Kyrkofönstret från 1300-talet hade vackra färgglada glasmålningar, vilket de även har idag - samt naturligtvis mycket mer funktionella utformningar.

Klarfönster kännetecknas av en solid kvalitet och hela vårt sortiment kan anpassas till dina specifika behov. Ofta beror det på personliga preferenser och individuell smak, vilken typ av fönster som passar bäst för just ditt hem.

För att hjälpa dig komma igång med ditt fönsterprojekt, kan du läsa en sammanfattning av våra fönstertyper:

Spröjsade fönster

Sprojsade-fonster-Klarfonster.jpeg

Spröjsade fönster går tillbaka till 1700-talet och du kanske känner till den karakteristiska varianten med det ojämna glaset.

Medan de ojämna formerna har ersatts av energieffektivt 2- och 3-lagerglas från Saint Gobain, återfinns de unika spröjsen i spröjsade fönster som du idag hittar i flera versioner.

Från 1 luft 2 rutor till 2 luft 32 rutor finns det gott om möjligheter att lägga till en speciell charm till ditt hus. Oavsett om du vill bevara ditt hems distinkta stil eller vill lägga till en nostalgisk touch i ditt hem, med ett bondgårdsfönster får du en unik dansk stil som gör att ditt hem sticker ut.

 

Flaggfönster

Flaggfonster-Klarfonster.jpeg

Skandinavisk design i framkant,  Flaggfönster som dateras till omkring 1800-talet. Som namnet antyder är detta en bit av skandinavisk historia, som bygger på den nationella symbolen och flaggan, som betyder 'röd flagga' och som enligt uppgift föll från himlen i Tallinn, Estland, år 1219.

Med enkla medel ger ett Flaggfönster ditt hem ett mycket speciellt utseende och leder sinnet till stolthet och skandinaviskt utseende. Flaggfönster finns med eller utan spröjs, enkla eller detaljerade, såväl som i den speciella varianten  4 luft 5 rutor.

 

Sidohängda fönster

Sidohangt-fonster-Klarfonster.jpeg

Sidohängda fönster är en klassisk typ av fönster som representerar en stil som aldrig går ur mode. Ett sidhängt fönster säkerställer också en hög grad av ljus och öppnar upp alla rum.

De enkla och minimalistiska funktionerna i det sidohängda fönstret gör det till ett populärt val för de allra flesta hustyperna - från små hus och lägenheter, till fritidshus och större fastigheter.

 

Kombinationsfönster

Kombinationsfonster-Klarfonster.jpeg

Som namnet antyder är kombinationsfönster en "2-i-1" -lösning, som finns med både en fast ram och en öppningsbar funktion. Du kan montera ditt kombinationsfönster med olika element, till exempel en eller flera fasta fönster, sidohängda fönster eller topphängda fönster.

Kombinationsfönstret är därför en väldigt mångsidig fönsterform som passar de flesta hem.

 

Vridfönster

Vridfonster-Klarfonster.jpeg

De tuffa skandinaviska väderförhållanden var utgångspunkten när vridfönster utvecklades.

Vridfönster är därmed extra tåliga och av samma anledning får du mycket fönster för pengarna. Samtidigt är de enkla att hantera och med möjlighet till en inbyggd ventilationsventil, samt detaljer med dolda beslag, är ett vridfönster ofta ett självklart och ett mycket funktionellt val.

 

Fasta fönster

Fast-fonster-Klarfonster.jpeg

Fasta fönster kan inte öppnas, men deras smala ramar och smala profil säkerställer maximalt ljusinsläpp. Det fasta fönstret är idag en mycket populär lösning för t.ex. större fönstersektioner, där du prioriterar en vacker utsikt och ljusinsläpp. Samtidigt kan ett fast fönster kombineras med andra typer av fönster för ökad komfort och funktionalitet.