60% Slutar i

Byta fönster på egen hand, eller anlita hjälp?

Kadi Siilik
Skrivet av Kadi Siilik09.10.2024

Innehållsförteckning

Arrow icon related to the table of content

Vill du snygga till och energieffektivisera din bostad med hjälp av nya fönster? Då kanske du funderar på om du ska ta hjälp, eller om du ska låta fönsterbytet bli ett hemmaprojekt. Vi på Klar är glada över att kunna bistå med rätt resurser oavsett vad du väljer. Läs vidare för att ta reda på mer. 

Installera fönster på egen hand

Det är absolut möjligt för dig att installera dina nya fönster själv. Faktum är att det kan vara riktigt roligt och ge en känsla av tillfredsställelse att utföra ett sådant projekt på egen hand. Vi på Klar bidrar med pedagogiska guider och information, så att ditt fönsterbyte blir korrekt utfört. 

Det här behöver du:

  • Tid över för projektet.

  • Rätt verktyg – vi berättar vilka du är i behov av.

  • Lite erfarenhet av att bygga, men du behöver absolut inte vara en expert.

  • Det pedagogiska instruktionsmaterial som Klar erbjuder dig.

Resurser från Klar

Vi är med dig på hela resan, även när du bestämt dig för att byta ut dina fönster själv. Med hjälp av vårt smarta instruktionsmaterial får du experthjälp under hela processen. 

  • Klars mätguide – Instruerar dig om hur du mäter upp fönster och dörrar på ett korrekt sätt innan du gör din beställning.

  • Klars installationsguide – Lär dig hur du demonterar och monterar ett fönster. Guiden finns som e-bok och går att skriva ut så att du enkelt kan ha den nära till hands under arbetet.

  • Tydliga instruktionsvideos som visar hela arbetsprocessen från början till slut.

Anlita installationshjälp

Ibland kanske inte tiden riktigt räcker till, eller så har du helt enkelt inte lust att byta ut dina fönster själv. Oavsett vilken din anledning är så är vi på Klar stolta över att kunna berätta att vi kan erbjuda kvalificerad installationshjälp. 

Vi är knutna till ett team av skickliga hantverkare som gärna gör jobbet åt dig. Det är dessutom mycket enkelt att få hjälp med ditt fönsterbyte hos oss. Så här ser processen ut:

  1. När du beställer dina fönster klickar du i att du vill ha installationshjälp. Hela kostnaden beräknas då åt dig direkt.

  2. Dina fönster tillverkas.

  3. Fönstren levereras hem till dig.

  4. En duktig hantverkare kommer och utför installationen.

Smidigare än så kan det knappast bli.

Klar erbjuder förmånliga priser på installation

Klar skippar dyra mellanhänder, något som gör att du alltid kan köpa dina fönster till så förmånliga priser som möjligt hos oss. Vi har också valt att gå på samma linje när det gäller vår installationstjänst, vilket leder till att ditt fönsterbyte ofta blir billigare hos oss än hos andra firmor. 

Här följer några prisexempel:

Installation av ett fönster – 3 640 kr

Installation av ett fönster som sitter tre meter över marknivå – 4 160 kr

Installation av ett fönster beläget på andra våningen – 8 190 kr

I de fall då det behövs kran eller byggnadsställning för att utföra installationen är dessa naturligtvis inkluderade i priset. Även demontering och bortforsling av gamla fönster, utvändigt stativ och silikonfog samt montering av platt list på insidan ingår. Du får med andra ord mycket för pengarna när du använder dig av Klars installationstjänst.