1. Planera & mäta
  1. Planera & mäta

Använd våra guider för antingen renovering eller nybyggnation

Se våra guider

2. Design & beställning
  1. Design & beställning

Använd vår konfigurator för att anpassa din produkt

3. Installera
  1. Installera

Gör det själv med vår guide eller få hjälp

Guide till installation

Vridfönster anpassade efter dina mått 

På Klar tillverkar vi vridfönster efter dina önskemål och specialanpassar måtten efter behov. Alla våra vridfönster är billiga, och av hög kvalitet. Vi arbetar efter ett koncept där vi har kapat alla fördyrande mellanled. Det här reducerar risken för logistiska fel, missförstånd och liknande problematik. Det hjälper oss även att garantera hög kvalitet till låga priser. 

Våra vridfönster är inte bara snygga, de är också mycket praktiska. Deras vridbara design gör att du kan öppna och vända fönstret upp till 180 grader, vilket ger dig möjlighet att välja hur mycket du vill öppna för ventilation. En varm sommardag kan du öppna fönstret helt och hållet för att släppa in svalkande luft till hemmet. 

Vridfönstrena från Klar är även tillverkad med inbrottshämmande montering för extra säkerhet. Med det sagt får du ett fönster som är både snyggt, praktiskt och säkert. 

Vridfönster skiljer sig från glidhängda fönster. Skillnaden finns i deras öppningsmekanism och konstruktion. Vridfönster öppnas genom att de vrids runt en vertikal axel i ramen, medan glidhängda fönster rör sig horisontellt längs en spår i fönsterramen. Vridfönster erbjuder enkel användning och effektiv ventilation, vilket gör dem till ett populärt val för många hem och byggnader.

Material och typer av glas till vridfönster 

Hos Klar investerar du i billiga vridfönster av hög kvalitet och med låga U-värden. Vi har ett mångsidigt urval av fönster med trä, kombinerade trä/aluminiumfönster och PVC-fönster. Bland våra alternativ finns 2-glasfönster som ger optimalt ljusinsläpp. De har energirutor med ett U-värde på 1,1 för att minimera kondens längs sidorna av glaset. För den som söker ännu bättre energieffektivitet erbjuder vi även vridfönster med 3-glas och ett imponerande U-värde på 0,7. Med vårt sortiment av vridfönster får du hög kvalitet och energieffektivitet till rimliga priser. Det är helt upp till dig om du vill investera i vridfönster i aluminium/ trä blandning i 3-glas, eller kanske ett 2-glasfönster med träram.  

Våra vridfönster kommer även med flera fördelaktiga funktioner som bra ventilation, en variation av färgval, barnlås och handtag med lås i flera modeller. Du kan även välja mellan vridfönster med mittpost och modeller med en hel glasruta utan mittenpartier. 

Vårt glas kommer dessutom i flera olika varianter: 

  • Klarglas: Lågenergi-glas som levereras som standard med varmkant.

  • Solskyddsglas: Ett glas med blåaktig ton, som bromsar det starka solljuset och dess UV-strålar.

  • Granit: Det mest använda råglaset som kännetecknas av lodräta linjer och en skrovlig yta. 

  • Cotswold: Ett mönstrat råglas som kännetecknas av lodräta linjer och en skrovlig yta. 

  • Frostat glas: Den moderna typen av råglas, med en mjukare och silkesaktig yta. 

Vi erbjuder upp till 12 års garanti på både våra glas och ramar oavsett materialval. Genom att lägga till några extra steg i din vanliga rengöringsrutin kan du snabbt åtgärda eventuella problem och förlänga livslängden på dina fönster. Regelbundet underhåll, såsom att olja träet och gångjärnen, är viktigt för att säkerställa deras långsiktiga hållbarhet. PVC-materialen är praktiskt taget underhållsfria då karmarna inte kan ruttna. För ytterligare information och råd om underhåll, se vår underhållsguide. 

Fördelarna med vridfönster från Klar 

Till våra fönster i trä använder vi oss enbart av långsamt växande tall samt kärnvirke. Kärnvirkets höga densitet ger våra produkter formstabilitet och det naturliga skyddet stänger ute fukt. Pinosylvinet i kärnvirket motverkar även bakterier och svamp. Vi applicerar flera lager målarfärg och impregnerar med Akzo Nobels speciella 3-komponent, anpassad för det svenska klimatet. Vår målarfärg är helt fri från giftiga ämnen för både naturens och din familjs skull.

Virket har FSC-certifiering, vilket garanterar att det kommer från skogar där avverkning sker hållbart. Djurliv och växter bevaras, och personalen har ordentliga arbetsförhållanden. Certifikatet stöds av miljöorganisationer som WWF, Greenpeace och Forests of the World.

För vridfönster erbjuder vi möjligheten att lägga till spröjs. Dessa smala, vertikala eller horisontella lister delar upp fönsterrutan i mindre sektioner och ger en traditionell estetik som är mycket populär. Vridfönster med spröjs ger karaktär till både äldre och moderna hus och används ofta i uterum och andra gårdsbyggnader. 

Se vårt stora utbud av vridfönster i trä/aluminium, trä och PVC-material och investera i ett par snygga fönster till din bostad redan idag. Har du fler frågor om våra vridfönster kan du alltid kontakta vår svensktalande kundsupport. 

Varför du ska välja vridfönster till ditt hem 

Det finns en mängd fördelar med att välja just vridfönster till ditt hem. När ett vridfönster öppnas helt genom att vridas runt sin axel, möjliggör det en bred öpning. Detta gör det enkelt att komma åt och rengöra både insidan och utsidan av fönstret utan att behöva ta bort det från ramen eller använda stege. 

Genom att vrida fönstret öppet kan du enkelt nå alla delar både inifrån och utifrån. Detta är särskilt hjälpsamt för att rengöra ytor som annars kan vara svåra att nå, som den yttre sidan av ett fönster som sitter högt upp.

Gemensamt för alla vridfönster från Klar är att de finns med Premium Energy+ 3-glas, som uppfyller de senaste energikraven och är effektivt isolerade. Våra vridfönster finns även i flera storlekar, och kan designas specifikt efter dina önskemål. 

Vridfönstrenas öppningsmekanism erbjuder effektiv ventilation och luftcirkulation. Genom att öppna fönstret helt och vrida det i olika vinklar kan du enkelt få in frisk luft, särskilt under varma sommardagar när behovet av luftcirkulation är högt.

Vanliga frågor och svar 

Vad är ett vridfönster? 

Ett vridfönster är en typ av fönster som öppnas genom att det vrids runt en vertikal axel i ramen. Istället för att glida upp eller åt sidan, roterar det inåt eller utåt. Det är populärt för sin enkla användning och effektiva ventilation.

Hur vänder man på ett vridfönster? 

För att öppna ett vridfönster vrider du enkelt handtaget och skjuter det sedan utåt. Som en säkerhetsåtgärd har vridfönstret en spärr som initialt begränsar öppningen. Denna spärr gör det svårare att öppna fönstret helt, vilket är till fördel om det finns barn eller husdjur i närheten. Samtidigt gör spärren det möjligt att enbart ventilera rummet med en liten öppning för att släppa in frisk luft. Om du vill öppna fönstret helt, är det enkelt att vrida det runt genom att lossa spärren på sidan. 

Varför kan jag inte stänga mitt vridfönster? 

Blockering: Kontrollera om det finns några hinder, såsom möbler eller gardiner, som kan blockera fönstret från att stängas ordentligt.

Felaktig installation: Det är möjligt att fönstret har installerats felaktigt eller att dess mekanism har blivit ur balans. Detta kan leda till att det inte går att stänga korrekt.

Skador eller slitage: Om fönstrets mekanism är skadad eller sliten kan det hindra fönstret från att stängas ordentligt. Det kan vara nödvändigt att reparera eller ersätta delar av fönstret.

Väderförhållanden: Ibland kan väderförhållanden som temperaturförändringar eller fuktighet påverka fönstrets funktion. Om fönstret expanderar eller drar ihop sig på grund av dessa förhållanden kan det påverka dess förmåga att stängas ordentligt.

Customer service person
Vi finns här för att hjälpa dig!

Att köpa nya fönster och dörrar kan verka komplicerat, men vi är här för att göra det enkelt. Om du har några frågor - vi är bara en fråga bort.

Kontakta ossBlue Phone Icon