Ditt hem ska vara en trygg plats för dig och din familj. Att vara med om ett inbrott kan kännas väldigt obehagligt. Ofta blir man också av med värdefulla saker, både ur ett ekonomiskt men också ur ett personligt perspektiv. Därför tänkte vi tipsa om ett par enkla saker som kan hjälpa till att förhindra inbrott, så att du och familjen kan sova gott om natten.

De flesta inbrott sker på dagtid under årets mörkaste månader och oftast tar sig tjuven in via ett fönster, en dörr eller altandörr på markplan. Det kan därför vara bra att se över låsen på dina fönster och dörrar. Tjuvarna väljer nämligen ofta bort bostäder som är svårare att bryta sig in i.

Ett tryggt och säkert hem för hela familjen

När du köper fönster via oss på Klarfönster kan du välja mellan spanjoletthandtag och fönsterhake eller vridbeslag. Ska dina fönster monteras på markplan? Då kan det vara klokt att välja spanjoletthandtag med lås. Psst… kom ihåg att inte lämna nyckeln i låset.

Ska du byta fönster men vill bevara den äldre charmen och de tidstypiska detaljerna?

Ja, då kanske du vill ha fönsterhakar som påminner om de gamla klassiska fönsterlåsen. En smart grej vi kan tipsa om då är att installera fönsterlås för lite extra skydd mot tjuvens långa fingrar. Fönsterlås kan du hitta i järnhandeln eller hos din lokala låssmed.

Säkra fönster ✅

 

Är det dags att byta altandörr?

Vill du kanske öppna upp för extra ljusinsläpp genom helglasade altandörrar? Eller vill du kanske bara byta för att de blivit skruttiga? Våra altandörrar levereras med spanjoletthandtag och du kan välja dessa med eller utan lås.

Vill du göra altandörren ännu säkrare kan vi tipsa om att montera ett brytskydd på utsidan av dörren, dessa hittar du på en vanlig byggvaruhandel eller hos din låssmed.

Säkra altandörrar ✅

 

Tjuvsäkrad ytterdörr

Hur säker är din ytterdörr? Det finns många vackra gamla ytterdörrar runt om i landet, men hur bra är de verkligen om tjuven dyker upp?

När du köper ytterdörrar hos Klarfönster ingår det alltid säkerhetslås, med speciellt tjuvsäkrad låskärna och låsbleck. Det ger både en bättre nattsömn och extra trygghet när du lämnar hemmet. OBS! Alla våra dörrar har 3 punktslås.

Våra inbrottssäkra hakkolvar är framställda av massivt stål. Dessutom är de markant större än standard-hakkolvar. Det betyder att de inte kan deformeras under inbrottsförsök och att slutblecket måste pressas igenom karmens trä om ett inbrottsförsök ska lyckas. Det tar lång tid att lyckas med och ökar chansen att inbrottstjuven ger upp.

Säker ytterdörr ✅

 

Fler tips för att skydda sig från tjuven

  1. Installera ett godkänt inbrottslarm
  2. Bra utomhusbelysning, eller utomhusbelysning med sensor som kan störa tjuven och förhindra inbrottsförsök.
  3. Använd dig av en timer på lampor i hemmet, så att de tänds vid olika tider på dygnet, så det ser ut som att du är hemma.
  4. Gå med i, eller starta Grannsamverkani ditt bostadsområde. Risken att drabbas av inbrott har visat sig minska med 36 % i områden som har det.

Se vårt breda urval av fönster och dörrar nedan. Har du några frågor? Då finns vi här för dig på [email protected] eller på 018-800 81 38.

Fönster    Dörrar

När du köper fönster och dörrar från oss kan sova lite tryggare om natten!