60% Slutar i

Fem bra anledningar till att byta fönster på vintern

Kadi Siilik
Skrivet av Kadi Siilik11.10.2024

Innehållsförteckning

Arrow icon related to the table of content

Gör du som de flesta andra och förknippar fönsterbyte med vår, sommar eller möjligen höst? Kanske tror du inte ens att det är genomförbart att byta fönster på vintern? Om så är fallet vill vi på Klar med hjälp av fem punkter förklara varför det kan vara en riktigt bra idé att utföra en fönsterinstallation på vintern.

1. Lägre energikostnader omedelbart

Fönster som läcker värme och släpper in kall luft påverkar onekligen dina uppvärmningskostnader negativt. Har du eluppvärmning är du dessutom säkert mycket väl medveten om hur nyckfulla elpriserna kan vara. Vänta därför inte till våren med att byta ut dina fönster. Gör det redan nu och få mer pengar över i plånboken i vinter.

Klar erbjuder lågenergifönster och -dörrar med optimal isolering och låga u-värden, så att du slipper oroa dig för att behöva betala kostsamma räkningar när isvindarna viner utanför knuten.


2. Möjlighet till ett snabbt fönsterbyte

När man byter ut fönster när det är varmt ute tas alla fönster ofta ut på samma gång. Under vintern är processen däremot lite mindre kaotisk och omfattande eftersom man bara byter ett fönster i taget.  

Det gamla fönstret plockas helt enkelt bort och ersätts med ett nytt omgående. Själva fönsterhålet är bara utan täckning under några minuter. Risken för att det ska bli utkylt inomhus är minimal eftersom processen är så snabb.  

Här kan du läsa mer om hur ett fönsterbyte under vintern går till.


3. Ett mer behagligt inomhusklimat

Det är otroligt obehagligt att behöva frysa i sitt eget hem, speciellt när allt du egentligen vill är att det ska vara en trevlig och varm oas under de kalla månaderna. När det är kallt inomhus tenderar du dessutom att dra upp värmen, vilket leder till högre uppvärmningskostnader.

Genom att byta ut dina fönster under den kyligare delen av året slipper du frysa en enda vinter till.  

Med högkvalitativa, skräddarsydda fönster med låga u-värden från Klar får du ett behagligare inomhusklimat till ett mycket förmånligt pris.

4. Chans att hitta fönster till lägre priser

Även om det går utmärkt att byta fönster på vintern inträder högsäsongen för fönsterbyte fortfarande under våren och sommaren. Det innebär att du som är smart och väljer att göra ditt byte på vintern har en chans att hitta varor till pressade priser, helt enkelt för att efterfrågan inte är lika stor under lågsäsong.

Hos oss på Klar hittar du alltid fönster av hög kvalitet till låga priser eftersom vi skippar kostsamma mellanhänder.

5. Tid över till annat under semestern

Att skjuta fram fönsterbytet till sommaren och semestern kan vara lockande. Problemet är bara att det ofta finns så många andra saker att ta tag i under ledigheten, till exempel trädgårdsprojekt, altanbyggen och fasadrenoveringar.  

Det är emellertid viktigt att du får möjlighet till vila och återhämtning under din semester, därför kan det vara smart att låta fönsterbytet bli ett vinterprojekt.

Klar hjälper dig genom hela processen

Har vi lyckats övertyga dig om att ett fönsterbyte på vintern inte är en så dum idé? Toppen! Hos oss hittar du nämligen högkvalitativa och skräddarsydda fönster av FSC-certifierat trä, med upp till 12 års garanti.

Vi bistår dig även under hela installationsprocessen, oavsett om du vill utföra bytet själv eller använda dig av vår smidiga installationstjänst.