Rean fortsätter! Upp till 55% rabatt

Fönster till image

Fönster till

Funkis

Funkisarkitekturen utstrålar modernitet och enkelhet, och vår målsättning är att erbjuda skräddarsydda lösningar som kompletterar husets unika stil samtidigt som de uppfyller moderna krav.

Ta del av vår guide nedan för att hitta perfekta fönster- och dörralternativ som smälter in sömlöst i Funkisarkitekturens karakteristiska design. Varje val är noga utvalt för att inte bara förstärka estetiken utan även förbättra energieffektiviteten och skapa en atmosfär av minimalism och funktionalitet.

Här presenterar vi specifika exempel på fönster och dörrar som är idealiska för Funkishus. För att underlätta planeringen tillhandahåller vi också en översikt över kostnaderna för en totalrenovering. Vill du ha personlig rådgivning och anpassade lösningar? Boka ett möte med våra experter för att diskutera hur vi kan förbättra ditt Funkishus med våra exklusiva fönster och dörrar.

dina egna mått. Längre ner på sidan kan du se exempel på de utvalda fönstren. Se alla våra fönster här.

Klicka på bilden nedan för att se urvalet av det valda fönstret.

Fasta fönster
Sidohängda Fönster
Kombinationsfönster
Altandörr
Ytterdörr

Hur mycket kostar det att få nya fönster och dörrar till ett Funkis (exempel)?

ProduktAntalMåttPris per styckTotalt pris
Fasta fönster10118x208Från 3.680 krFrån 36.800 kr
Kombinationsfönster8108x208Från 7.521 krFrån 60.168 kr
Altandörr298x208Från 6.620 krFrån 13.240 kr
Ytterdörr1108x208Från 7.697 krFrån 7.697 kr
Totalt21Från 117.905 kr

*Priset beräknas baserat på produkttypen med tillvalet 2-skiktsglas och trä.

Har du en äldre funkis där din renovering bidrar till energibesparingar? Då kan du vara berättigad till ett bidrag från den svenska regeringen. Du kan läsa mer om kraven och hur mycket du kan få här

Customer services cover Klar image
👋 Vi är här för att hjälpa dig!
Boka ett möte

Behöver du hjälp med din beställning? Våra erfarna försäljningskonsulter på Klar finns här för att hjälpa dig! Boka en personlig konsultation via Google Meet för att diskutera dina fönsterbehov och få skräddarsydda råd för att uppgradera ditt hem.

Eftersom Funkis är den skandinaviska förståelsen av funktionalism, rekommenderar vi, kombinationsfönster, sidohängda fönster och fasta fönster.

Dessa fönster maximerar mängden naturligt ljus du kan få in och håller det minimalistiskt. Särskilt kombinationsfönster är utmärkta för funkis eftersom de möjliggör både förnuftig ventilation och maximerar det naturliga ljuset, eftersom de vanligtvis går från golv till tak.

Eftersom Funkis har stora fönster rekommenderar vi 3-lagersfönster. De ger den bästa isoleringen och med större fönster är isoleringen viktig under de kalla vintermånaderna. Till skillnad från mer traditionella hus förlorar du inget estetiskt genom att välja trä/aluminium och det ger en högre garanti och mindre underhåll.

Sidohängda fönster

Det sidohängda fönstret är perfekt för de mindre rummen i en funkis där det inte finns plats för ett större fast fönster eller kombinationsfönster. Det är perfekt för t.ex. ett badrum eller i kombination med ett fast fönster för ventilation i sovrum eller liknande

Kombinationsfönster

Med ett kombinationsfönster kan du kombinera ett fönster med fast ram med ett vridfönster. Det kan placeras i vardagsrummet eller i sovrummet. Om du vill ha samma kombination med golv-till-tak-alternativet rekommenderar vi ett uterumsfönster.

Fasta fönster

Ett fast fönster är det perfekta sättet att öka ljusinsläppet i ditt hem och om du bor på en plats med bra utsikt kan du placera dem mot utsikten. Det fasta fönstret kan placeras i kök, vardagsrum och uterum. Placera fönstret ensamt, tillsammans med flera fasta fönster eller bredvid en dubbel altandörr för extra ljusinsläpp och utsikt mot det fria.

Om fönstret är placerat 60 cm eller lägre från golv, glöm inte att välja härdat glas till ditt fönster. Det ger högre säkerhet eftersom glaset är fyra gånger starkare än vanligt glas.

Dina fördelar
Naturligt ljus
Modern och praktisk lösning
Några få eller inga spröjs som blockerar ljus och utsikt
Med trä/alu kan du välja färg på insidan och utsidan
3-skiktsglas ger ett bra inomhusklimat
Energieffektiva fönster

Välj rätt dörr

För ditt enplanshus har vi ett brett sortiment av dörrar att välja mellan. Vi erbjuder både enkel- och dubbeldörrar, och beroende på var dörren ska placeras och hur mycket utrymme som finns tillgängligt kommer du att hitta det du behöver. Du kan också välja antal rutor och fyllningar. Kanske behöver du en glasdörr eller en dörr utan glas?

Välj t.ex. en ytterdörr för hemmets huvudentré och en dubbel altandörr mot trädgården. Se vårt urval av dörrar här.

Gör ditt hem till en bättre plats

Uppgradera ditt hem med energieffektiva dörrar och fönster. Du kan själv designa dörren och fönstret så att det passar exakt vad du behöver

Fönster image
Från 
2.314 kr
 1.041 kr55%
Köp Fönster
Dörr image
Från 
11.078 kr
 4.985 kr55%
Köp Dörr