgård, trädgårdsrum eller orangeri. Det är vanligtvis ouppvärmt och en liten förlängning av huset, med en stor del av väggarna gjorda av glas.

När du bygger ett uterum bör du fundera på om du vill använda det året runt eller bara på sommaren. Här kan glasets tjocklek ha betydelse. Det är inte så mysigt om du har bjudit in gäster på vintern och den härliga stämningen försvinner av kylan. Därför kan det vara bra att välja 3-glas, som har en bättre isolerförmåga.

Välj rätt fönster för din vinterträdgård utifrån dina behov

Om du vill använda ditt uterum året runt är det viktigt att välja rätt typ av glas. Det är här som 3-glas kan vara en bra lösning om du vill se till att du får optimal isolering samtidigt som det ger ljudisolering mot buller.  

Alternativt kan en värmare vara en bra idé att investera i för att kunna njuta av uterummet på vintern. Vi rekommenderar dock att du tar hand om miljön och istället låter installera fönster med energiklass A eller B, som ger dig en energieffektiv lösning och besparingar på kort och lång sikt. Det är också viktigt att ha energiklassade fönster om du vill sälja ditt hus senare och få en bra värdering.

Customer service person
Vi finns här för att hjälpa dig!

Att köpa nya fönster och dörrar kan verka komplicerat, men vi är här för att göra det enkelt. Om du har några frågor - vi är bara en fråga bort.

Kontakta ossBlue Phone Icon