Sidohängda fönster

Ge ditt hem en minimalistisk look med våra sidohängda fönster. Vi tillverkar fönster till konkurrenskraftiga priser i högkvalitativt FSC-certifierat furuträ. Vi har både 2 och 3 glasfönster.

✓ 12 års garanti på aluminiumklädda produkter och 7 års garanti på träprodukter ✓ Prismatch ✓ Trygg E-Handel

1. Planera & mäta
  1. Planera & mäta

Använd våra guider för antingen renovering eller nybyggnation

Se våra guider

2. Design & beställning
  1. Design & beställning

Använd vår konfigurator för att anpassa din produkt

3. Installera
  1. Installera

Gör det själv med vår guide eller få hjälp

Guide till installation

Sidohängda fönster är ett säkert och populärt val!

I ett sidohängt fönster sitter fästena på sidan av ramen och som fönsterformat kan dateras ända tillbaka till medeltiden. I Sverige tillkom de första fönstren i slutet av 1500-talet samtidigt som landets första korsvirkeshus.

I Central- och Sydeuropa är sidohängda fönster ofta inåtvända eftersom de är täckta med fönsterluckor. I Sverige och resten av Skandinavien är de sidohängda fönstren däremot vanligtvis utåtgående. Fönstertypen passar med sin design elegans och enkla uttryck, perfekt för den minimalistiska stil vi ser i de nordiska länderna.

Eftersom det sidohängda fönstret inte har spröjs får du största möjliga ljusintensitet. Hamburg gångjärnet, är en otroligt hållbar och visionär uppfinning, som har lett till att det sidohängda fönstret över tiden blivit en av de mest populära fönstervarianterna. Fönstret är ett hållbart och långvarigt fönster.

Nya sidhängda fönster som tål det svenska klimatet


Det svenska klimatet kan vara tufft för utsatta byggnadsdelar som sidohängda fönster. De otaliga skiftningarna mellan fuktiga och torra perioder samt stora temperatursvängningar tär på fönster och dörrar.

Lyckligtvis, av samma anledning, har vi i Sverige över tid blivit skickliga och erfarna byggare. Vi har utvecklat fantastiskt kunskap, inklusive tekniker som gör det möjligt för oss att tillverka sidohängda fönster som tål det omväxlande vädret.

På Klar använder vi noggrant utvalda material av högsta kvalitet, inklusive de bästa delarna från tallarna i Estland. Komponenterna från danska och svenska tillverkare av allt från lås och beslag till handtag och glas gör de sidohängda fönster till ett mästerverk i byggnadsteknik.

Sidohängda fönster är ett bra val för alla typer av hem

Det finns många anledningar till varför sidohängda fönster är ett självklart val för de flesta hem. På Klar tvekar vi därför inte att rekommendera den här typen av fönster till de flesta svenska hus. Oavsett om ditt hem behöver nya fönster för barnrummet, verkstaden eller köket, kommer du med våra fina sidohängda fönster att skapa ett vackert ljusinsläpp med dina nya fönster.

Tack vare det fantastiska förhållandet mellan pris och kvalitet garanterar vi dig ett säkert och långvarigt fönster för dina pengar! Slutligen är det sidohängda fönstret ett mycket funktionellt fönsterformat som gör det enkelt att öppna och stänga så att även de minsta i familjen kan använda det.

På Klar har vi sidohängda fönster som erbjuds i sex olika varianter. Varianterna där antalet sektioner och rutor inte är desamma, en tvärgående ruta är placerad ovanför de vertikala sidohängda fönstren. Det här fönstret kan inte öppnas, men bör helt enkelt ses som en fin detalj.

Om fasaden på ditt hus i allmänhet är hög (om du till exempel har ett 2- eller 3-våningshus), är de sidohängda fönstren med tvärrutor ovanför ett bra val, eftersom de ger extra höjd till fönstersektionen. På så sätt får du också mer dagsljus i hemmet, vilket är positivt för de flesta husägare. Med dessa sidohängda fönster har du möjlighet att välja exakt de som passar hemmets mindre utrymmen, såsom tvättstuga och badrum eller för större rum som vardagsrum eller liknande.

Du är mer än välkommen att kontakta oss via vår kundsupport på telefon 018-800 81 38 eller hej@klarhome.se, om du behöver råd eller vägledning för dina sidhängda fönster

Vanliga frågor

Fråga: Vad kostar nya sidohängda fönster?

Svar: På Klar har vi startpriser från 1044,82 SEK på sidohängda fönster. Se priset för dina nya sidohängda fönster med dina tillval i prisräknaren, direkt i shoppen. 

Fråga: Hur mycket kostar det att byta fönster?

Svar: Du kan spara mycket pengar genom att mäta och installera dina sidohängda fönster själv. På detta sätt trycker du ner priset, speciellt om du köper sidohängda fönster till ett lågt pris från Klar.

Fråga: Hur mäter jag upp till nya sidohängda fönster?

Svar: Du kan enkelt mäta upp till dina nya sidohängda fönster på egen hand. Det kräver att du har papper, penna och en linjal / måttband till hands. Läs vår guide för att mäta fönster .

Fråga: Hur installerar jag nya sidohängda fönster?

Svar: Att installera nya fönster är inte alls svårt, men det kräver lite tålamod. Om du vill installera dina fönster själv, läs vår guide för installation av fönster.

Customer service person
Vi finns här för att hjälpa dig!

Att köpa nya fönster och dörrar kan verka komplicerat, men vi är här för att göra det enkelt. Om du har några frågor - vi är bara en fråga bort.

Kontakta ossBlue Phone Icon