Rean fortsätter! Upp till 55% rabatt

Fönster till image

Fönster till

Sekelskifteshus

Ett Sekelskifteshus andas historisk elegans, och vårt mål är att erbjuda dig lösningar som bevarar husets autentiska karaktär samtidigt som de möter moderna behov.

Utforska vår guide nedan för att hitta de perfekta fönster- och dörralternativen som kompletterar Sekelskifteshusets unika arkitektur. Vi lägger inte bara fokus på estetiken utan även på hur varje val kan förbättra energieffektiviteten och skapa en tidlös atmosfär.

Nedan presenterar vi konkreta exempel på fönster och dörrar som passar Sekelskifteshus. För att underlätta planeringen erbjuder vi också en översikt över kostnader för en helrenovering av ditt Sekelskifteshus. Önskar du skräddarsydda råd och personligt anpassade lösningar? Boka ett möte med våra experter för en närmare diskussion om hur vi kan bevara och förbättra det unika i ditt Sekelskifteshus.

dina egna mått. Längre ner på sidan kan du se exempel på de utvalda fönstren. Se alla våra fönster här.

Klicka på bilden nedan för att se urvalet av det valda fönstret.

Flaggfönster
Spröjsade Fönster
Fasta fönster
Dubbel ytterdörr
Dubbel altandörr

Hur mycket kostar det att få nya fönster och dörrar till ett Sekelskifteshus (exempel)?

ProduktAntalMåttPris per styckTotalt pris
Spröjsade fönster16108x128Från 7.788 krFrån 124.608 kr
Fasta fönster10108x128Från 2.574 krFrån 25.740 kr
Dubbel ytterdörr1178x208Från 14.602 krFrån 14.602 kr
Dubbel altandörr1178x208Från 11.348 krFrån 11.348 kr
Totalt28Från 177.298 kr

*Priset beräknas baserat på produkttypen med tillvalet 2-skiktsglas och trä.

Spara 50% på alla materialkostnader för energirenoveringar mellan 10.000-30.000 SEK. Du kan läsa mer om kraven och hur du gör här.

Customer services cover Klar image
👋 Vi är här för att hjälpa dig!
Boka ett möte

Behöver du hjälp med din beställning? Våra erfarna försäljningskonsulter på Klar finns här för att hjälpa dig! Boka en personlig konsultation via Google Meet för att diskutera dina fönsterbehov och få skräddarsydda råd för att uppgradera ditt hem.

När du ska köpa fönster och dörrar till ett parhus rekommenderar vi en kombination av fasta fönster, spröjsade fönster, flaggfönster och dubbelglasade balkong- och ytterdörrar för att bibehålla estetik och funktionalitet.

Karmfönster är en absolut nödvändighet, men om du också vill behålla en vintage-look är flaggfönster en perfekt kombination. De ger också en måttlig eller stor mängd ventilation, beroende på årstid.

Även om det är viktigt att behålla den traditionella stilen rekommenderar vi fortfarande trä-/aluminiumfönster eftersom de har en längre garanti, är mer hållbara och nästan inte kräver något underhåll.

När det gäller utomhus och andra rum kan du alltid välja en kombination av 2-skikts- och 3-skiktsfönster. Som sagt, alla beställningar skräddarsys för dig, så att du kan designa exakt det som passar dig.

Flaggfönster

Flaggfönster har alltid en klassisk stil och finns både i större format, som på bilden här, och som 1 båge med 2 rutor. Det är helt upp till dig. De har kommit att förkroppsliga den klassiska skandinaviska designen, så vi rekommenderar den alltid med en kombination av andra

Spröjsade Fönster

Om du äger ett sekelskifteshus har du förmodligen redan sidohängda fönster med spröjs. Därför är det mer än troligt att du kommer att behöva dessa fönster när du renoverar

Fasta fönster

Ett fast fönster är det perfekta sättet att öka ljusinsläppet i ditt hem och om du bor på en plats med bra utsikt kan du placera dem mot utsikten. Det fasta fönstret kan placeras i kök, vardagsrum och uterum. Placera fönstret ensamt, tillsammans med flera fasta fönster eller bredvid en dubbel altandörr för extra ljusinsläpp och utsikt mot det fria.

Om fönstret är placerat 60 cm eller lägre från golv, glöm inte att välja härdat glas till ditt fönster. Det ger högre säkerhet eftersom glaset är fyra gånger starkare än vanligt glas.

Dina fördelar
Naturligt ljus
Modern och praktisk lösning
Några få eller inga spröjs som blockerar ljus och utsikt
Med trä/alu kan du välja färg på insidan och utsidan
3-skiktsglas ger ett bra inomhusklimat
Energieffektiva fönster

Välj rätt dörr

För ditt enplanshus har vi ett brett sortiment av dörrar att välja mellan. Vi erbjuder både enkel- och dubbeldörrar, och beroende på var dörren ska placeras och hur mycket utrymme som finns tillgängligt kommer du att hitta det du behöver. Du kan också välja antal rutor och fyllningar. Kanske behöver du en glasdörr eller en dörr utan glas?

Välj t.ex. en ytterdörr för hemmets huvudentré och en dubbel altandörr mot trädgården. Se vårt urval av dörrar här.

Gör ditt hem till en bättre plats

Uppgradera ditt hem med energieffektiva dörrar och fönster. Du kan själv designa dörren och fönstret så att det passar exakt vad du behöver

Fönster image
Från 
2.314 kr
 1.041 kr55%
Köp Fönster
Dörr image
Från 
11.078 kr
 4.985 kr55%
Köp Dörr