Få inspiration till dina nya fönster

När det gäller att hitta nya fönster kan vi hjälpa dig att göra rätt val. Det finns många olika typer av fönster och här kan du läsa om de olika fönstertyperna.

Det idylliska

Spröjsade fönster är kända som klassiska fönster som ger huset charm och elegans. Fönstret har spröjs som delar in glaset i flera små rutor och installeras ofta vid renovering av äldre hus som redan är i den stilen. Det kan vara svårt att hitta fönster som matchar den äldre befintliga stilen på ett hus. Det kan därför vara värt att titta på skräddarsydda spröjsade fönster.

Här hittar du ett brett urval av spröjsade fönster, det självklara valet om du vill ha en idyllisk look. Genom att titta på dessa fönster behöver det inte kosta en förmögenhet att byta fönster. Vi har faktiskt ett pris som alla har råd med. Genom att välja ett spröjsat fönster får du ett hem med personlighet och charm. Fönstret ska dock alltid passa ihop med husets stil, så det är inte alla hustyper som är det självklara valet för spröjsade fönster.

Spröjsade fönster på gult hus

Det arkitektritade

Om du vill hitta nya fönster till ett arkitektritat hus har du faktiskt många valmöjligheter. Både nya och äldre arkitektritade hus har ofta sin egen unika stil, så det är viktigt att de nya fönstren matchar den. Fönster och dörrar bidrar till att definiera hemmet och ett arkitektritat hus ger ofta möjlighet att leka med unika fönsterkombinationer. Ett fönster som fungerar bra är fönster med fast ram. 

Nya undersökningar visar att de flesta vill ha ett ljust hem med stora fönster som släpper in naturen. Det kan därför vara en bra idé att hämta inspiration till ett fönsterbyte i andra hem eller på internet. Om du bor i ett arkitektritat hus har du ofta möjlighet till större variation än andra hus. Det är därför möjligt att byta ut fönstren i ditt hus utan att förstöra husets stil och charm, och du kan också sätta din egen prägel på stilen. Med ett arkitektritat hus kan det också vara roligt att blanda olika fönstervarianter för att ge ett levande och roligt hem.

Fönster med tun spröjs och ram som reflekterar naturen utanför

Det minimalistiska

Om du har ett hem med ett minimalistiskt och modernt utseende är stora fönster ett självklart val. Genom att välja stora fönster öppnar du upp huset och skapar ett vackert naturligt ljus, vilket är en av de största trenderna inom heminredning. Det minimalistiska hemmet ska också ha ett minimalistiskt utseende på utsidan, så det är viktigt att fönstren också lever upp till detta. Fönster kan vara minimalistiskt på många sätt. De kan vara minimalistiska genom att välja en neutral färg, fönster med en eller flera rutor osv. Det viktigaste är att inte ha för mycket olika saker samtidigt. Det lönar sig därför att välja en typ av fönster för hela huset så att stilen inte blir rörig.

En möjlig typ av fönster som är uppenbar om du vill byta fönster är ett sidohängt fönster. Genom att välja att ha bara en glasruta får hemmet automatiskt ett minimalistiskt utseende. Vissa sidohängda fönster har ett extra fönster i toppen för ett unikt utseende. Den här typen av fönster har inget spröjs, vilket ger maximalt ljusinsläpp.

Gör ditt hem till en bättre plats

Uppgradera ditt hem med energieffektiva dörrar och fönster. Du kan själv designa dörren och fönstret så att det passar exakt vad du behöver

Från 
1.019,31 kr
 458,69 kr
55%
Köp Fönster
Från 
3.176,83 kr
 1.270,73 kr
60%
Köp Dörr
Relaterat innehåll