60% Slutar i

Följ med bakom kulisserna hos Klar

Kadi Siilik
Skrivet av Kadi Siilik11.10.2024

Innehållsförteckning

Arrow icon related to the table of content

På Klar är vi otroligt stolta över vår produktion och vill därför gärna visa dig hur vi arbetar. Du kommer här att få lära dig mer om vilka material vi använder, hur vår arbetsprocess ser ut och hur vi tänker kring miljö och hållbarhet. Välkommen att hänga med på en rundvandring hos oss på Klar!  

Lång erfarenhet av fönstertillverkning

Mer än 50 års erfarenhet av fönstertillverkning är en av de faktorer som borgar för Klars goda kvalitet. Ursprungligen är vi ett danskt bolag, men numera säljer vi våra fönster och dörrar i flera olika länder, till exempel i Sverige, Norge och Storbritannien.  

När du väljer oss som din fönsterleverantör får du dansk design av högsta kvalitet.

Bara de bästa materialen är goda nog  

Trä är ett hållbart och vackert material, därför älskar vi att använda oss av det i vår produktion. Vi är dock noga med vilken typ av trä vi väljer – endast det bästa är bra nog för oss. När vi tillverkar våra fönster nyttjar vi därför alltid furu som växt långsamt, är kvistfri och FSC-certifierad.

Förklaringen till det är enkel: När trädet har växt sakta sitter årsringarna tätare, vilket ger ett starkare och mer hållbart material. Detta ger i sin tur dig som kund varor av absolut högsta kvalitet.

Vad är FSC-certifiering?

För oss är det viktigt att ha en produktion som är snäll både mot natur och människor, därför är allt det trä vi använder oss av FSC-certifierat. Det innebär att den furu vi producerar våra fönster och dörrar av är avverkad på ett ansvarsfullt sätt, och att de som arbetat med fällningen har gjort det under goda arbetsförhållanden.

Egen produktion

2014 öppnade vi vår egna fabrik, och numera produceras alla våra fönster och dörrar i den. Det gör att vi alltid har god kontroll över tillverkningsprocessen, något som inte alltid är möjligt när man lämnar över produktionen till en utomstående part.

Kunniga medarbetare och robotar med precision

I vår fabrik kombinerar vi mänsklig kunskap och erfarenhet med precisionen från ny teknologi, allt för att kunna tillverka de absolut bästa produkterna. Våra över 70 anställda arbetar varje dag med att, med hjälp av robotar, ta fram fönster och dörrar efter just dina önskemål.

Eftersom vi endast tillverkar våra egna produkter i vår fabrik, och dessutom hoppar över dyra mellanhänder kan vi pressa våra priser utan att för den sakens skull tumma på kvaliteten.

Vi värnar om miljön

I allt vi gör finns vårt engagemang för miljö och hållbarhet med. Här följer några punkter som visar hur vi arbetar för att ha så låg klimatpåverkan som möjligt.

  • Vår fabrik ligger i Europa, vilket eliminerar behovet av långa transporter.  

  • De material vi använder oss av är lokalt avverkat.

  • Vi arbetar enligt en beställningsmodell. Det innebär att vi inte producerar några produkter i onödan och därmed minskar vårt avfall.

  • Våra fönster har ett u-värde på endast 0,79. Det ger i förlängningen ett lägre energibehov, något som är mycket fördelaktigt för klimatet.

  • Vi vill att vår internetnärvaro ska följa samma gröna linje som allt annat hos oss, därför använder vi oss av en CO2-neutral webbplats.

Välkommen till oss på Klar

Vi hoppas att du genom denna överblick av vår produktion förstår varför Klar är ett fördelaktigt val för dig som vill köpa fönster och dörrar med både hjärta och hjärna. Kom även ihåg att vi erbjuder upp till 12 års garanti och alltid skräddarsyr våra produkter efter dina behov.