Sidoljus

Skapa en vacker entré genom att lägga till ett sidoljus till din ytterdörr eller altandörr. Vi erbjuder prisvärda sidoljus med eller utan glasrutor och upp till tre rutor eller paneler. Vi rekommenderar ej att kombinera sidoljus och våra Dreh kipp dörrar. ✓ 12 års garanti på aluminiumklädda produkter och 7 års garanti på träprodukter ✓ Prismatch ✓ Trygg E-Handel

1. Planera & mäta
  1. Planera & mäta

Använd våra guider för antingen renovering eller nybyggnation

Se våra guider

2. Design & beställning
  1. Design & beställning

Använd vår konfigurator för att anpassa din produkt

3. Installera
  1. Installera

Gör det själv med vår guide eller få hjälp

Guide till installation

Släpp in ljustet i entrén med sidoljus

Många av våra kunder vill öka ljusinsläppet i entrén. Vissa gör det med fönster designade i ytterdörren, andra med ett måttanpassat sidoljus. Entrén och hallen blir inte bara ljusare utan också mer välkomnande.

Med Klar kan du skräddarsy och måttbeställa dina sidoljus både till din ytterdörr, balkong- och altandörrar. Våra sidoljus är danskdesignade, av hög kvalitet och till rätt pris. De kompletterar våra ytterdörrar och altandörrar för skapa den rymd och ljusinsläpp du önskar.

Väljer du ett sidoljus till dörren, får du in extra ljus. Adderar du ett sidoljus på vardera sida ytterdörren skapar du en symmetrisk design och en ståtlig välkomnande entré. Väljer du sidoljus på båda sidor om dörren så får du en riktigt pampig entré som släpper in maximalt med ljus.

Du bestämmer själv sidoljusets färg och om det ska vara massivt trä eller den motståndskraftiga kombinationen av trä och aluminium. Givetvis erbjuder vi också spröjsade sidoljus med upp till 4 rutor eller fyllningar. 

Valet av glas i ditt sidoljus

Vi erbjuder flera olika alternativ av fönsterglas när du ska designa och måttanpassa ditt sidoljus. Valet av glas påverkar ljusinsläppet och känslan i entrén eller hallen.

Glas du kan välja ifrån är:

  • Klart glas – de är transparenta och vanligast i våra produkter. Glaset är givetvis energiglas.

  • Solskyddsglas – bromsar starkt solljus och dess UV-stålar. Det har en blåaktig ton och används ofta på fasader i söderläge.

  • Granit – är ett råglas och kännetecknas av lodrätta linjer och en skrovlig yta.

  • Cotswold - är ett mönstrat råglas och kännetecknas av lodrätta linjer och en skrovlig yta. Det här glaset används oftast vid sidoljus i entréer.

  • Frostat glas - är den mer moderna typen av råglas, med mjuk och silkesaktig yta. Även det här glaset passar till sidoljus vid entrédörrar – ofta i mer moderna hus.

  • Härdat glas - vårt härdade glas är 4 gånger starkare än vanligt glas

  • Ljudreducerande glas - hjälper genom att skapa en tystare inomhusmiljö, som ger större bekvämlighet och trivsel.

OBS: Alla sidoljus som understiger 60 cm från golvet måste ha säkerhetsglas (härdat glas) enligt svensk byggnadsregler. Givetvis erbjuder vi på Klar detta.

Customer service person
Vi finns här för att hjälpa dig!

Att köpa nya fönster och dörrar kan verka komplicerat, men vi är här för att göra det enkelt. Om du har några frågor - vi är bara en fråga bort.

Kontakta ossBlue Phone Icon