1. Planera & mäta
  1. Planera & mäta

Använd våra guider för antingen renovering eller nybyggnation

Se våra guider

2. Design & beställning
  1. Design & beställning

Använd vår konfigurator för att anpassa din produkt

3. Installera
  1. Installera

Gör det själv med vår guide eller få hjälp

Guide till installation

Skapa Harmoni med Våra Glasdörrar - Klar

Glasdörrar har blivit alltmer populärt tack vare sitt eleganta och snygga utseende, de kan användas för en mängd olika ändamål: som ytterdörrar, altandörrar eller till och med som annexdörrar/innerdörrar?. Här kommer vi att diskutera fördelarna med glasdörrar och svara på några vanliga frågor.

Altandörrar i glas

Hos Klar kan du välja exakt vilken typ av dörr du vill ha, allt från helglasade dörrar med en enda stor glasruta till dörrar med mindre glasdetaljer. En av de många fördelarna med en glasdörr, och varför de är så attraktiva för många husägare, är att de släpper in mer ljus än vanliga trädörrar. Detta gör dem perfekta som altandörrar, där man vill släppa in så mycket ljus som möjligt. Många husägare har betalat extra för att bo i ett hem med utsikt. Traditionella trädörrar blockerar dock en stor del av denna utsikt. Glasdörrar kan i kombination med stora fönster bidra till att få in så mycket av utsikten som möjligt i ditt hem.

Ytterdörrar i glas

Även om tanken på att få in mer ljus genom din altandörr är tilltalande för dig, gäller kanske inte samma sak för din ytterdörr. Om du är orolig för att en helglasad ytterdörr som vetter mot gatan skulle ge för mycket insyn, men du ändå vill släppa in mer ljus har du några alternativ. För det första kan du välja en mindre glasruta, och för det andra kan du välja antingen tonat glas, som kallas Frostat glas, eller glas med textur, som Cotswold- eller Granitglas. Ett tredje alternativ är att kombinera en vanlig trädörr med sidoljus i glas. På så sätt kan du få in mer ljus i din entré, samtidigt som det blir mindre direkt insikt från gatan.


Glas och isolering

Glas isolerar mycket bra. I motsats till vad man kan tro kan dörrar med mycket glas faktiskt förbättra isoleringen av ditt hem. Ännu mer om du väljer 3-glas, eftersom de extra lagret glas och utrymmet mellan dem isolerar mycket bättre än vanliga trädörrar. Något som definitivt kommer att hjälpa dig att hålla ditt hem varmt på vintern. Att få in så mycket naturligt ljus som möjligt kan också hjälpa dig att minska ditt behov av artificiellt ljus under dagen, vilket kommer hjälpa dig att sänka din elräkning. Om du bor i ett varmare klimat kan du genom att välja solskyddsglas hjälpa dig att hålla ditt hem svalt genom att effektivt blockera 63 % av solens värme.


Vanliga frågor

Är glasdörrar billiga?

Kostnaden för din glasdörr beror på flera faktorer, till exempel vilka material du väljer, dörrens storlek och antalet glasrutor. Tänk på att vissa alternativ kan verka dyrare till en början, men att de lönar sig i längden. Genom att till exempel investera i en energieffektiv glasdörr kan du spara pengar på energikostnaderna i det långa loppet.Är glasdörrar säkra?

Alla Klar-dörrar är utrustade med ett kostnadsfritt säkerhetspaket med ett 3-punktslås. För att ytterligare förbättra säkerheten kan du välja att ha säkerhetsglas, som är 4 gånger starkare än vanligt glas. Om glaset går sönder kommer det att brytas i små bitar med trubbiga kanter för att undvika risken för skador och avskräcka inkräktare.


Säljer Klar glasdörrar?

Ja, på vår webbplats kan du välja exakt den typ av glasdörr du vill ha. Du kan till exempel välja en helglasad dörr med en stor glasruta. Eftersom moderna fönster tillverkas med en enda glasruta och bara sitter på glasets yta kan du välja hur många rutor du vill ha utan att det påverkar isoleringen. Om du föredrar en dörr med mindre glas kan du välja en dörr som kombinerar glasrutor och fyllning, eller på samma sätt dela upp glaset i mindre rutor genom att lägga till spröjs.

Customer service person
Vi finns här för att hjälpa dig!

Att köpa nya fönster och dörrar kan verka komplicerat, men vi är här för att göra det enkelt. Om du har några frågor - vi är bara en fråga bort.

Kontakta ossBlue Phone Icon