Gör som Mogens: Installera dina egna fönster och dörrar

Innehållsförteckning

Arrow icon related to the table of content

Är du KLAR att byta ut dina fönster och dörrar? Kanske är du lite behändig och funderar på att montera din egen? Inga problem! Mogens och Klar kan hjälpa dig med vad du behöver - allt från att köpa fönster och dörrar, till mätning och installation.

Mogens är en av våra händiga kunder som nyligen har uppgraderat sitt fritidshus på Bogø i Danmark med 8 nya spröjsade fönster. Mogens har monterat sina fönster på egen hand och har upplevt hur lätt det är: "De är lätta att sätta in, det finns inte så många punkter i det. Det är enkelt. De var inte så stora, så en man kan lätt hantera dem."

Mogens började sin resa på Klar när han ville ha fönster med så lite underhåll som möjligt på utsidan, men som fortfarande måste se ut som träfönster på insidan. Han valde att köpa trä- / aluminiumfönster, vilket är en bra kombination för att uppnå ett underhållsfritt fönster med lång livslängd, hög isolering och skydd av träytan.

Mogens fönster från Klar

Mogens valde Klar efter att ha jämfört erbjudanden från 4 olika tillverkare, där han gjorde mycket för att se till att det var samma kvalitet som levererades: "Det enda som stod ut var att Klar var något billigare", förklarar Mogens, "Min erfarenhet med Klar efter att de installerats har varit mycket tillfredsställande. Allt fungerade som det borde! "

Känner du dig nu KLAR att montera dig själv? Saknar du bara fönstren så att du kan komma igång?

Se våra fönster  Se våra dörrar

Hur man monterar egna fönster och dörrar

När du väljer att renovera ditt hus och byta ut fönster och dörrar måste du vara särskilt noga med att säkerställa ett gedigen och detaljerat arbete på huset.

Om du inte har gjort det tidigare kan det fungera som ett fint gör-det-själv-projekt som du kommer att vara stolt över att ha utfört. Om Mogens kan det kan du också!

Vi har gjort den här videoguiden åt dig, liksom en guide som du kan ladda ner och är redo för projektet. Du hittar en guide för både borttagning av befintliga fönster och dörrar samt installation av nya.

Följ guiden noggrant och var försiktig med att utföra varje steg korrekt - då borde det förmodligen smörjas. 

Kom ihåg att försegla fönster och dörrar ordentligt: ​​För att vara säker på att hålla värmen inne och att dina nya fönster och dörrar tål tufft väder ute, är det viktigt att du isolerar ordentligt runt dem. I guiden kan du också läsa om effektiv isolering av fönster och dörrar. 

Om du har frågor om installation av fönster eller installation av dörrar, vänligen kontakta oss äntligen. Vi är klara av telefonerna och kan i de flesta fall vägleda dig på rätt väg. Du kan kontakta oss här och vår kundsupport kommer att svara dig så snart som möjligt.