När du ser våra priser kan det kanske vara svårt att tro dina ögon. Hur kan det vara så prisvärt, undrar du? I grova drag, så här:

  • Inga fördyrande mellanled
  • Strategiskt placerad fabrik
  • Högteknologiskt optimerad fabrik

Inga fördyrande mellanled

Som du kanske själv upplevt någon gång så är det ofta så att om man vill ha någonting gjort ordentligt, ja då får man göra det själv. På Klarfönster opererar vi med ett unikt koncept som kan beskrivas på detta sätt; ett koncept som satte en ny marknadsstandard för fönster och dörrar när vi gick in på marknaden år 2014.

Vi har nämligen skurit bort alla fördyrande mellanled vilket reducerar risken för logistiska fel, missförstånd och liknande problematiker som ger otillfredsställande resultat.

Vi lyckas nämligen först och främst med att hålla både priser och leveranstider i botten och kvalitet på våra dörrar och fönster i topp! Grossister, showrooms, butiker och försäljare är alla faktorer som får slutpriset att skjuta i höjden, och genom att skära bort dessa led har vi uppnått en extremt effektiv process som vi har kontroll över från början till slut.

Efter att ha producerat dina nya fönster och dörrar på vår fabrik skickar vi direkt iväg produkterna till dig. 

Strategiskt placerad fabrik

Billede1.png

Trä av god kvalitet är den viktigaste komponenten vid produktion av fönster och dörrar. Oavsett om du väljer fönster och dörrar av rent trä eller med aluminiumbeklädnad så är virket avgörande för isoleringskapaciteten och hållbarheten.

Långsamt växande Furu är ett naturligt val för produktion av fönster och dörrar på grund av virkets densitet.

Varför Estland?

I Estland är klimatet perfekt för att odla Furu för produktion av kvalitetsfönster och -dörrar. Dessutom är Estland känt för att vara ett teknologiskt föregångsland och har bland annat varit först i världen med att erbjuda digitala medborgarskap.

46,7 % av befolkningen röstar i politiska val via nätet, och 99 % av landets kommunala tjänster finns online. Wired utnämnde år 2017 Estland till det mest digitala landet i världen, och CNBC skrev 2019 en artikel om hur “lilla” Estland blivit ett av de mest digitala länderna i världen. Klarfönster har teknologi i vårt DNA, och det gäller både din upplevelse som kund online och produktionen på fabriken som är full av maskiner och robotar. Dessutom är den pappersfri vilket inte många andra fabriker kan skryta med.

Detta är alltsamman med och tryggar att du får kvalitet till det lägsta möjliga priset.

Högteknologisk fabrik

Billede2.png

Ett generellt villkor för alla fabriker är att ju lägre produktionskostnader man har, desto mer kan man tjäna på varje vara man säljer. När Klarfönster stiftare och nuvarande VD fick idén om att starta företaget tyckte han att fönster och dörrar var alldeles för dyra i Danmark och Svreige.

Vi ser det fortfarande som vår uppgift att optimera fabriken i takt med den teknologiska utvecklingen och som följd kunna ge dig det lägsta möjliga priset - det kommer alltid att vara vårt mål!

På andra fabriker optimeras produktionen för att skapa större förtjänst per såld vara. På vår fabrik optimerar vi utifrån kundens behov. Det tror vi är den bästa företagsidén, också i förhållande till vår egen förtjänst.

Något som exempelvis skiljer oss från andra producenter är vår pappersfria produktion och vår Finiture Saonara-robot.