60% REA! Slutar i

Gör ditt hem mer inbrottssäkert

Kadi Siilik
Skrivet av Kadi Siilik18.09.2024

Innehållsförteckning

Arrow icon related to the table of content

De flesta av oss får nog kalla kårar längs ryggraden när vi tänker på inbrott. Att föreställa sig att någon olovligen tar sig in i ens hem och tar saker som kanske både är värdefulla och viktiga är en mycket obehaglig tanke. Som tur är finns det flera åtgärder du kan ta till för att göra inbrottstjuvens liv svårare och ditt eget lättare. Här berättar vi på Klar om dem.

Skaffa fönster och dörrar som är mer motståndskraftiga mot inbrott

Har du sett över dina fönster och dörrar där hemma? Har du äldre sådana kan de vara en lätt match för en inbrottstjuv att ta sig in igenom dem, speciellt om de ligger på markplan. Satsa därför på mer inbrottssäkra varianter. Hos Klar hittar du fönster, altan- och ytterdörrar utformade för att vara mer motståndskraftiga mot inbrott.

Fönster

På markplan är det bra om du skyddar dig lite extra eftersom tjuven oftast tar sig in den vägen. Välj därför fönster med ett så kallat spanjoletthandtag med lås för att öka säkerheten. Ett sådant har flera låspunkter vilket gör det svårare att bryta upp. Vill du i stället ha fönsterhakar kan du med fördel komplettera dem med ett fönsterlås för att göra ditt fönster säkrare. 

Ytterdörr

När du väljer en ytterdörr från Klar levereras den alltid med ett säkerhetslås. Låset är av trepunktsmodell och specialkonstruerat med en låskärna som försvårar inbrott. Hakkolven är dessutom tillverkad i massivt stål och tar mycket lång tid att forcera.

Altandörr

En altandörr på markplan är ofta en riktigt bra ingångsväg för tjuven, speciellt om den är av en äldre modell. Ofta är den även placerad på husets baksida vilket gör att den som försöker ta sig in kan arbeta i lugn och ro utan att någon ser. Det kan därför vara bra att sätta upp en kamera eller rörelsedetektor intill dörren. 

Hos Klar hittar du altandörrar som bara kan öppnas från insidan. Våra dörrar ger inte bara ett snyggt och stilrent intryck utan gör det också svårare för obehöriga att ta sig in i bostaden. 

Fler åtgärder som skyddar dig mot inbrott

Förutom att se över dina fönster och dörrar finns det en rad andra åtgärder du kan ta till för att skydda dig mot inbrott och göra ditt hem säkrare. Här följer fem smarta råd:

  1. Ska du ut och resa? Vad härligt, men undvik att berätta när du åker och hur länge du kommer att vara borta på sociala medier. Det är onödigt att ge eventuella inbrottstjuvar den informationen. Dela i stället dina fina resminnen när du har kommit hem.

  2. Många försöker förebygga inbrott genom att ha lampor på timer och tvätt på tvättlinan för att simulera att någon är hemma, men sådana åtgärder är ganska enkla att genomskåda för en luttrad inbrottstjuv. Välj hellre att dra ned dina persienner när du inte är hemma. På så sätt döljer du sådant som kan vara begärligt stöldgods och gör det mindre lockande för någon att ta sig in.

  3. Investera i ett inbrottslarm med tillhörande informationsskyltar. Ett sådant kan både förhindra att någon tar sig in och avskräcka den som funderar på det.

  4. Ta hjälp av grannarna. När ni är flera i ett bostadsområde som har koll på varandras hus ökar säkerheten.

  5. Installera utebelysning med sensor. Då tänds dina utelampor när någon rör sig i närheten av bostaden, vilket kan ha en avskräckande effekt för den som har oärliga avsikter.

Fem anledningar till att välja Klar när du ska köpa fönster

  • Genom att hoppa över onödiga och dyra mellanhänder kan vi erbjuda mycket förmånliga priser.

  • Vi skräddarsyr dina fönster enligt dina mått och önskemål.

  • Hos oss får du upp till 12 års garanti på dina nya fönster.

  • Miljön är viktigt för oss, därför har alla våra fönster FSC-certifiering.

  • Vi erbjuder fönster i många olika utföranden och stilar, så att du enkelt kan hitta fönster som passar just dig och din bostads karaktär.