Är det dags att köpa och byta ytterdörr? Urvalet på ytterdörrar är enormt och priserna varierar stort mellan olika leverantörer. Men i slutändan handlar allt om vad du vill ha. Färg, stil, material, ljusinsläpp och storlek. Måttbeställd dörr, eller en billig standardiserad ytterdörr? Valet är ditt och allt beror givetvis på din plånbok. Här tipsar vi på Klarfönster vad du behöver tänka på när du ska byta ytterdörr.

1Färgen
Det finns en uppsjö av färger på ytterdörrar. Det viktiga att fundera på om färgen på ytterdörren ska förhöja det visuella intrycket på entrén och huset eller om den ska smälta in. Tänk på att mörka ytterdörrar drar åt sig solljuset vilket kan påverka dörrens livslängd.
2Stabil och säker dörr 
Se till att dörren klarar inbrott, brand och ljud utanför. Bestäm dig för vilken sorts dörrlås du vill ha och om du på sikt ska installera larm. Vissa dörrar har mer ljuddämpande egenskaper och bor du nära en högtrafikerad väg eller annan kommunikation kan detta vara ett bra val.
3Ytterdörr med glas? 
Vill du ha fönster i din ytterdörr? Du får mer ljusinsläpp men kan givetvis samtidigt välja insynsskyddat glas. Eller varför inte ett kompletterande  sidoljus?
4Beställa på nätet  
Ska du beställa en dörr på egen hand så är mätningen av ytterdörren viktig. Mäter du på egen hand så mät noggrant dörren du har och kolla om den är vänster- eller högerhängd innan du beställer en ny.
5Priset på dörren 
En ytterdörr av högre kvalitet kostar mer. Den är också ofta säkrare. Skillnaden på en billig budgetdörr och en dyrare variant handlar om design, lås, gångjärn, träet och u-värdet. Ska du satsa på en dörr med lågt u-värde, dvs med god isolerande förmåga? I så fall ta reda på rätt värde och se vad du är villig att betala för dörren. Ju lägre u-värde, desto bättre.

Hos Klarfönster hittar du ett utvalt sortiment av ytterdörrar i nordisk-, modern-, och klassisk design. De är våra populäraste modeller och finns i många svenska hem idag. Du kan också välja från flera olika färger så att det matchar ditt hem. Beställ idag i vår nätshop!