60% Slutar i
Vad är en kompositdörr? image

Vad är en kompositdörr?

Kadi Siilik
Skrivet av Kadi Siilik10.03.2023

Innehållsförteckning

Arrow icon related to the table of content

Vi förstår hur viktigt det är att köpa en ny dörr. På Klar sätter vi fokus på våra kunder och deras behov när det gäller högkvalitativa dörrar.

Dörrar är ingången till ditt hem och skyddar din familj och alla dina värdefulla ägodelar. Kompositdörrar är ett mycket populärt val för många husägare eftersom de är hållbara, solida och robusta. Vi ser dock att de är vanligare på platser som Storbritannien än de är här hemma.

Men först, låt oss prata lite om definitionen - vad exakt är kompositdörrar?

Som namnet "kompositdörrar" antyder är de "kompositer", vilket innebär att de består av flera olika komponenter. Med andra ord är kompositdörrar dörrar som är konstruerade av flera olika material, till skillnad från dörrar som bara är konstruerade av massivt trä, till exempel. Det finns många olika typer av kompositdörrar på marknaden, tillverkade av material som trä, isoleringsskum, aluminium, HDF (High Density Fiberboard), glasfiberarmerad plast (GRP) eller PVC.

Fördelar och nackdelar med paneldörrar

FördelarNackdelar
HållbarhetHögre pris
Låg underhåll
Mer motståndskraftiga mot inbrott
Bättre energieffektivitet

Nu när du har fått en bättre uppfattning om vad kompositdörrar är, är det dags att ta reda på mer om deras positiva och negativa aspekter. Låt oss ta en närmare titt på de positiva och negativa sidorna.

Kompositdörrar är ett robust och pålitligt val när du ska välja dörr. De två främsta fördelarna är att de är mycket hållbara och kräver lite underhåll. Kompositdörrar är säkra och solida och står emot väder och vind utan att behöva mycket reparation eller underhåll - inte mer än lite smörjning av gångjärnen då och då.

Det positiva överväger i allmänhet det negativa med paneldörrar eftersom de är långlivade och premiumprodukter. Det högre initiala priset för denna högkvalitativa produkt kommer sannolikt att löna sig under de många åren av njutning, men du bör vara beredd på de initiala investeringskostnaderna.

Kompositdörrar av hög kvalitet

Även om kompositdörrar kan kosta betydligt mer än andra typer är de i allmänhet av mycket hög kvalitet och har utmärkt styrka på grund av materialets natur. Som ett exempel på några av de viktigaste försäljningsargumenten för dessa dörrar kan du se följande egenskaper hos Klars produkter:

  • Hållbar och stark - fiberplattan med hög densitet (HDF), som är motståndskraftig mot fukt, ger robusthet

  • Säker - motståndskraftig mot inbrott och har ett 3-punktslåssystem

  • Energieffektivt - den extra isoleringen ger utmärkt prestanda

  • Lågt underhållsbehov - HDF är motståndskraftigt mot väderskador och bucklor

  • Anpassningsbar - med vår lättanvända plattform kan du välja precis vad du vill ha

Kompositdörr

I ljuset av alla dessa fantastiska funktioner, vad finns det då att inte gilla? Den höga kvaliteten är som nämnt en betydande investering. Om du är intresserad av en lösning som är lite mer budgetvänlig kan du kanske titta på några mer prisvänliga alternativ som den klassiska ytterdörren.

Vilka är de viktigaste materialen som används i dörrar?

Kompositdörrar är tillverkade av en kombination av olika material, där HDF är ett hållbart och starkt tillskott. HDF står för "high density fibreboard" och är ett av de material som vi använder i våra dörrar på Klar.

Enligt den brittiska regeringens Wood Classification Guide är fiberskivor tillverkade av trä och andra träliknande material som är bundna med hartser eller andra organiska ämnen. Fiberskivor kan ha hög, medelhög eller låg densitet, och HDF har en densitet på 0,8 g per cm2 med 2 hårda ytor.

Förutom hårda fiberskivor (HDF) använder Klar isolering och aluminium i konstruktionen av sina paneldörrar med dörrkarm av trä, vilket ger kunderna fördelarna med alla dessa premium material.

Anpassningsbara alternativ

På Klar tycker vi att det är viktigt att du känner dig bekväm och lycklig i ditt hem. Det är därför vi gör allt för att erbjuda en rad olika anpassningsalternativ för alla våra produkter - från fönster till pardörrar.

Vår användarvänliga plattform visar tydliga bilder och beskrivningar, vilket gör det enkelt att välja den dörr som passar just dina önskemål och behov. När du har valt vilken typ av dörr du vill ha kan du fortsätta med att välja följande specifikationer:

Mått - bredd 70-110 cm och höjd 175-230 cm

Färg - vit, antracitgrå eller svart

Öppningsriktning - vänster eller höger utåt eller vänster eller höger inåt

Låstyp - utan handtag eller L-formad

Lås - utan cylinder, med nyckel/nyckelcylinder eller med nyckel/tummevridningscylinder

Glas - klart, kura, ornament eller satinovo

FAQ

Det finns många olika typer av material som används vid tillverkningen av paneldörrar, t.ex. trä, isoleringsskum, aluminium, fiberplattor med hård densitet (HDF), glasfiberarmerad plast (GRP) eller PVC. Klar tillverkar sina paneldörrar med en utvald kombination av material, inklusive hårddensitetsfiberplatta (HDF), isolering och aluminium med en dörrkarm av trä.

Moderna kompositdörrar är mycket energieffektiva och har en lång livslängd. Med tanke på deras överlägsna hållbarhet, avsaknad av underhållskostnader och realiserade energibesparingar kommer den högre initiala investeringen i en paneldörr sannolikt att löna sig i det långa loppet.

Livslängden för en kompositdörr kan variera mycket, men du kan förvänta dig att den håller i minst 30 år.