Därför ska du välja kombinerade trä- och aluminiumfönster image

Därför ska du välja kombinerade trä- och aluminiumfönster

Innehållsförteckning

Arrow icon related to the table of content

Träfönster har länge varit det mest populära fönstret på marknaden men nu sker ett skifte och kombinerade trä- och aluminiumfönster seglar upp som det populäraste alternativet vid fönsterbyte.

Kombinerade trä- och aluminiumfönster är en kombination av det bästa från två världar. Insidan av fönstret består av trä från långsamt växande tall som med sin långa livslängd, höga isoleringskapacitet och naturliga impregnering är extra hållbart. Utvändigt består fönstret av en pulverlackerad aluminiumram som helt skyddar träkonstruktionen mot UV-strålning, vind och väder. På det sättet får du alla fördelarna från trä-konstruktionen samt en nästan underhållsfri utsida då den inte ska målas.

Trä + alu

Fördelar med våra träfönster

  • Lång livslängd

  • Hög kärnvirkesandel

  • Naturlig impregnering

  • Hållbart

  • Hög isoleringskapacitet

Fördelar med våra trä- och aluminiumfönster

  • Du slipper utvändigt underhåll då fönstren inte ska målas

  • Aluminium blockerar UV-strålar och skyddar fönstret

  • Passande till svenskt regn- och blåsväder

  • Du kan ha olika färg på fönstret ute och inne

Då den invändiga delen av fönstret eller dörren består av tall, behåller man trädets isolerande egenskaper. Utsidan består av aluminiumprofiler som är pulverlackerade vilket ger ett extra vädertåligt fönster. Aluminium rostar inte och den lätta metallen skyddar trät från solljus och regn. Det gör att kombinerade trä- och aluminiumfönster har en längre livstid än träfönster.

Fördelar med trä- och aluminiumfönster

Minimalt behov av underhåll
Fördelarna vid ett kombinerat trä- och aluminiumfönster är många. Det behöver inte målas utvändigt. Det räcker istället med att fönsterkarmen och ramen tvättas några gånger årligen. Den utvändiga karmen och ramen rengörs snabbt och enkelt med ljummet vatten och lite diskmedel. Använd en trasa eller mjuk borste.

Det invändiga träfönstret hålls enkelt rena med skonsamt rengöringsmedel som sedan torkas av med en urvriden och ren trasa. Kom ihåg att också smörja gångjärnen i både fönster och dörrar vid behov.

På Klar rekommenderar vi därför trä- och aluminiumfönster. Det betalar sig på sikt och du får mest värde för pengarna, även om grundinvesteringen är lite högre.

Visst finns det undantag när det passar bättre med endast trä. Det kan handla om en mysig sommarstuga i trä där man gärna vill att fönster och dörrar ska vara helt i trä. Det kan också vara av kulturella och historiska skäl eller kanske ett K-märkt hus. Och då har vi givetvis träfönster av hög kvalitet.

Färgval och design
Fönster och dörrar i trä- och aluminiumfönster kan beställas i flera olika färgkombinationer – allt för att matcha ditt hem och personliga stil. Du kan välja olika färger på in- och utsidan så du verkligen kan lyfta fram fasadens utsida men också passa ihop det till inredningen inne i huset.

 

Hitta dina trä + alu produkter

Gör ditt hem bättre med fönster och dörrar som håller länge.

Customer services cover Klar image
Välkommen 👋 vad kan vi hjälpa dig med?
Vi finns här för att hjälpa dig!

Att köpa nya fönster och dörrar kan verka komplicerat, men vi är här för att göra det enkelt. Om du har några frågor - vi är bara en fråga bort.