Vippfönster

Vippfönster har gångjärn i botten av karmen och lutar inåt. De är bland de mest populära och mångsidiga fönstren eftersom de är säkra och praktiska. Vi rekommenderar ej att kombinera innåtgående och utåtgående fönster. ✓ 12 års garanti på aluminiumklädda produkter och 7 års garanti på träprodukter ✓ Prismatch ✓ Trygg E-Handel

1. Planera & mäta
  1. Planera & mäta

Använd våra guider för antingen renovering eller nybyggnation

Se våra guider

2. Design & beställning
  1. Design & beställning

Använd vår konfigurator för att anpassa din produkt

3. Installera
  1. Installera

Gör det själv med vår guide eller få hjälp

Guide till installation

Prismatch på våra vippfönster - Ett säkert, mångsidigt fönster med garanterat lägsta pris

Vippfönster - populära och prisvärda

Vippfönster är fönster som öppnas genom att lutas inåt. De är bland de mest populära fönstren och är mycket mångsidiga. Deras största fördel är att de kan lämnas öppna även vid lätt regn utan att vatten kommer in i ditt hem. Samtidigt är vippfönster säkert förankrade även i öppet läge och har sin största öppning upptill, vilket gör det omöjligt för ett barn eller en vuxen att ramla ut av misstag.

En annan anledning till att vippfönster är så populära är att de är mycket utrymmeseffektiva, även när de är öppna. Till skillnad från sidohängade fönster eller dreh/kipp-fönster kan man öppna vippfönster även om man placerar saker på fönsterbrädan. Detta är en bra anledning till varför vippfönster ofta används i garage och källare. Ett annat argument som talar för vippfönster i källare och garage är att inbrottstjuvar inte ens i öppet läge kan klättra genom vippfönster utan att först bryta sönder dem. Så även om du glömmer att stänga fönstret, t.ex. över natten, är risken för ett inbrott fortfarande mindre än med sidohängt fönster.

Anvisningar om installation, drift och underhåll

Om du installerar vippfönster själv kan du spara en hel del pengar. Läs vår installationsguide så kommer du att se att det inte är så svårt.

Vippfönster skiljer sig inte mycket från andra fönster förutom hur de öppnas, de måste skötas som alla andra fönster. Om du använder dina fönster på rätt sätt och tar hand om dem regelbundet kommer du att kunna njuta av ditt fönster i många år framöver. Installera inte extra vikt på den öppningsbara ramen och stäng inte fönstret helt innan du vrider på handtaget. På så sätt kommer du inte att skada fönstret.

När det gäller underhåll rekommenderar vi att träfönster målas om med några års mellanrum och att alla beslag smörjs regelbundet. Om du vill ha mindre underhåll kan du välja trä/aluminium-vippfönster, som hjälper till att skydda fönstret från väder och vind och gör att du slipper måla om dina träfönster.

Barnsäkerhetslås, ljudisolering och andra möjliga extrafunktioner för vippfönster

Hos Klar tillverkar vi fönster exakt efter dina mått - och behov! Du kan välja handtag med barnsäkerhetslås eller bara vanliga handtag; välja mellan olika typer av glas som ljudisolerande glas, energiglas eller solskyddsglas; välja 2-glas eller ännu bättre isolerande 3-glas och bestäm färgen.

Allt detta gör att du kan få exakt det vippfönster som passar dina behov - och till ett extremt bra pris! Vi erbjuder en webbrabatt och regelbundna erbjudanden samt prismatch. Så om du ser ett liknande fönster av jämförbar kvalitet från en annan leverantör till ett lägre pris, skriv till oss och vi kommer inte bara att matcha det lägre priset, vi kommer också att erbjuda dig en extra rabatt på 5%!

Så du kan vara säker på att alltid få de bästa priserna.

Vanliga frågor

Hur mycket kostar ett vippfönster?

Priset på ett vippfönster varierar beroende på storlek, material och många andra detaljer, så det är omöjligt att ge ett generellt pris. Men du kan snabbt ta reda på priset för ditt fönster: Öppna vår designer, välj dina mått, material och glasrutor, så får du se priset för exakt det fönster du vill ha.

Hur mäter man ett nytt fönster?

Det är lättare än många tror. Allt du behöver är en penna, ett papper och en linjal eller ett måttband. Du hittar en detaljerad förklaring till hur du hittar rätt mått här: Guide till mätning.

Varför är vippfönster så populära?

Vippfönster är utrymmessnåla, ger goda ventilationsmöjligheter, är säkra och lätta att använda. De används i lägenheter, korridorer, trapphus och källare och är mycket populära för garage och trädgårdsskjul. En annan fördel är att de även finns i avlånga former.

Customer service person
Vi finns här för att hjälpa dig!

Att köpa nya fönster och dörrar kan verka komplicerat, men vi är här för att göra det enkelt. Om du har några frågor - vi är bara en fråga bort.

Kontakta ossBlue Phone Icon