Vad kostnaden blir för att byta fönster beror på dina önskemål och behov som kund. Hos oss på Klarfönster får du  fönster och dörrar till rätt pris, och till bra kvalitet. Men vad är då rätt pris när du ska köpa fönster? Är billigt bäst? Tja, kanske. Låt oss förklara!

Vi får många frågor kring priserna på våra fönster och dörrar. Hur kan kvalitén vara så bra om priset är så lågt? Inte kan billiga fönster innebära hög kvalitet? Men jo det kan det. Och det är exakt vad vi på Klarfönster kunnat bevisa.

På engelska finns det ett uttryck som heter value for money. Det översätts så klart till valuta för pengarna på svenska, men på Klarfönster har vi valt att definiera begreppet som hög kvalitet till rätt pris. Och rätt pris i detta fall innebär lågt och billigt. Men med löftet om kvalitetsfönster producerat av riktigt bra trä och hållbarhet.

Men vad skiljer våra fönster och dörrar av hög kvalitet från andra på den svenska marknaden och hur kan man göra en rättvis jämförelse? Här delar vi med oss av tre tips för att du ska lyckas välja rätt när du jämför fönsterleverantörer mot varandra. 

1Materialvalet: Vilket material är det i fönstrena?

Vill du ha ett kvalitativt fönster är det av största vikt att använda långsamt växande furu, eller kärnvirke som det också kallas, i trä – eller trä/aluminium. Dessa fönster andas bättre, materialet är levande, håller längre och har mindre kvistar. För att inte tala om miljöaspekterna där trä är nedbrytbart. När man som kund sedan jämför offerter är det här man ska jämföra olika leverantörernas träkvalitet och produktionsmiljö.

Många jämför också träfönster eller trä/alufönster med PVC- och platsfönster. Men det är inte en likvärdig jämförelse. Priserna är helt olika, liksom kvaliten. Och tänker du på kommande generationer är inte plast något som vi helst ska efterlämna.

Fundera också ett varv extra kring hur snygga pvc-fönster blir efter ett antal år av uv-strålning. Så tänk en extra gång när du funderar på PVC-fönster – både från det estetiska perspektivet, men också från den miljöbelastning materialet innebär.

2U-värdet: Hur lågt u-värde har de fönster du jämför med?

U-värde är ett mått på ett fönsters isoleringsförmåga. Ju lägre u-värde på ett fönster – desto bättre isolering, vilket i sin tur hjälper dig spara energi och skapa ett bra inomhusklimat. Ett fönsters u-värde är en bra jämförelse för hur ett fönster står sig i jämförelse med andra fönster. 

Fönster med högre u-värden kostar oftast mindre, men kostar mer för dig på sikt i uppvärmning. När du jämför fönsterofferter så fråga alltid efter u-värdet - då detta klart påverkar priset.

Regeln är att ju högre u-värde ett fönster har, desto lägre pris på fönsterna. Detta är dock inget att sträva efter utan bättre är det att köpa fönster med låga-uvärden. På Klarfönster har vi lyckats skapa både låga u-värden, men också hög kvalitet. Det innebär att u-värdet på våra 2-glasfönster är 1,1 och för 3-glasfönster är det 0,7 (få kan slå oss här!). Och dessa låga u-värden får du ändå tlll rätt pris. 

3Måttanpassade fönster vs. modulfönster
Fönster med modulmått kan vara billigare och kommer ofta hårt rabatterade. Men de passar allt som ofta inte till äldre hus, då dessa inte har fönster med standardmått. Att installera modulfönster kan visserligen fungera ändå, men det blir mer installations- och snickerijobb för att fungera på plats. Det i sin tur bidrar till en högre arbetskostnad när fönster och dörrarna monteras. Så fundera verkligen på om jämförelsen blir rättvis eftersom det är den totala kostnaden som ska utvärderas om ni måttbeställer fönster.

Att välja rätt när det är dags för förnsterbyte kan kännas som en djungel. Men att ha koll på det viktigaste för att kunna avgöra om du får rätt kvalitet och rätt pris är viktigt. Då behöver inte ett fönsterbyte bli dyrt eller komplicerat.

Vill du veta mer om hur vi på Klarfönster kan hjälpa dig? Hos oss hittar du ett stort urval av billiga fönster i hög kvalitet. Riktigt prisvärda helt enkelt! Våra danskdesignade fönster finns i mängder av olika sutformanden och du kan även måttbeställa fönster efter måttet på just ditt hus. Kostnadseffektivt och alltid med hög kvalitet! Varför inte testa oss?