Dubbla dreh/kipp altandörrar från Klar - den perfekta lösningen för att kombinera dina inomhus- och utomhusutrymmen. Dessa dörrar fungerar på två sätt: de kan, som vanliga dörrar, öppnas inåt med gångjärn i sidan, eller lutas inåt som ett dreh/kipp-fönster, för ett säkert och smart sätt att släppa in frisk luft i ditt hem. 

Den naturliga utvecklingen av klassiska lösningar är deras funktionella förbättring. Våra dubbla dreh/kipp altandörrar är ett perfekt exempel på detta. Med dubbelt så stor bredd som en enkel dörr och med möjlighet att öppna och luta oberoende av varandra är dessa dörrar det perfekta valet för moderna hem.

Dreh/kipp-teknik blir allt vanligare i modern arkitektur, och våra dörrar är inget undantag. De möjliggör glasrutor i stort format och öppnar ditt inre utrymme mot omvärlden. Arkitekter väljer ofta dessa dörrar för att förbinda inomhus- och utomhusutrymmen och de är ofta ett centralt designelement.

Dreh/kipp-funktionen

Dreh/kipp-dörrar består av tre huvuddelar: karmen, dörrbladet och mekanismerna som styr öppning och stängning.

Våra dörrar är utrustade med lut- och vridbeslag som gör det möjligt att använda dem enkelt med en hand. Dessa beslag kan aktivera flera lägen, inklusive vrid-, lut- och låslägen. Du kan vrida handtaget nedåt för att stänga och låsa dörren eller rikta det uppåt för att luta den inåt, för enkel ventilation. De här beslagen är lämpliga för alla fönstermaterial, och fungerar lika bra med trä som med trä/aluminium. 

De speciella beslagen på dreh/kipp-altandörrar möjliggör tre lägen:

  • Låst position

  • Lutande position

  • Vrid position

Dessa lägen kontrolleras genom att vrida på handtaget, sätta kugghjulen i rörelse och välja önskat läge. Välj dubbla dreh/kipp altandörrar från Klar för ett funktionellt, säkert och visuellt tilltalande sätt att förbinda dina inomhus- och utomhusutrymmen.

Designa en dörr som passar ditt hus

Alla ska kunna skapa en dörr som passar till sitt hems stil. Därför erbjuder vi en rad olika designalternativ, inklusive att ha många små glasrutor och en kombination av glas och paneler, för att skapa den perfekta passformen för ditt hem. Oavsett om du föredrar ett traditionellt utseende med många mindre rutor eller en modern stil med större rutor är valet ditt.

Få ut det mesta av dina nya altandörrar

Våra anpassningsbara dreh/kipp dubbeldörrar erbjuder flera designalternativ och tekniska specifikationer. Våra dubbla trä/aluminium dreh/kipp altandörrar har ett skyddande lager av aluminium ovanpå träinteriören för ökad hållbarhet och skydd mot väder och vind. Och för optimal isolering och energieffektivitet kan du välja vårt energieffektiva 3-glas, som kan hjälpa dig att hålla nere värmekostnader.

Med dubbla dreh/kipp-dörrar från Klar kan du njuta av din trädgård eller uteplats året runt, oavsett om det är en snöig dag eller en varm solnedgång, genom de stora glasrutorna. Dessa dubbla dreh/kipp-dörrar ger en fantastisk utsikt. De är också en energieffektiv lösning som kan spara dig pengar. Hos Klar strävar vi efter att erbjuda de bästa alternativen med dubbla dreh/kipp altandörrar.