Börjar husets fönster se slitna ut? Färgen flagnar, det drar inomhus och du har upptäckt sprickor i ett par fönsterkarmar? Är det då dags att för en insats att reparera och underhålla fönstrena - eller är det dags att köpa nya fönster? Det ska vi ta reda på nu!

En fönsterreparation och ett lager färg kan vid första anblick kännas som en kostnadseffektiv lösning. Och från ett estetiskt perspektiv kan det fungera bra att endast reparera fönster. Det ser snyggt ut, och om det är ett äldre hus, så kan detta vara ett effektivt sätt att behålla husets äldre charm. Dock så kan riktigt gamla och slitna fönster kräva ganska mycket tid och arbete för att underhålla fönstren, och framför allt för att behålla en god isolering.


Om dina fönster inte är tillräckligt isolerade, eller kanske rent av börjar falla sönder kan det i detta läge vara en god ide att göra ett fönsterbyte. Här ger vi två huvudskäl till varför vi tycker att ett fönsterbyte är en bra lösning när fönstrens skick har försämrats.

 

Förbättrar inomhusklimatet och lägre värmeräkning

Isoleringsstandarden idag är en helt annan än för 50-60 år sedan vilket framförallt kan märkas på äldre hus och fönster. Äldre fönsterkarmar är ett av skälen till att innomhusklimatet kan komma att försämras, det kan kännas kyligt inne, samtidigt som värmeräkningen kan öka. Idag har vi blivit bättre på att skapa energieffektiva fönster med god isolering.

 
Och bara av den anledningen är det en god idé att genomföra ett fönsterbyte. Nya träfönster, eller träaluminiumfönster, med 2- eller 3-glasfönster, kommer värmeisolera huset bättre och kan eliminera draget man kan känna från dåligt isolerade fönster.

 

Det estetiska uttrycket kan bibehållas

Många väljer att reparera och måla om sina fönster för att bibehålla hemmets estetiska uttryck, vilket kan kännas viktigt både utvändigt och invändigt. Samtidigt går det idag att köpa nya fönster som bibehåller husets arkitektur och charm, men samtidigt få alla positiva egenskaper som nya fönster har. I de fall huset har genomgått en större renovering kan det också vara läge med fönsterbyten i hela huset – för att lyfta husets värde och matcha den nya husfasaden. 

Vad är bäst för dig? Reparera eller byta fönster? Är du nyfiken på att veta hur ett fönsterbyte kan gå till så kontakta oss gärna på Klarfönster. Tillsammans kan vi avgöra om det är dags för ett fönsterbyte.

 

    KÖP FÖNSTER!   KÖP DÖRRAR!