Ett vridfönster, eller ett glidhängt fönster som de också kan kallas, öppnas utåt och kan vändas runt helt, när du väljer vridfönster gångjärn, vilket förenklar putsningen och skötsel då fönstrets utsida hamnar på insidan. Hos Klar erbjuder vi klassiska vridfönster tillverkade efter dina behov, utan att priset blir högre. Vi använder noga utvalda kvalitetsmaterial vilket gör våra fönster hållbara över tid, samt klarar det svenska klimatet. 

Några fördelar med våra vridfönster är att de är utrustade med barnspärr. Spärren fungerar även när dina vridfönster behöver putsas. Med ett vridfönster får du också goda ventilationsmöjligheter och fönsterputsningen blir enklare då du kan snurra runt fönstret för att kunna putsa båda sidorna av fönsterrutorna. Dessutom är vridfönster något för dig som vill ha mycket fönster för pengarna, och där du vill kunna anpassa måtten efter ditt hus.

Brett sortiment av vridfönster

Hela vårt sortiment av vridfönster finns i olika höjd, bredd samt antal bågar och rutor. Vridfönster kommer med både stående och liggande spröjs. Vi har ett brett sortiment av danskdesignade vridfönster av hög kvalitet. De populäraste vridfönstren passar särskilt bra till sov- och badrum, där man behöver bra ventilation och styrning med handtag.

Du kan enkelt måttbeställa alla dina fönster på vår hemsida. 

2- eller 3 glas till dina vridfönster

Du har flera olika möjligheter när du väljer glas till våra vridfönster:

  • Antingen kan du välja vår produkt basic lågenergi med 2-glasfönster. Här får du ett optimalt ljusinsläpp upp till 82 %, energirutor med ett U-värde på 1,1 och mindre kondens längs med sidorna av glaset.

  • Du kan också välja vårt Premium energi+ vridfönster med 3-glasfönster, där får du ett bra ljusinsläpp med upp till 74%, energirutor med U-värde på 0,7, och betydligt mindre kondens längs med sidorna av glaset.

Våra vridfönster tillverkas av 100% kärnfuru, eller kärnvirke, som det kallas. Vi arbetar enbart med FSC-leverantörer som tar fram kvistfritt furu, samt återplanterar träd löpande. Du kan också välja våra trä/aluminium fönster. Här får du längre hållbarhet och dessa vridfönster kräver minimalt med underhåll. De behöver inte målas om  eftersom aluminium skyddar träet mot sol och vind. Med rätt underhåll (rengöring av karmar och smörjning av beslag) kan produkten hålla en hel livstid och behålla sitt snygga utseende. 

Val av spröjs till dina vridfönster

Det är oftast spröjsen som ger det där extra eleganta utseendet på dina vridfönster. Vi använder enbart limspröjs, dvs. spröjsen är limmade på rutan och det är den mest energiriktiga metoden att göra spröjs på, då hela rutan förblir i ett stort stycke. Det ger ett lägre u-värde och blir därmed billigare eftersom det sänker dina energikostnader. 

Vill du veta mer om hur vi på Klar kan hjälpa dig, om du ska göra ett fönsterbyte och behöver vridfönster? Hos oss hittar du ett stort urval av billiga fönster i hög kvalitet. Riktigt prisvärda helt enkelt! Våra danskdesignade fönster finns i mängder av olika utformanden, och du kan specialbeställa fönster efter måttet på just ditt hus. Kostnadseffektivt och alltid med högsta kvalitet!