Spara upp till 60%

Polly Thomas-Colquhoun

Konstnären av glasmålningar

Upptäck den tallskog som våra produkter tillverkas av. Nu inramat i färgat glas på ett fast Klar-fönster.

Se video (2:45 min)
trä

Ett fönster till den estniska tallskogen

Estland är ett av de mest skogrika länderna i världen med träd som täcker nästan hälften av fastlandet. Det är också hemvist åt Klar och platsen där vi odlar den tall som används i våra fönster och dörrar. Därför gav vi glasmålarkonstnären Polly i uppdrag att avbilda just detta motiv på vårt fönster.

Ett fönster till den estniska tallskogen

Hennes verk är gjort direkt på vår mest sålda produkt, det fasta fönstret, vilket ger betraktaren illusionen av att titta rakt in i skogen. Konst har en naturlig förmåga att hjälpa oss att se saker ur ett nytt perspektiv. Därför har samarbetet med Polly varit ett vackert sätt för oss att visa upp skogens betydelse och belysa kopplingen mellan våra produkter och den naturliga miljön.

Minutiöst handgjord

Färgat glas kräver stor uppmärksamhet på detaljer. Som Polly förklarar om den precision som krävs vid skärandet av glaset: "Om du är bara en millimeter fel passar det inte". På Klar uppskattar vi verkligen detta hantverk och anser att det har tydliga likheter med det sätt på vilket vi tillverkar våra fönster och dörrar. Även om vi använder precisionsfräsmaskiner och robotmålning behöver många processer helt enkelt en mänsklig touch. Följaktligen slutar mer än 35 specialister med att hålla och inspektera varje produkt vi tillverkar.

Invecklade detaljer

Pollys arbete på vårt fönster är verkligen hisnande. Det visar utvald flora från och runt Estlands frodiga tallskog. Bland dessa finns skogssorkar, ormbunkar, Estlands nationalblomma, majsblomman, samt olika svampar. Ta en titt på de minutiöst handmålade strukturerna och nyanserna i svampens skivor. Konstverket fungerar som en figurativ ingång till naturen och blir därmed en själv-kommenterande metafor för fönstrens förmåga att låta dig se ut till sitt eget ursprung.


Play video icon

Titta på Pollys process

Lär dig mer om den urgamla konsten med färgat glas i vår minidokumentär (2:45 min). I den förklarar Polly hur hennes verk för Klar sattes ihop.

Om konstnären

Polly Thomas-Colquhoun är född i Wales, Storbritannien och bor nu i Köpenhamn, Danmark, där hon ingår i LuftKraft glasstudie. Hon har tagit examen från den prestigefyllda MA Glass-kursen vid Swansea College of Art. Du kan upptäcka mer av Pollys arbete på hennes Instagram @pollycolquhoun_glass.

Inspirerad?

Du kan hitta ett fast fönster som det som Polly dekorerade samt alla andra produkter som vi har att erbjuda på våra avsnitt om fönster och dörrar. Ta en titt!