1. Planera & mäta
 1. Planera & mäta

Använd våra guider för antingen renovering eller nybyggnation

Se våra guider

2. Design & beställning
 1. Design & beställning

Använd vår konfigurator för att anpassa din produkt

3. Installera
 1. Installera

Gör det själv med vår guide eller få hjälp

Guide till installation

Danskdesignade dubbla altandörrar till dig med kvalitetstänk och smartare plånbok

Dubbla altandörrar från Klar 

Dubbla altandörrar är en trevlig detalj i hemmet. De släpper in det efterlängtade ljuset under både sommar- och vintermånaderna. Dessutom skapar de rymd och erbjuder en fin utsikt. Öppna upp och välkomna doften från trädgården. 

Dessutom ger de en bredare öppning än en ensam dörr, vilket underlättar när du ska ta in eller ut stora möbler. Det generösa ljusinsläppet skapar en inbjudande atmosfär i hemmet och bidrar till en harmonisk övergång mellan inomhus och utomhus. Självklart fungerar altandörrarna även som en snygg dubbel balkongdörr. 

Klar erbjuder ett brett sortiment av dubbla altandörrar av hög kvalitet till ett riktigt bra pris – du får mer för pengarna helt enkelt. Alla våra dubbla altandörrar är vackert designade med fokus på detaljer som snygga spröjs och handtag. Glaset i dörrarna har dessutom låga u-värden och bra energiisolering. Genom att addera spröjs till din dubbla altandörr kan du få till ett mer gammaldags utseende. Detta är perfekt om du exempelvis letar efter dubbla altandörrar med allmoge. Du kan välja mellan två till tio glasrutor, eller en fönsterdörr med bröstning. Samtliga modeller har härdat glas, även kallat säkerhetsglas. 

Hos oss måttbeställer och måttanpassar du dina dubbla altandörrar och kan välja färg, handtag, fönstertyp samt om dörren ska vara tillverkad av trä,  trä/aluminium eller PVC-plast. På Klar arbetar vi dessutom efter ett koncept där vi har kapat alla fördyrande mellanled. Något som reducerar risken för logistiska fel, missförstånd och liknande problematik. 

Billiga dubbla altandörrar i material av hög kvalitet 

Våra dubbla altandörrar finns i FSC-certifierat långsamtväxande furu samt i en blandning av trä och aluminium. Vårt virke har FSC-certifikat, vilket är ett internationellt certifikat som betecknar att virket kommer från en skog där det inte fälls fler träd än vad skogen hinner reproducera. Djurliv och växter bevaras, och personalen får en ordentlig lön, säkerhetsutrustning och utbildning. Certifikatet stöds av miljöorganisationer som WWF, Greenpeace och Forests of the world.

Fönstren i dörrarna är tillverkade i energivänliga 2-glas eller 3-glas. Ju fler glas, desto bättre isolerar rutan. Glaset kommer från tillverkaren Saint Globain. 

Vårt glas kommer dessutom i flera varianter: 

 • Klarglas: Lågenergi-glas som levereras som standard med varmkant.

 • Solskyddsglas: Ett glas med blåaktig ton, som bromsar det starka solljuset och dess UV-strålar.

 • Granit: Det mest använda råglaset som kännetecknas av lodräta linjer och en skrovlig yta. 

 • Cotswold: Ett mönstrat råglas som kännetecknas av lodräta linjer och en skrovlig yta. 

 • Frostat glas: Den moderna typen av råglas, med en mjukare och silkesaktig yta. 

Hur väljer jag rätt dubbla altandörrar?

Hos oss måttbeställer och måttanpassar dina egna dubbla altandörrar och kan välja färg, handtag och fönstertyp. Våra kromade handtag för dubbla altandörrar är av hög kvalitet och kommer hålla under många år. 

När du väljer en helglasad altandörr kräver Boverkets byggregler att det är härdat glas. Det innebär att glasytor som sitter lägre än 60 cm ovanför golvet invändigt och utvändigt måsta ha säkerhetsglas (härdat glas). Oavsett vilket glas dina dörrar är tillverkade av släpper våra dubbla altandörrar igenom ett härligt ljud – samt isolerar väl under vintern.  

Du har möjlighet att välja mellan färgerna vitt, svart och antracitgrå – både invändigt och utvändigt. Något som ger dig goda möjligheter att vara kreativ och anpassa färgerna till husets exteriör och interiör. Du kan även välja om du vill att din dörr ska öppnas inåt eller utåt, samt om den ska vara högerhängd eller vänsterhängd. Ytterdörrens funktioner är precis lika viktiga som utseendet. Om du är osäker på om du vill ha en ingående eller utgående dubbel altandörr kan du alltid kolla hemmets befintliga dörrar och fundera över om du trivs med dem eller inte. 

Våra dubbla altandörrar är producerade i Europa och är CE-märkta. Våra leverantörer är FSC® märkta och står för ett ansvarsfullt skogsbruk. 

Hur installerar man dubbla altandörrar? 

Börja alltid med att kontrollera att dina dubbla altandörrar har samma modulmått som hålet i väggen där de ska monteras. Läs alltid monteringsinstruktionerna noga för de specifika dörrarna du ska montera. Följande steg är en generell guide till hur du ska montera dina dörrar. 

 1. Placera den nya karmen på klossar av hårt och fuktbeständigt material, som ska vara kortare än karmens bredd. Placera klossarna i mitten under höjderna på karmen och använd ett vattenpass för att kontrollera att tröskeln och översidan på dörrkarmen är helt raka.

 2. Kila fast karmen intill varje skruvhål för att förhindra att gångjärnssidan rör sig upp och ned. Kilarna bör placeras parvis, en från insidan och en från utsidan. 

 3. Justera karmen så att sidorna är lodräta och kontrollera att den är rak och inte lutar åt något håll.

 4. Fäst gångjärnssidan och låssidan i väggstommen med lämpliga fästmedel, som karmhylsor. Se till att inte skruva åt hylsan för hårt för att undvika att karmen böjer sig.

 5. Skruva fast dörrkarmen i väggstommen med skruvar som är anpassade för materialet.

 6. Häng på den nya dörren och kontrollera att springorna mellan dörrkanten och karmen är högst 3 millimeter. Justera karmen vid behov med hjälp av karmhylsor.

 7. Isolera runt omkring och avsluta genom att montera tröskelplåt på utsidan samt smyglister och smygbrädor.

Rengöring och underhåll av dubbla altandörrar 

Tall är ett mycket bra material, men kräver underhåll för att hålla sin optimala kvalitet. Till exempel kräver materialet att du målar om dörren någon gång ibland. Oavsett om du väljer tall eller en dörr i trä/aluminium rekommenderar vi att du sköter om den regelbundet. 

Läs även vår underhållsguide för hur du bäst rengör glaset i dina dubbla altandörrar. Ett bra alternativ är att använda diskmedel eller någon liknande tvål som inte innehåller alkohol.

Förutom att måla dörren bör du rengöra den regelbundet med diskmedel eller någon annan liknande tvål som inte är alkalisk. Underhåll även med olja på träet och gångjärnen. Vi erbjuder 7-12 års garanti på alla våra dubbla altandörrar. 

Fördelar med dubbla altandörrar från Klar 

När du köper dubbla altandörrar från Klar får du alltid ta del av hög kvalitet till ett bra pris. På Klar är vi noga med att lyssna på dina önskemål och frågor, och kommer med goda råd för ditt val av altandörr. Vårt mål är att du ska känna dig helt nöjd med resultatet, och därför hjälper vi dig att designa en modell precis i din smak. 

När du har genomfört din beställning väntar du bara på speditören. Inom några veckor dyker han upp med dina dubbla altandörr. 

Alla våra produkter tillverkas i vår egen fabrik, för att vi ska kunna erbjuda ett perfekt slutresultat i alla avseenden. Dessutom ser vi det som vår uppgift att optimera fabriken i takt med den teknologiska utvecklingen, och som följd kunna ge dig det lägsta möjliga priset. På andra fabriker optimeras produktionen för att skapa större vinst per såld vara. Vi optimerar utifrån kundens behov. Dessutom har du alltid möjlighet att först beställa hem din dörr, och betala vid ett senare tillfälle. 

Självklart kan du alltid kontakta vår svensktalande support om du har några frågor eller funderingar. De finns alltid till hands för att hjälpa dig hitta den perfekta dörren. 

Vanliga frågor och svar 

Varför ska jag välja en dubbel altandörr?

När du installerar dubbla altandörrar hemma får du njuta av en imponerande panoramavy över terrassen, trädgården eller altanen. Den dubbla altandörren är dessutom praktisk i många avseenden, och den breda öppningen ger en känsla av att komma nära naturen. Med andra ord förlänger du din boendeyta. 

Vad kostar det att sätta in en dubbel altandörr? 

Se priset på dina nya dubbla altandörrar med dina alternativ i priskalkylatorn direkt i webbshoppen. Du kan spara mycket pengar genom att mäta och montera din nya dubbla altandörr själv. På så sätt kan du hålla priset nere, särskilt om du köper billiga altandörrar från Klar.

Vad ska man tänka på när man köper altandörr? 

När du ska investera i dubbla altandörrar är det alltid viktigt att du mäter den plats där dörren ska sitta för att säkerställa att det finns tillräckligt med utrymme. Materialvalet är också viktigt – välj mellan trä, trä/aluminium och PVC. Varje material kommer med sina individuella för- och nackdelar när det gäller hållbarhet, isolering och underhåll. Energieffektivitet och säkerhet är också viktiga överväganden.

Customer service person
Vi finns här för att hjälpa dig!

Att köpa nya fönster och dörrar kan verka komplicerat, men vi är här för att göra det enkelt. Om du har några frågor - vi är bara en fråga bort.

Kontakta ossBlue Phone Icon