Rean fortsätter! Upp till 55% rabatt

Fönster till image

Fönster till

Enplanshus

På den här sidan hittar du de fönster vi rekommenderar till ett enplanshus. Ett enplanshus kännetecknas av att det inte har några trappor, ofta är nybyggt och stora fönster är ett måste.

Ett enplanshus kan vara byggt på 70-talet och även under de senare åren. Hustypen har därför en stor variation i utseende, vilket är anledningen till att vi har anpassat vårt urval för att passa det klassiska och det moderna. Ta en titt nedan och klicka på den fönstertyp du vill se mer av. Du kan välja bland ett brett urval av utföranden, rutor, färger och ange dina egna mått. Längre ner på sidan kan du se exempel på de utvalda fönstren. Se alla våra fönster här.

Klicka på bilden nedan för att se urvalet av det valda fönstret.

Glidhängda fönster
Kombinationsfönster
Fasta fönster

Hur mycket kostar det att få nya fönster och dörrar till ett enplanshus?

ProduktAntalMåttPris per styckTotalt pris
Glidhängda fönster4108x108Från 4.724 krFrån 18.899 kr
Kombinationsfönster298x148Från 5.999 krFrån 11.999 kr
Fasta fönster 2148x148Från 2.499Från 4.999 kr
Ytterdörrar 180x210Från 6.899 krFrån 6.899 kr
Dubbel altandörr 1170x210Från 11.199 krFrån 11.199 kr
Totalt prisFrån 53.995 kr

*Priset beräknas baserat på produkttypen med tillvalet 2-skiktsglas och trä.

Få 50% av dina materialkostnader täckta! Detta kan du göra om beloppet är mellan 10.000-30.000. Du kan läsa mer om hur du gör här

Customer services cover Klar image
👋 Vi är här för att hjälpa dig!
Boka ett möte

Behöver du hjälp med din beställning? Våra erfarna försäljningskonsulter på Klar finns här för att hjälpa dig! Boka en personlig konsultation via Google Meet för att diskutera dina fönsterbehov och få skräddarsydda råd för att uppgradera ditt hem.

Till enplanshus rekommenderar vi glidhängda fönster, kombinationsfönster och fasta fönster.

Eftersom ett enplanshus är direkt kopplat till husets utomhusområden är det viktigt att tänka på hur man maximerar ljusinsläpp och säkerhet. Därför rekommenderar vi de tre fönstertyperna som kan täcka flera behov. Du kan läsa mer om varje typ nedan.

Du kan skräddarsy ditt fönster precis som du vill att det ska passa ditt hem. Under varje fönstertyp kan du välja den design som passar dig bäst, till exempel med eller utan spröjs för skjutbara och fasta bågar, och var öppningen för ditt kombinationsfönster ska vara.

Vi rekommenderar alltid att välja 3-glas och materialet trä/aluminium för högsta energieffektivitet och fönster med lågt underhållsbehov.

Glidhängda fönster

Ett glidhängt fönster öppnas utåt och ger dig möjlighet att vinkla fönstret upp till 60°. Ett topphängt fönster är perfekt för rum som sovrum, badrum och kök eftersom det ger gott om ventilation. Det finns flera anpassningsalternativ, inklusive storlek, gångjärn och glastyp, så att du kan anpassa samma fönster för flera rum. Välj t.ex. frostat glas till badrummet eller spaltventil till sovrummet.

Kombinationsfönster

Med ett kombinationsfönster kan du kombinera ett fönster med fast ram med ett vridfönster. Det kan placeras i vardagsrummet eller i sovrummet. Om du vill ha samma kombination med golv-till-tak-alternativet rekommenderar vi ett uterumsfönster.

Fasta fönster

Ett fast fönster är det perfekta sättet att öka ljusinsläppet i ditt hem och om du bor på en plats med bra utsikt kan du placera dem mot utsikten. Det fasta fönstret kan placeras i kök, vardagsrum och uterum. Placera fönstret ensamt, tillsammans med flera fasta fönster eller bredvid en dubbel altandörr för extra ljusinsläpp och utsikt mot det fria.

Om fönstret är placerat 60 cm eller lägre från golv, glöm inte att välja härdat glas till ditt fönster. Det ger högre säkerhet eftersom glaset är fyra gånger starkare än vanligt glas.

Dina fördelar
Naturligt ljus
Modern och praktisk lösning
Några få eller inga spröjs som blockerar ljus och utsikt
Med trä/alu kan du välja färg på insidan och utsidan
3-skiktsglas ger ett bra inomhusklimat
Energieffektiva fönster

Välj rätt dörr

För ditt enplanshus har vi ett brett sortiment av dörrar att välja mellan. Vi erbjuder både enkel- och dubbeldörrar, och beroende på var dörren ska placeras och hur mycket utrymme som finns tillgängligt kommer du att hitta det du behöver. Du kan också välja antal rutor och fyllningar. Kanske behöver du en glasdörr eller en dörr utan glas?

Välj t.ex. en ytterdörr för hemmets huvudentré och en dubbel altandörr mot trädgården. Se vårt urval av dörrar här.

Gör ditt hem till en bättre plats

Uppgradera ditt hem med energieffektiva dörrar och fönster. Du kan själv designa dörren och fönstret så att det passar exakt vad du behöver

Fönster image
Från 
2.314 kr
 1.041 kr55%
Köp Fönster
Dörr image
Från 
11.078 kr
 4.985 kr55%
Köp Dörr