En frisk fläkt från Stockholms storstadsliv

Alexandra Bring

Besök Alexandra och hennes familj i deras fritidshusidyll på deras landställe

Se video (1:58 min)

Alexandra Brings fritidshusidyll: En frisk fläkt från Stockholms hektiska liv

Välkommen till en resa genom Alexandra Brings sommarhus, där vardagen går från Stockholms hektiska puls till en fridfull oas av natur och ro. Här, 120 km utanför staden, har Alexandra och hennes familj skapat ett hem där barnen kan leka fritt och naturen blir deras lekplats.

I en värld där allt rör sig snabbt och livet i staden är fullt av fart, har Alexandra Bring valt en annan väg. Efter flera års sökande hittade hon familjens drömhus där de har funnit lugn och ro och en enklare livsstil. Det är en plats där bilar byts ut mot cyklar och där skogen blir lekplatsen för barnen. Det är en berättelse om att gå från ett hektiskt stadsliv till den fridfulla omgivningen i det svenska landskapet.

Den verkliga förändringen i ditt fritidshus ligger i detaljerna. Med nya fönster och dörrar från Klar har huset genomgått en förvandling som inte bara förbättrar funktionaliteten, utan också kompletterar husets ursprungliga estetik och stil. Med högkvalitativa produkter och skandinavisk design är det tydligt i förvandlingen av Alexandra Bings hem.

Alexandra har renoverat sitt fritidshus med 9 fönster och 4 dörrar, som har det gemensamt att de är vita på båda sidor och har genomgående spröjs. Nedan kan du se de olika typerna och hur de kompletterar den traditionella svenska villan.

En dörr med fyllning för ett traditionellt utseende

Förutom huvudhuset och ladan finns det ett annex på fastigheten där familjens gäster kan övernatta. Här valde Alexandra en ytterdörr 3 fyllningar 4 rutor och placerade den i linje med den ursprungliga ingången till byggnaden.

"Vi bestämde oss för att renovera för att det var vissa saker som var som inte kändes helt enhetliga med resten av huset," Alexandra säger i videon.

Dörren ger byggnaden ett modernt utseende samtidigt som den behåller det traditionella. Dessutom släpper glaspanelen längst upp in extra ljus.

Ett stort fönster ger extra mysfaktor

I huvudbyggnaden finns det gott om möjligheter att titta ut och uppleva den vackra utsikten och maximerar mängden naturligt ljus. För att få ut det mesta av utsikten har Alexandra valt Spröjsade fönster 2 luft 24 rutor, som vetter mot poolen, trädgården och skogen, så att familjen får den bästa utsikten när de njuter av tiden i sitt semesterhus.

En dubbeldörr ger direkt tillgång till naturen

I samma del av huset där det stora gårdsfönstret sitter har Alexandra valt en dubbel ytterdörr med 4 fyllningar och 12 rutor och placerat ett fasta fönster på vardera sidan av dörren. Detta för att maximera utsikten och ljusinsläppet.

Dörren ger de yngsta familjemedlemmarna direkt tillgång till terrassen och den stora gräsytan som förbinder fastigheten med den stora skogen intill. "Vi lägger ju oftast våran lilla bäbis i vagnen och då finns alltid andra dörrar som barnen kan gå ut genom så att de inte väcker henne," säger Alexandra.


Play video icon

Besök Alexandras sommarparadis

Se videon och upptäck hur Alexandra och hennes familj lever ett harmoniskt och fritt liv på den svenska landsbygden och hur de har skapat sin drömtillflyktsort med fönster och dörrar från Klar.

En vardag fylld av fantasi och lek

För Alexandra Bring och hennes familj har förvandlingen av sommarhuset inte bara handlat om utseendet utan om att skapa en plats där familjen kan blomstra. "Bara öppnar dörren och låter barnen springa fritt. De har superkul här!" säger Alexandra.

Barnen har fått en frizon där deras fantasi kan blomstra och där varje dag fylld med lek och äventyr. Det är en historia om att återupptäcka glädjen i enklare saker och att låta naturen bli en naturlig förlängning av hemmet.

Blev du inspirerad?

På vår webbplats hittar du exakt de fönster och dörrar som du behöver för ditt projekt. Börja ditt renoveringsprojekt med att mäta, läs hur du mäter här.

Fönster och dörrar med omsorg

Din beställning är certifierad för dig och planeten.

Fönster och dörrar med omsorg image
CO2 Neutral logo image