Spara upp till 60%
Dörrar i komposit vs. Trä/aluminium-dörrar: Vilken är bättre? image

Dörrar i komposit vs. Trä/aluminium-dörrar: Vilken är bättre?

Innehållsförteckning

Arrow icon related to the table of content

Det finns ingen anledning till att förklara hur viktiga dörrar är för ditt hem. Din ytterdörr välkomnar dig hem varje dag och bestämmer utseendet och känslan på husets utsida. Med rätt ytterdörr blir du på gott humör varje gång du kommer hem. Dina altandörrar ger dig tillgång till din trädgård, och en sömlös kontakt med naturen, direkt till de vackra träden och de kvittrande fåglarna - en plats för avkoppling, helt utan stress.

Men att hitta rätt dörrar till ditt hem är ingen lätt uppgift, särskilt när det finns så många alternativ på marknaden! Bland alla de varianter som finns tillgängliga har kompositdörrar fångat mångas uppmärksamhet, tillsammans med tidlösa trädörrar. Men vilket är det bästa alternativet för dig? I det här inlägget är vårt uppdrag att gå igenom allt om kompositdörrar och hjälpa dig att hitta den ultimata dörren för ditt hem.

En jämförelse av olika dörrmaterial

Nedanstående tabell är en kort översikt över fördelarna och nackdelarna med olika dörrmaterial. Tänk på att även om vi säger att priserna är lägst till högst, så erbjuder Klar en trä/aluminiumdörr till mycket låga priser. Gå till vår designer och se hur din exakta konfiguration av en dörr skulle se ut.

MaterialHållbarhetUnderhållPris
TräMedel - Trä är känsligt för skador om det inte sköts på rätt sätt.Högt - Trädörrar behöver ofta målas och skötas om Lågt
Trä/Aluminium Hög - Aluminiumprofilerna som täcker träkärnan är mycket väderbeständiga och kan praktiskt taget inte rosta.Låg - Behöver endast smörjning av gångjärnen.Medel
KompositHög - kombinationen av material är motståndskraftig mot väder och vind.Låg - Behöver endast smörjning av gångjärnen.Mycket hög

Vad är kompositdörrar?

Till skillnad från trädörrar är kompositdörrar tillverkade av en kombination av material. Detta ger kompositdörrar flera fördelaktiga egenskaper som inte finns i dörrar av ett enda material. En av de mest populära typerna av kompositdörrar har en utsida av glasförstärkt plast (GRP). Det här materialet är mycket motståndskraftigt mot väder och vind och gör dörren extremt robust. Den här typen av kompositdörr har också en kärna av polyuretanskum som ger en enastående isolering.

Kompositdörrar finns i en mängd olika färger och ytbehandlingar. Till exempel kan GRP-ytan på en kompositdörr gjutas för att efterlikna en önskvärd träkornsstruktur. Mångsidigheten hos kompositdörrar innebär att du kommer att hitta en kompositdörr som du gillar oavsett vilken stil ditt hem har!

Kompositdörrar är hållbara, säkra, väderbeständiga och kräver lite underhåll.

Kompositdörrar jämfört med andra dörrar

Kompositdörrar låter som de perfekta dörrarna för ditt hem, men de har oundvikligen vissa nackdelar. Det finns framför allt en sak som troligen avskräcker dig från att köpa en kompositdörr - priset. Kompositdörrar är utan tvekan ett högklassigt alternativ. Om du är ute efter en högkvalitativ kompositdörr ska du vara beredd att spendera minst 10 000kr. Om du vill att någon ska installera din kompositdörr åt dig kan det kosta ett par tusen till. Fördelarna med att ha en kompositdörr kommer med ett högt pris.

Kompositdörrar är en långsiktig investering och du behöver en större budget för att införa en sådan dörr i ditt hem. De höga priserna är den främsta anledningen till att människor avstår från att köpa kompositdörrar och väljer billigare alternativ.

Trä/Aluminium-dörrar: det ultimata alternativet till kompositdörrar

Husägare som har en lägre budget, bli inte besvikna än. Bara för att du inte har råd med en kompositdörr just nu betyder det inte att du inte kan njuta av långvariga, högpresterande dörrar.

På Klar tror vi på traditionernas skönhet och tillförlitlighet. Därför erbjuder vi dig ett brett sortiment av trä/aluminium dörrar - den moderna tolkningen av traditionella trädörrar - som ett alternativ till de avancerade kompositdörrarna. Våra trä/aluminium-dörrar är vackra och motståndskraftiga, precis som deras motsvarighet i komposit - fast med ett lägre pris!

Fördelarna med aluminium och trä

Våra trä/aluminium dörrar består av en träinteriör och en pulverlackerad aluminiumbeklädnad på utsidan. Träinteriören är tillverkad av FSC-certifierad långsamtväxande furu som kommer från ansvarsfullt omhändertagna estniska skogar. Med en hög andel kärnved är insidan av våra trä/aluminium dörrar exceptionellt starka och motståndskraftiga mot vardagligt slitage.

Här kan du läsa allt om fördelarna med trä/aluminium dörrar och fönster.

Den yttre aluminiumbeklädnaden utgör en barriär mellan träinteriören och all typer av utmanande väderförhållanden. Det extra skyddsskiktet gör furuträdet effektivt väderbeständigt och förlänger dörrens livslängd. När det gäller pulverlackeringsfinishen gör den att våra trä/aluminiumdörrar ser lyxigare ut och praktiskt taget är underhållsfria!

Designa och beställa din egen dörr

Även om våra trä/aluminium dörrar har liknande funktioner som kompositdörrar kostar våra trä/aluminiumdörrar bara en bråkdel av priset: du kan ofta få tag på en trä/aluminium ytterdörr för så lite som 4 800kr!

Vi har lyckats hålla dessa fantastiska alternativ till ett överkomligt pris tack vare vår optimerade produktionsprocess. Vårt unika online-beställningssystem gör det möjligt för dig att skicka dina beställningar direkt till vår fabrik utan inblandning av mellanhänder. Detta håller din kostnad för trä/aluminium dörrar på ett minimum.

Vår produktionsanläggning ligger i Estland, där vi har lätt tillgång till högkvalitativt furuträd. Närheten till råvaror har gjort det möjligt för oss att erbjuda våra trä/aluminium dörrar till ett pris som är mycket lägre än våra konkurrenters.

Gör-det-själv

Sist men inte minst, för att hjälpa dig att sänka dina utgifter ytterligare har vi gjort det enklare än någonsin att installera din egen dörr med vår omfattande installationsguide. Avsätt ett par timmar för att studera vår installationsguide för dörrar, så kommer du att veta hur du installerar din dörr felfritt på nolltid. På så sätt behöver du inte anlita en yrkesman för att montera din nya dörr.

Kompositdörrar är en investering som lönar sig om du har en stor budget, de medför säkerhet och hållbarhet, dock med en stor prislapp. Om du vill hålla nere kostnaden är våra trä/aluminiumdörrar ett utmärkta alternativ. De ger liknande prestanda som kompositdörrar med en mycket mindre prislapp.

Förutom dess prestanda och överkomliga pris finns det något med trä som syntetiska material helt enkelt inte kan ersätta. Dess skönhet och elegans förklarar varför trädörrar har varit populära i över 5 000 år. Om du tycker om det traditionella kommer vår moderna tolkning av traditionella trädörrar helt klart att imponera på dig.