Rean fortsätter! Upp till 55% rabatt

Fönster & dörrar till image

Fönster & dörrar till

Tvåplanshus

Välkommen till Klarfönster, din guide för fönster och dörrar anpassade för ditt Tvåplanshus i Sverige. Upptäck våra tips för att optimera ljus, ventilation och säkerhet i ditt hem. Vi presenterar exempel på funktionella fönster och dörrar för Tvåplanshus, samt ger kostnadsöversikt för renovering. För personlig vägledning och skräddarsydda lösningar, boka ett möte med våra experter. Skapa ett Tvåplanshus som inte bara ser bra ut, utan också fungerar optimalt för dina behov och dina egna mått.

Längre ner på sidan kan du se exempel på de utvalda fönstren. Se alla våra fönster här.

Klicka på bilden nedan för att se urvalet av det valda fönstret.

Vridfönster
Fasta fönster
Sidohängda Fönster
Spröjsade Fönster
Altandörr
Ytterdörr

Hur mycket kostar det att få nya fönster och dörrar till ett tvåplanshus (exempel)?

ProduktAntalMåttPris per styckTotalt pris
Vridfönster12118x118Från 5.439 krFrån 65.268 kr
Fasta fönster5118x118Från 2.592 krFrån 12.960 kr
Altandörr188x208Från 6.333 krFrån 6.333 kr
Ytterdörr198x208Från 7.383Från 7.383 kr
Totalt19Från 91.944 kr

*Priset beräknas baserat på produkttypen med tillvalet 2-glasfönster och trä.

Visste du att du kan ansöka om energibidrag?

De flesta hus i Sverige är från 1960-1980. Det innebär att om du förbättrar u-värdet kan du få bidrag för 50% av kostnaderna mellan 10 000-30 000 kr.

Customer services cover Klar image
👋 Vi är här för att hjälpa dig!
Boka ett möte

Behöver du hjälp med din beställning? Våra erfarna försäljningskonsulter på Klar finns här för att hjälpa dig! Boka en personlig konsultation via Google Meet för att diskutera dina fönsterbehov och få skräddarsydda råd för att uppgradera ditt hem.

För ett tvåvåningshus rekommenderar vi 4 olika fönster, som du kan läsa om nedan. Varje fönster kan antingen komplettera den nuvarande designen på ditt hem eller om du vill ändra designen på ditt hem, kan du göra det med dessa fönster.

Alla fönster kan köpas i modul- eller skräddarsydda storlekar för att passa alla hem. Mätning och installation kan också göras av dig själv, men du kan också köpa från oss och be hantverkaren att installera. På så sätt kan du spara pengar och vara säker på att alla fönster och dörrar matchar det du vill ha utan risk för missförstånd.

En bild på ett vridfönster från Klar som öppnas

Vridfönster

Ett vridfönster kan öppnas 170°, vilket kan bidra till en betydligt bättre ventilation i bostaden. Den ökade ventilationen är perfekt för sovrum, badrum och liknande. Du kan få dem med trä eller trä/aluminium, glastyper och även med spröjs om du behöver det. Till exempel är prydnadsglas perfekt för badrum så att du fortfarande har avskildhet.

Spröjsade Fönster

Ett fönster med spröjs ger både charm och möjlighet att öppna upp för den friska vår- och sommarluften. Det är den klassiska skandinaviska designen som är både tidlös och funktionell

Sidohängda fönster

Sidohängda fönster är för dig som vill ha en modernare design men fortfarande vill ha samma funktionalitet som vår spröjsade fönster. Det är perfekt för det moderna tvåvplanhus där du vill ha ett mer minimalistiskt och clean look. Det ger också mer naturligt ljus och passar in i nästan alla hem

Fasta fönster

Ett fast fönster är det perfekta sättet att öka ljusinsläppet i ditt hem och om du bor på en plats med bra utsikt kan du placera dem mot utsikten. Det fasta fönstret kan placeras i kök, vardagsrum och uterum. Placera fönstret ensamt, tillsammans med flera fasta fönster eller bredvid en dubbel altandörr för extra ljusinsläpp och utsikt mot det fria.

Om fönstret är placerat 60 cm eller lägre från golv, glöm inte att välja härdat glas till ditt fönster. Det ger högre säkerhet eftersom glaset är fyra gånger starkare än vanligt glas.

Välj rätt dörr

För ditt enplanshus har vi ett brett sortiment av dörrar att välja mellan. Vi erbjuder både enkel- och dubbeldörrar, och beroende på var dörren ska placeras och hur mycket utrymme som finns tillgängligt kommer du att hitta det du behöver. Du kan också välja antal rutor och fyllningar. Kanske behöver du en glasdörr eller en dörr utan glas?

Välj t.ex. en ytterdörr för hemmets huvudentré och en dubbel altandörr mot trädgården. Se vårt urval av dörrar här.

Gör ditt hem till en bättre plats

Uppgradera ditt hem med energieffektiva dörrar och fönster. Du kan själv designa dörren och fönstret så att det passar exakt vad du behöver

Fönster image
Från 
2.314 kr
 1.041 kr55%
Köp Fönster
Dörr image
Från 
11.078 kr
 4.985 kr55%
Köp Dörr