55% rabatt + 25% rabatt på myggnät

Hitta nya fönster efter dina mått

Välj nya fönster som passsar dig och ditt hem. Vi tillhandahåller alltid montagehål och installationsskruvar utan extra kostnad i alla våra utgående och fasta produkter. Beställ idag.

Upp till 12 års garantiUpp till 12 års garanti
FSC-certifierad träFSC-certifierad trä
Tillverkad i vår egen fabrikTillverkad i vår egen fabrik
Kvalitet till ett lågt prisKvalitet till ett lågt pris

Fasta fönster

Även kända som icke-öppningsbara fönster, är fönster som är permanent förseglade och inte kan öppnas. Deras huvudsakliga syfte är att släppa in ljus i ett rum och ge utsikt, men de tillåter inte ventilation. Fasta fönster är vanligtvis tillverkade av en eller flera glaspaneler och är en populär designfunktion i modern arkitektur.

 • Green CheckBox image
  Upp til 12 års garanti
 • Green CheckBox image
  2-glas och 3-glas för bra isolering
 • Green CheckBox image
  Lämplig för hus, sommarstugor, orangerier och uterum
 • Fasta fönster
  Få stilenFasta fönster
  Från 1.100 kr
  2.443 kr
  Populär

  Glidhängda fönster

  En typ av fönster som öppnas och stängs genom att glida horisontellt längs en spårmonterad ram. Denna design gör dem perfekta för platser där det inte finns tillräckligt med utrymme för att öppna ett fönster inåt eller utåt. Deras enkla och smidiga drift gör dem till ett populärt val för många moderna hem och kommersiella byggnader.

 • Green CheckBox image
  Upp til 12 års garanti
 • Green CheckBox image
  Ett mycket bra val för källare, sommarhus och för dig som vill ha mycket ljus
 • Green CheckBox image
  2-glas och 3-glas för bra isolering
 • Glidhängda fönster
  Få stilenGlidhängda fönster
  Från 2.358 kr
  5.239 kr
  Populär

  Spröjsade Fönster

  Fönster som är uppdelade i mindre sektioner genom horisontella och vertikala stavar, kallade spröjsar, som skapar ett rutnät eller mönster på fönstrets yta. Denna design ger en karaktäristisk och tidlös estetik till både moderna och traditionella byggnader. Utöver att addera visuell charm till en fasad, kan spröjsade fönster även bidra till att efterlikna historiska eller arkitektoniska stilar.

 • Green CheckBox image
  Upp til 12 års garanti
 • Green CheckBox image
  Lämplig för hus, sommarstugor, orangerier och uterum
 • Green CheckBox image
  2-glas och 3-glas för bra isolering
 • Spröjsade Fönster
  Få stilenSpröjsade Fönster
  Från 1.916 kr
  4.257 kr
  Populär

  Sidohängda fönster

  En klassisk och funktionell design som öppnas utåt med hjälp av gångjärn på sidan av fönsterramen. Denna öppningsmekanism ger en bred öppning och möjliggör maximal ventilation och luftflöde in i rummet. Deras mångsidighet gör dem perfekta för olika utrymmen, från traditionella hem till moderna kontorsbyggnader.

 • Green CheckBox image
  Upp til 12 års garanti
 • Green CheckBox image
  2-glas och 3-glas för bra isolering
 • Green CheckBox image
  För dig som vill ha både ljus och luft
 • Sidohängda fönster
  Få stilenSidohängda fönster
  Från 1.531 kr
  3.403 kr
  Populär
  1. Planera & mäta
  1. Planera & mäta

  Använd våra guider för antingen renovering eller nybyggnation

  Se våra guider

  2. Design & beställning
  1. Design & beställning

  Använd vår konfigurator för att anpassa din produkt

  3. Installera
  1. Installera

  Gör det själv med vår guide eller få hjälp

  Guide till installation

  Fönster från Klar

  Välkommen till Klarfönster – din destination för att förvandla ditt hem med eleganta och energieffektiva fönster! Hos oss hittar du ett brett urval av högkvalitativa fönster som är designade för att passa alla stilar och behov. Oavsett om du letar efter moderna PVC-fönster, klassiska träfönster eller det senaste inom teknologin för energieffektiva fönster, så har vi lösningen för dig. Vi förstår att dina fönster är en viktig del av ditt hem, vilket är varför vi strävar efter att erbjuda enastående kvalitet, service och expertis för att hjälpa dig att göra det bästa valet för dina behov. Utforska vårt sortiment idag och låt oss vara din partner på vägen till att skapa ett vackrare, mer bekvämt och energisnålt hem!

  Att byta fönster är något man inte gör varje dag, vilket gör det extra viktigt att läsa på och orientera sig. Ska man välja mellan två- eller treglas fönster? Läs svaret nedan, tillsammans med många andra svar, där vi går igenom det viktigaste att veta när man köper fönster.

  Teknologin går ständigt framåt - och vi på Klarfönster håller oss alltid uppdaterade för att kunna erbjuda dig bästa kvaliteten och det bästa priset. Insynsskydd, stöldskydd, energisparande fönster och mer därtill, är bara ett par exempel av de fönster vi erbjuder och som vi vet att våra kunder letar efter. Kraven är högre idag än på gamla tiders fönster och där går vi i bräschen, så att vi alltid kan möta ditt specifika behov. Ta till exempel en titt i vårt digitala showroom, se dig omkring utan att lämna hemmets lugna vrå.

  Skräddarsydda fönster i hög kvalitet

  På Klarfönster tycker vi inte att det är något man ska kompromissa med - kvaliteten. Särskilt inte när det kommer till något så viktigt som fönster. Genom att inte använda oss av mellanhänder kan vi hålla kostnaderna nere - så att du kan få ett skräddarsytt fönster som passar som handen i handsken. Skapat i högkvalitativa material med skandinavisk design och miljövänlig profilering, finns det ingen anledning att inte välja oss. Vi erbjuder också hela 12 års garanti på våra produkter - vilket gör det till en av de bästa garantierna i hela branschen.

  Köper du ett skräddarsytt fönster innebär att det går att måttanpassa det som behövs, stora som små. Att köpa fönster genom oss innebär plötsligt att något tråkigt kan bli väldigt roligt! Hög kvalitet till en låg kostnad och du som kund kommer alltid först.

  Olika typer av fönster

  Inspireras av våra olika fönstertyper och vad du kan hitta på vår hemsida. Du kan alltid använda vårt designverktyg för att få dina fönster precis som du vill.

  • Vridfönster är en populär typ av fönster som öppnas genom att vrida ett handtag för att öppna eller stänga dem. Denna typ av fönster är vanligtvis utformade med en hängningsmekanism som gör att de kan vridas inåt eller utåt beroende på designen. Vridfönster erbjuder god ventilation och är enkla att använda, vilket gör dem till ett populärt val för både hem och kontor. Deras design möjliggör även enkel rengöring från insidan av rummet.

  • Glidhängda fönster är en typ av fönster som öppnas och stängs genom att glida horisontellt längs en spårmonterad ram. Denna design gör dem perfekta för platser där det inte finns tillräckligt med utrymme för att öppna ett fönster inåt eller utåt. Glidhängda fönster är vanligtvis utrustade med dubbla glaspaneler för att förbättra energieffektiviteten och ljudisoleringen. Deras enkla och smidiga drift gör dem till ett populärt val för många moderna hem och kommersiella byggnader.

  • Fasta fönster, även kända som icke-öppningsbara fönster, är fönster som är permanent förseglade och inte kan öppnas. Deras huvudsakliga syfte är att släppa in ljus i ett rum och ge utsikt, men de tillåter inte ventilation. Fasta fönster är vanligtvis tillverkade av en eller flera glaspaneler och är en populär designfunktion i modern arkitektur. De kan användas ensamma eller i kombination med öppningsbara fönster för att skapa olika fönsterlayouter och ge estetisk variation till en byggnads fasad.

  • Spröjsade fönster är fönster som är uppdelade i mindre sektioner genom horisontella och vertikala stavar, kallade spröjsar, som skapar ett rutnät eller mönster på fönstrets yta. Denna design ger en karaktäristisk och tidlös estetik till både moderna och traditionella byggnader. Utöver att addera visuell charm till en fasad, kan spröjsade fönster även bidra till att efterlikna historiska eller arkitektoniska stilar. De finns i olika konfigurationer och material, vilket ger möjlighet till anpassning för att passa olika designbehov och preferenser.

  • Sidohängda fönster, även kända som casement-fönster, är en klassisk och funktionell design som öppnas utåt med hjälp av gångjärn på sidan av fönsterramen. Denna öppningsmekanism ger en bred öppning och möjliggör maximal ventilation och luftflöde in i rummet. Deras mångsidighet gör dem perfekta för olika utrymmen, från traditionella hem till moderna kontorsbyggnader. Sidohängda fönster erbjuder också enkel åtkomst för rengöring och underhåll, vilket gör dem till ett praktiskt och estetiskt tilltalande val för alla typer av byggnader.

  • Kombinationsfönster är en smart lösning som integrerar olika fönstertyper i en enda ram för att möta olika behov och preferenser. Dessa fönster kan kombinera fasta, sidohängda, glidhängda eller andra fönstertyper för att skapa en anpassad design som erbjuder både ventilation och utsikt samtidigt som de bevarar enhetligheten i byggnadens fasad. Den flexibilitet som erbjuds av kombinationsfönster gör dem till ett populärt val för arkitektoniska projekt där estetik, funktionalitet och mångsidighet är av största vikt.

  • Flaggfönster är en distinkt och charmig fönstertyp ger dig möjlighet att vädra efter ditt behov. Denna unika design ger en karakteristisk touch till både traditionella och moderna hem. Genom att öppna fönstret utåt i den övre sektionen möjliggör flaggfönstret för maximal ventilation samtidigt som det bevarar den yttre estetiken av fönstrets ram. Dessa fönster är perfekta för platser där utrymmet utanför fönstret är begränsat, och de erbjuder en snygg och funktionell lösning för alla som söker en unik stil och praktisk användning i sina fönster.

  • Uterumsfönster är nyckeln till att integrera naturen i ditt hem och skapa en förlängning av ditt boendeutrymme ut mot trädgården eller uteplatsen. Dessa fönster är utformade för att ge maximalt ljusinsläpp och en oavbruten utsikt över utomhusmiljön samtidigt som de bibehåller en stark isolering för att hålla temperaturen behaglig året runt. Med uterumsfönster kan du njuta av naturen och känna dig som en del av den samtidigt som du har komforten och skyddet som ett vanligt fönster erbjuder.

  • Uterumsfönster med fast karm får du precis samma sak som vanliga uterumsfönster erbjuder, men har precis som namnet antyder - en fast karm.

  • Dreh/kipp fönster är en innovativ och mångsidig design som kombinerar två öppningsfunktioner i ett fönster. Genom att enkelt vrida handtaget kan fönstret öppnas antingen som en traditionell sidohängd lucka eller på ett mer ventilerande sätt genom att vrida och luta fönstret inåt från toppen. Denna flexibilitet gör det möjligt att anpassa ventilationen efter behov samtidigt som fönstret förblir säkert stängt. Med sin praktiska funktionalitet och stilrena design är dreh/kipp fönster ett populärt val för moderna hem och byggnader där både komfort och estetik är av vikt.

  • Vippfönster erbjuder en unik och praktisk öppningsmekanism som möjliggör för optimal ventilation och ljusinsläpp. Dessa fönster öppnas genom att tippa dem inåt i överkant. Den vippbara funktionen gör dem idealiska för platser med begränsat utrymme där traditionella öppningsmekanismer inte är praktiska. Deras moderna och funktionella design gör vippfönster till ett populärt val för både privata hem och kommersiella fastigheter.

  • Dreh/kipp fönster med utrymningsväg är en innovativ och säker lösning för nödsituationer. Denna typ av fönster kombinerar den praktiska öppningsmekanismen hos dreh/kipp-fönster med kraven för en effektiv utrymningsväg. Genom att enkelt vrida handtaget kan fönstret öppnas som en traditionell sidohängd lucka eller lutas inåt från toppen för att fungera som en utrymningsväg. Denna flexibilitet möjliggör snabb och enkel utrymning vid nödsituationer samtidigt som den erbjuder god ventilation och ljusinsläpp i vardagen. Med sin säkerhetsfunktion och stilrena design är dreh/kipp fönster med utrymningsväg ett populärt val för både bostäder och kommersiella byggnader där både säkerhet och funktionalitet är av stor betydelse.

  Material

  Våra fönster kommer i olika material och kan fås i olika utföranden, beroende på behov och kostnad du vill lägga. Vilket material du väljer är viktigt för både användningen och utseende och på vår hemsida kan du alltid designa ditt fönster själv i de önskade materialen.

  Glas

  Hos oss hittar du både 2- och 3-glas fönster, du bestämmer själv designen. För att hjälpa dig i dina val, har vi listat de viktigaste skillnaderna hos dem båda. Skillnaderna mellan 2-glas och 3-glas fönster är avsevärda och påverkar både energieffektivitet och ljudisolering. Här är en översikt över de viktigaste skillnaderna:

  Isolering och energieffektivitet: 

  2-glas fönster: Har endast två glaspaneler med en luftspalt emellan. Denna konstruktion ger viss isolering, men den är inte lika effektiv som hos 3-glas fönster.

  3-glas fönster: Har tre glaspaneler med två luftspalter mellan. Detta gör dem mycket mer effektiva när det gäller att isolera mot både kyla och värme, vilket minskar värmeförlusten och därmed energikostnaderna.

  Ljudisolering: 

  2-glas fönster: Ger begränsad ljudisolering. De kan minska lite ljud från omgivningen, men är inte optimala för att blockera ut trafikbuller eller andra ljudkällor.

  3-glas fönster: Har bättre ljudisoleringsegenskaper på grund av det extra glaset och luftspalten. De är mer effektiva för att minska buller från utomhusmiljön och skapa lugnare inomhusmiljöer.

  Kondensbildning:

  2-glas fönster: På grund av mindre isolering är de mer benägna att drabbas av kondensbildning på insidan, särskilt under kalla väderförhållanden. Detta kan leda till fuktproblem och mögelbildning om det inte hanteras ordentligt.

  3-glas fönster: Tack vare den bättre isoleringen och därmed mindre temperaturskillnader mellan glaspanelerna är de mindre benägna att drabbas av kondensbildning.

  Pris:

  2-glas fönster: Är vanligtvis billigare än 3-glas fönster, både när det gäller inköpspris och installation.

  3-glas fönster: Är oftast dyrare på grund av det extra glaset och den mer avancerade konstruktionen. Men de kan vara mer kostnadseffektiva på lång sikt genom sina energisparande fördelar.

  Träslag

  Det ingår alltid trä i våra fönster, vilka består av en stor del furu. För det mer exklusiva valet, furu och aluminium, tillkommer det en kostnad - men de är mer tåliga mot väder och vind och underhåller i princip sig självt. Kan man välja aluminiumfönster med furuinslag är det alltså alltid att föredra, då det i slutändan sparar både slit och plånbok.

  Energieffektivitet hos Klarfönster

  Något som blir allt viktigare när man köper hus är hur energieffektivt det är. Och hur blir ett hus energieffektivt? Bland annat genom dess fönster. Bra fönster hjälper dig att hålla värmen inne, precis som dåliga fönster kommer att släppa ut värmen och därför kommer det att krävas mer av ditt uppvärmningssystem för att värma huset.

  När du köper fönster från Klar, får du energieffektiva fönster som i slutändan kan spara dig uppvärmningskostnader - dessutom håller de så pass hög kvalitet att de inte kommer att behöva bytas lika ofta som ett billigare fönster. Dina nya fönster från Klar kommer att hålla värmen där den ska vara - inomhus, med ett perfekt balanserat värde mellan G- och U-värde.

  Vad är U-värde och G-värde?

  U-värdet mäter fönstrets termiska isoleringsförmåga genom att ange mängden värme som förloras eller överförs genom fönstret per kvadratmeter och per grad Celsius temperaturskillnad mellan inomhus- och utomhustemperaturen.

  Ju lägre U-värde ett fönster har, desto bättre isolering erbjuder det. Det innebär att mindre värme förloras under kallare månader och att det är lättare att hålla en jämn inomhustemperatur året runt.

  G-värdet mäter den mängd solenergi som släpps in i byggnaden genom fönstret.

  Ett högt G-värde indikerar att fönstret släpper in mer solenergi, vilket kan vara fördelaktigt under kallare månader för att bidra till uppvärmningen av inomhusmiljön. Å andra sidan kan ett högt G-värde också leda till ökad kylning och behov av luftkonditionering under varmare månader.

  För energieffektiva fönster strävar man vanligtvis efter att balansera ett lågt U-värde för att minimera värmeförlusten med ett optimalt G-värde för att maximera naturligt ljusinsläpp utan att överdrivet öka inomhustemperaturen. Både U-värde och G-värde är viktiga faktorer att överväga vid val av fönster för att säkerställa energieffektivitet och termisk komfort i en byggnad.

  Fördelaktiga funktioner med Klarfönster

  Det ska vara enkelt att äga och installera nya fönster. Våra fönster har många fördelar där deras funktioner hjälper dig med både sol- och stöldskydd, för att nämna ett par exempel. Nya fönster höjer alltid värdet på huset - om du väljer rätt fönster det vill säga.

  Våra fönster går att få med:

  • Insynsskydd - när du har nyfikna grannar och förbipasserande

  • Solskydd - under sommarens hetaste dagar vill du ha det svalare inne, och dessutom skydda dina möbler och tyger mot solens skadliga strålar

  • Stöldskydd - kraftiga fönster som avger larm skrämmer tjuven och låter ditt hem vara ifred

  • Ljudisolerande glas - bor man mitt inne i stan kan man fortfarande njuta av fördelarna med att stänga ute oljud från gatan och trafiken 

  • Ventilerande glas - problem med kondens och fukt? Inte med glas som har en ventilerande funktion som låter hela hemmet andas

  Alla dessa funktioner är viktiga för en bostad, sedan finns det naturligtvis mer eller mindre viktiga för just ditt hem, huvudsaken är att framtiden redan är här och har du inte bytt fönster på många år, kanske det är dags att se över behoven. Med Klarfönster får du trygghet, kunskap och kvalitet - allt till ett ytterst konkurrenskraftigt pris.

  Varför du ska installera nya fönster

  1. För energieffektiva fönster strävar man vanligtvis efter att balansera ett lågt U-värde för att minimera värmeförlusten med ett optimalt G-värde för att maximera naturligt ljusinsläpp utan att överdrivet öka inomhustemperaturen. Det får man med nya fönster och inte med äldre, begagnade fönster till exempel - eller troligen de som sitter i din bostad nu. 

  2. Energieffektivitet: Nya fönster med modern teknik erbjuder bättre isolering, vilket minskar värmeförlusten och sänker energikostnaderna. Sedan 2023 finns det också ett bidrag att söka om du vill göra din bostad mer energieffektivt.

  3. Komfort: Förbättrad isolering minskar drag och hjälper till att hålla en jämnare inomhustemperatur, vilket ökar komforten i hemmet året runt, du kan också slippa kondens.

  4. Ljudisolering: Täta och moderna fönster kan minska buller från utomhusmiljön, vilket skapar en lugnare inomhusmiljö. 

  5. Stöldskydd: Klarfönster kan hjälpa till att förhindra inbrottsförsök.

  6. Estetik: Nya fönster ger en fräsch och uppdaterad estetik både på insidan och utsidan av hemmet, vilket kan förbättra dess övergripande utseende och värde. 

  7. Underhåll: Moderna material och konstruktioner kräver vanligtvis mindre underhåll än äldre fönster, vilket sparar tid och pengar på lång sikt. 

  8. Säkerhet: Nya fönster kan vara utrustade med säkerhetsfunktioner som förstärkta lås och säkerhetsglas för att öka hemmets säkerhet.

  9. Miljövänligt: Genom att minska energiförbrukningen bidrar energieffektiva fönster till att minska hemmets koldioxidutsläpp och miljöpåverkan. 

  10. Ökat fastighetsvärde: Installation av nya fönster kan öka värdet på hemmet och göra det mer attraktivt för potentiella köpare.

  Vem säljer billiga fönster?

  Marknaden är stor för billiga fönster, men att få både prisvärda och med kvalitet är det få som klarar. Hos Klarfönster kan vi stolt säga att du får båda.

  Vilka fönster är mest prisvärda?

  Det beror vad du vill ha ut av ditt nya fönster, ett prisvärt fönster är det som gör jobbet, vare sig det är att skydda från solen, insyn, stöld eller hålla inne värmen. Prisvärda fönster hos Klarfönster är att föredra, då vi erbjuder fönster inom alla kategorier - till otroliga priser.

  Vad kostar ett 3-glas fönster?

  Ett 3-glas fönster kostar olika, beroende på vilken storlek du vill ha, och om du vill ha extra tillval eller byta ut något material, till exempel till det mer exklusiva trä/aluminium alternativet vi erbjuder till våra fönster. Ett 3-glas fönster kommer kanske att kosta lite mer - men kommer att spara dig mer i slutändan.

  Vem kan byta ett fönster?

  Vi rekommenderar att alltid använda sig av en fackman när man byter fönster i bostaden, både för försäkringens skull, men också för att ditt fönster ska verka optimalt. Vill du försöka dig på att byta fönster själv, finns det en guide att följa här.

  Vad är PVC fönster?

  PVC-fönster är fönster tillverkade av ett material som kallas polyvinylklorid, eller PVC. PVC är en typ av plast som är mycket hållbar och tålig. Dessa fönster är populära eftersom de kräver minimalt underhåll och är bra på att isolera värme och ljud. De är vanligtvis prisvärda och finns i olika stilar och färger för att passa olika hem.