KlarFönster Garanti – Trygghet och kvalitet i upp till 12 år

Upp till

12-års garanti

På Klar är vi inte bara stolta över de produkter vi producerar utan också över att de är av absolut bästa möjliga kvalitet, vilket innebär att du kan använda dina fönster och dörrar i många år framöver.

Vår garanti omfattar hela produkten, oavsett om det är ett fönster eller en dörr

Att byta fönster och dörrar är ett viktigt beslut för många av oss. För de flesta sker det bara en gång i livet - och vi på Klar vill att du ska vara nöjd med ditt beslut. Detta återspeglas direkt i våra garantivillkor. Om vi levererar en defekt vara, eller om felet visar sig senare, kommer vi att göra vårt allra bästa för att rätta till det snabbt och professionellt. Det enda du behöver göra är att ta väl hand om dina nya fönster och dörrar och njuta av utsikten!

Du kan läsa mer om Klars garantivillkor nedan:

KategoriAluminium/Trä fönster och dörrarTrä fönster och dörrar
Material12-års garanti7-års garanti
Glas & fyllningar12-års garanti7-års garanti
Handtag, beslag, gångjärn etc.12-års garanti7-års garanti

Underhållsguide

Om du bara lägger till några minuter till din vanliga rengörings rutin kan du vara säker på att du åtgärdar eventuella problem så snart de uppstår och ökar livslängden på dina produkter. Genom att följa Klar's underhållsguide säkerställer du att dina fönster och dörrar presterar på topp så länge de håller.

Viktigt att veta

Vi erbjuder 12 års garanti på aluminiumklädda produkter och 7 års garanti på träprodukter, förutsatt att elementen har installerats enligt våra installationsanvisningar och att vädertätningen har utförts på rätt sätt. Klagomål som gäller skadade enheter som redan har installerats kommer inte att accepteras.

Produktgarantin gäller endast för fabrikslackerade element och förutsätter kontinuerlig ytbehandling och underhåll avseende skador och lacknedbrytning. Produktgarantin omfattar antingen reparation eller ersättning. Utgångna produkter ersätts med liknande produkter. Garantin täcker inte indirekta skador, installation eller relaterade kostnader.

 • Klars garanti omfattar inte indirekta skador som orsakats av felaktig installation, bristande smörjning eller underhåll.

 • Garantin omfattar inte eftermarknadstjänster såsom justering av gångjärn och karmar, lackering, lagning av små sprickor i träet, borttagning av kvistar eller lagning av blåsor eller bubblor i lacken.

 • Garantin omfattar inte element som installerats i särskilt utsatta områden med stark klimat- och miljöpåverkan, t.ex. kustområden eller liknande.

Termiskt brott

Ett termiskt brott/explosion är en spricka som utvecklas från glasets kant. Detta kan uppstå när det är olika temperaturer på glaset på grund av t.ex. halvskugga, möbler, textilier eller värmekällor för nära glasytan. Vår garanti omfattar inte termiska brott av något slag.

Reglering av atmosfäriskt tryck

Isolerglas innehåller en viss mängd luft och gas som kan variera beroende på det barometriska lufttrycket. Vår standardgaranti täcker glasrutor vid 650 meter över havet. För installation över denna höjd, vänligen kontakta vår kundtjänst innan du beställer.

Det finns ingen garanti för otillräcklig vattentäthet eller vatteninträngning på dörrelement med 1-punktslås, inåtgående dörrar eller inåtgående dubbeldörrar.

Det visuella felet ska bedömas inifrån på ett avstånd av minst 2 meter och utifrån på ett avstånd av minst 3 meter, och bedömningen ska göras i diffust dagsljus (t.ex. molnig himmel) utan direkt solljus eller artificiellt ljus. Oegentligheter som inte är synliga betraktas inte som fel. Garantin omfattar inte produkter med synliga trästrukturer på grund av det naturliga ådringsmönstret.

Beställningar som köpts mellan 13/06/2023 och 08/09/2023 omfattas:

 • 12 års garanti på aluminiumklädda produkter

 • 7 års garanti på träprodukter

 • 1 års garanti på glas och glasrutor

 • 1 års garanti på handtag, beslag, gångjärn, lås etc.

Beställningar köpta före 13/06/2023 omfattas av:

 • 10 års garanti på aluminiumbelagda produkter

 • 10 års garanti på träprodukter

 • 1 års garanti på glas och glasrutor

 • 1 års garanti på handtag, beslag, gångjärn, lås etc.

Customer services cover Klar image
Välkommen 👋 Vad kan vi hjälpa dig med?
Vi är här för att hjälpa dig!

Att köpa nya fönster och dörrar kan verka komplicerat, vi är här för att göra det enkelt. Om du har några frågor är du välkommen att ringa oss eller skicka ett e-postmeddelande.

Gör ditt hem till en bättre plats

Uppgradera ditt hem med energieffektiva dörrar och fönster. Du kan själv designa dörren och fönstret så att det passar exakt vad du behöver

Fönster image
Från 
2.487 kr
 1.243 kr50%
Köp Fönster
Dörr image
Från 
11.455 kr
 5.727 kr50%
Köp Dörr