55% REA! Slutar i
Varför välja solskyddsglas? image

Varför välja solskyddsglas?

Kadi Siilik
Skrivet av Kadi Siilik30.05.2022

Innehållsförteckning

Arrow icon related to the table of content

När man bor i Sverige, där antalet soliga dagar kan vara svårräknade, är det lätt att undra varför det är nödvändigt att göra en extra investering i solskyddsglas.

Men precis som din hud behöver skyddas från solen kan solskyddsglas i dina fönster göra en enorm skillnad för ditt inomhusklimat, komfortnivån i ditt hem, skydda dina möbler och din inredning från att blekna och inte minst minska kostnaderna.

Hur fungerar solskyddsglas?

Enkelt uttryckt har solskyddsglas en solskyddsbeläggning som appliceras på ena sidan av floatglaset. Beläggningen ger ett effektivt solskydd som kan blockera upp till 70 % av solens strålar samtidigt som det bibehåller en god ljusgenomsläpplighet och ett neutralt utseende.

Fördelar med solskyddsglas

  1. Glasets låga g-värde minskar uppvärmningen av rummen under en solig dag med upp till 5°C jämfört med vanligt klarglas. I praktiken innebär detta också att det under en varm sommardag faktiskt är klokare att hålla fönster med solskyddsglas av hög kvalitet stängda än att öppna dem för att kyla ner rummen.

  2. Inget behov av dyr luftkonditionering eller annan utrustning som persienner eller liknande. Det innebär också minskade elkostnader och en ljus och vänlig atmosfär med mycket ljus under alla årstider.

  3. Ett lågt U-värde bidrar också till att minska uppvärmningskostnaderna under de kallare årstiderna - bra för både miljön och uppvärmningskostnaderna.

  4. Termisk komfort inomhus och ett stabilt inomhusklimat bidrar till att öka vårt välbefinnande och vår produktivitet.

Solskyddsglas är ett rekommenderat val för stora fönster, vinterträdgårdar och takfönster. När solskyddsglas används i kombination med andra produkter kan det ge ett antal andra fördelar, t.ex. lågt underhåll, lägre ljudnivåer, förbättrad säkerhet och trygghet samt ökat dekorativt värde.

På Klar säljer vi det bästa urvalet av solskyddsglas av hög kvalitet. Om du är osäker på som är det bästa valet för dig, är du välkommen att kontakta oss.