Rean fortsätter! Upp till 55% rabatt
Renoveringen av en skärgårdsstuga - Från gammalt till nytt image

Renoveringen av en skärgårdsstuga - Från gammalt till nytt

Niklas Manzang Author Photo
Skriven av Niklas Manzang24.05.2022

Innehållsförteckning

Arrow icon related to the table of content

Endast en timmes båttur från pulserande Stockholm City hittade vi stugan vi alla önskar vore vår egen! Och utsikten var magisk! 

Det var en varm septemberdag som vi blev utbjudna att se förvandlingen av Bingos stuga, belägen på en av Stockholms 30 000 öar. Bingos gamla vackra trähus med en fantastisk havsutsikt hade i omgångar renoverats. Och under sommaren 2021 var det dags att byta fönster, altandörrar och ytterdörr.

Stora  fasta fönster installerades på övervåningen tillsammans med två helglasade dubbla altandörrar. Den ena altandörren ledde ut till en stor nybyggd balkong och den andra, en inåtgående altandörr blev en fransk balkong med havsutsikt från sovrummet.

Ett fantastiskt ljusinsläpp

De stora fönstren och glasdörrarna med spröjs tillät övervåningen att bada i solljus och skapade vackra konturer från spröjsens skuggor. På kortsidorna installerades öppningsbara sidohängda fönster med spröjs. Dessa lite mindre fönster möjliggjorde effektiv vädring med hjälp av de medföljande stormkrokarna. Perfekt för de tillfällen man inte ville öppna upp balkongdörrarna.

 

En bild på bingo

Lägre elräkning

De nya fönster och dörrarna bidrog inte bara med förbättrat ljusinsläpp, utan hjälpte även till att behålla värmen i huset. Med 3-glas i fönster och dörrar försvann värmeläckorna och uppvärmningskostnaderna minskade.

Extra säker ytterdörr

Den gamla ytterdörren på huset hade gjort sitt, och ersattes med en ny dörr med extra inbrottssäker låskolv och lås kärna. Genom ett enkelt lyft på handtaget fälldes trepunktslåset, med de tre tjocka låskolvarna ut. Bingos favoritfunktion på den nya ytterdörren.

Bingos topp 5:

  1. Snabb och smidig leverans

  2. Möjligheten att få exakt de mått som behövdes

  3. Robust och säkert lås på ytterdörren

  4. Bibehålla husets äldre karaktär med de nya fönster och dörrarna

  5. Lägre elräkning genom energieffektiva fönster och dörrar

 

Det var Thomas och Maria från Klar som denna varma septemberdag fick möjlighet att besöka stugan vi alla önskar vore vår egen! Och vi kan inte säga annat än att det var en fatastisk dag! Följ med oss på vårt besök i videon nedan.